AI funkcie v Xiaomi smartfónoch budú vďaka Google Gemini.

Umelá inteligencia je dnes horúcou témou viacerých výrobcov smartfónov. Séria Samsung Galaxy S24 pritom nasadila úroveň vysoko a konkurenční výrobcovia sa snažia tohto juhokórejského giganta dohnať najmä na globálnom trhu. V Európe je totiž trochu komplikovanejšie ponúknuť množstvo AI funkcií v smartfónoch narozdiel od takého regiónu Ázie z dôvodu viacerých regulácií.

Aj také Xiaomi pracuje na integrácii funkcií umelej inteligencie do smartfónov. Zatiaľ čo v Číne AI funkcie už plnohodnotne v ich smartfónoch fungujú, globálny trh má tých funkcií menej. To všetko sa však zmení už v blízkej dobe. Xiaomi totiž malo uzatvoriť partnerstvo so spoločnosťou Google a prinesie do telefónov Gemini.

O spolupráci Xiaomi a Googlu v otázke cloudových riešení a umelej inteligencie v smartfónoch informoval CEO Xiaomi v príspevku na sociálnej sieti X. Okrem iného oznámil, že spoločnosť čaká ešte zaujímavá cesta a na základe toho odhadujeme, že prvými modelmi s integrovaným Google Gemini budú smartfóny zo série Xiaomi 15. Tie sú v poslednej dobe v centre pozornosti, nakoľko ich predstavenie v Číne sa očakáva už v októbri.

Modelový rad Xiaomi 15 do Európy príde pravdepodobne začiatkom roka 2025. V rámci predstavenia teda pravdepodobne bude výrobca odhaľovať aj nové funkcie umelej inteligencie podobne, ako to bolo aj so sériou Xiaomi 14. Nezabúdajme však, že globálny trh pravdepodobne získa len dva smartfóny tejto série, ktorými bude základný Xiaomi 15 a model s prívlastkom Ultra.

Google Gemini teda bude v týchto smartfónoch integrovaný na úrovni systému, modely teda budú ešte inteligentnejšie. Či však bude Xiaomi nasledovať Google alebo Samsung v rámci dostupných funkcií pravdepodobne zistíme až v čase predstavenia smartfónov. Fanúšikovia a súčasní majitelia Xiaomi smartfónov rovnako dúfajú, že výrobca neobmedzí Gemini len pre pripravovanú sériu vlajkových lodí, no nové funkcie získajú aj staršie modely minimálne z kategórie tých najvýkonnejších telefónov.

Zdroj: xiaomiadictos.com, X (@leijun)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.