Aktualizácia sa bude týkať Xiaomi modelov strednej triedy a vlajkových lodí.

Verzia operačného systému Xiaomi HyperOS 2.0 so sebou prinesie viacero vylepšení smartfónov. Jednou z nich by malo byť vylepšenie stability systému bez problémov pri používaní smartfónov, avšak tešiť sa môžeme aj na nové funkcie. Medzi ne sa môže zaradiť napríklad rozpoznanie Wi-Fi kamier v blízkosti. Váš Xiaomi smartfón teda bude vedieť zistiť, že je takáto kamera v blízkosti a ak by v priestore bola aj nejaká skrytá, tak to jednoducho zistíte prostredníctvom notifikácie.

Aktualizácie na Xiaomi HyperOS 2.0 však do smartfónov s európskou a globálnou ROM začnú prichádzať pravdepodobne až koncom tohto roka. Majitelia smartfónov tejto čínskej značky ale v niektorých prípadoch už teraz získavajú dôležitú aktualizáciu, ktorá je krokom bližšie k verzii HyperOS 2.0. Prináša so sebou niekoľko opráv chýb aj vylepšenie stability systému.

Xiaomi HyperOS získava jednu z najdôležitejších aktualizácií

Už od príchodu systému Xiaomi HyperOS v decembri minulého roka do prvých telefónov s globálnou a európskou ROM neprišla žiadna významnejšia aktualizácia. Zvyčajne tak šlo o bezpečnostnú záplatu, avšak teraz majú používatelia Xiaomi smartfónov lepší dôvod na aktualizáciu systému. Posledná verzia totiž vo vybraných modeloch prináša zvýšenie stability systému, opravu chýb napríklad v centre ovládania alebo na domovskej obrazovke a tiež novú verziu bezpečnostnej záplaty Androidu.

Aktualizácia sa však netýka všetkých smartfónov a Xiaomi informuje, že bude prichádzať vo vlnách. V týchto dňoch by teda mali aktualizáciu registrovať všetci majitelia modelov zo série Xiaomi 14 vrátane modelu Pro a Ultra, série Redmi K70 a modelu Redmi K60 Ultra. Ako môžete vidieť, na zozname sa nachádzajú aj niektoré modely určené pre Čínu.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Na augustovom zozname aktualizácií sú však aj modely zo série Xiaomi 13, Xiaomi MIX Fold 3 a tiež Redmi Turbo 3 na globálnom trhu dostupný pod názvom POCO F6. Aktualizáciu na verziu systému 1.0.6.0.UMCEUXM sme získali aj na náš redakčný Xiaomi 13, pričom zoznam zmien je rozsiahly. S aktualizáciou prichádza aj bezpečnostná záplata Androidu za júl 2024, oprava prepínačov v centre ovládania, oprava zobrazovania notifikácií v notifikačnej roletke, vylepšenie stabilizácie kalkulačky a ďalšie. Aktualizácia mala veľkosť len približne 150 MB, avšak šlo o významnú aktualizáciu pred príchodom systému Xiaomi HyperOS 2.0.

V septembri by mali aktualizáciu získať ďalšie modely, pričom na zozname figurujú len zariadenia určené pre Čínu ako Xiaomi CIVI 4 Pro a modely zo série Redmi K60.

Zdroj: andro4all.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.