AI nástroj vám nakreslí 2 obrázky denne a to úplne zadarmo.

Na serióznejšie používanie nebude tento limit postačovať a budete zrejme odkázaný na doterajšie služby ako napríklad Copilot. Ten umožňuje kreslenie obrázkov zadarmo a po vyčerpaní 15 kreditov je možné, že budete na obrázky čakať dlhšie. Existuje ešte nástroj Claude, ktorý sa dá tiež na textovú asistenciu použiť zadarmo a však neumožňuje kreslenie obrázkov.

O novej funkcii, ktorá pribudla do ChatGPT, informovala spoločnosť OpenAI na sociálnej sieti X. K dispozícii budete mať 2 obrázky denne, pričom po vygenerovaní druhého vás upozorní, že môžete prejsť na platenú verziu. Tá stojí 20 dolárov mesačne a zatiaľ nie je možné predplatiť si službu ročne. Odporúčame prečítať aj náš výber 5 webových aplikácií na generovanie obrázkov.

Nakreslený obrázok je vo formáte WebP s rozmerom 1024 × 1024 pixelov. Pri našom pokuse mal tento obrázok veľkosť 260 kB, takže ide o pomerne kvalitný obrázok vhodný na digitálne účely. Na generovanie využíva model Dall-E.

Firma novú funkciu príliš nepropaguje, no dokáže vám s kresbou pomôcť zadaním vhodného príkazu, ako napríklad „nakresli“. Faktom ale je, že v úvodnom rozhraní sa zobrazila nová dlaždica, ktorá nabáda ku kresleniu. Má v sebe uvedený príklad, takže stačí na ňu kliknúť a AI sa bude pýtať ďalšie informácie pred samotným generovaním obrázka.

chatgpt-kreslenieZdroj: TOUCHIT

Zdroj: OpenAI

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.