Na Slovensku zatiaľ Xiaomi MIX Flip nie je v predaji.

Model Xiaomi MIX Flip bol predstavený v Číne ešte v priebehu júla, keď bol prezentovaný ako konkurencia pre Samsung Galaxy Z Flip6. Už v čase čínskeho predstavenia pritom bolo známe, že model príde aj na globálny trh, o čom svedčili aj viaceré certifikácie zverejnené v skorších mesiacoch. Teraz spomínaný skladateľný model prichádza na globálny trh, pričom sa zdá, že je už v predaji. Oficiálne globálne predstavenie však zatiaľ neprebehlo.

O dostupnosti modelu Xiaomi MIX Flip v predaji informuje známy leaker Sudhanshu Ambhore. Tento leaker na sociálnej sieti X zverejnil príspevok, v ktorom sa objavili snímky oficiálnych globálnych verzií smartfónu a nezabudol spomenúť ani cenu tohto modelu. Na globálnom trhu bude dostupný za viac peňazí ako sa predtým očakávalo, avšak cena bude stále pomerne atraktívna.

Xiaomi MIX Flip v globálnej verzii je už dostupný

Leaker vo svojom príspevku nešpecifikoval, akým spôsobom sa k smartfónom dostal. Podľa informácií, ktoré sa objavili v príspevku, je však Xiaomi MIX Flip už dostupný u niektorých lokálnych predajcov na globálnom trhu. Na internete zatiaľ nie je možné dohľadať, o ktorých predajcov ide, resp. v akých krajinách je smartfón dostupný. S istotou však zatiaľ vieme povedať, že na Slovensku zatiaľ nie je možné smartfón v súčasnej dobe zakúpiť.

Xiaomi MIX Flip pritom vzhľadom na informácie od leakera bude stáť v Európe 1299 eur. Pôjde o pamäťovú konfiguráciu vo verzii s 12 GB RAM a 512 GB úložiskom. V Číne sa tento smartfón predáva aj vo verzii 12 + 256 GB, resp. 16 GB + 1 TB. Xiaomi sa tak zrejme na globálny trh rozhodlo priniesť zlatú strednú cestu v podobe prostrednej pamäťovej konfigurácie. Rovnako z úniku vyplýva, že globálna verzia bude dostupná len v čiernom farebnom prevedení.

Oficiálne predstavenie modelu Xiaomi MIX Flip na globálnom trhu by mohlo prebehnúť už tento mesiac. Počas neho by sme sa mali dozvedieť nielen oficiálne informácie o cene zariadenia, ale aj farebné prevedenia. Musíme však spomenúť, že modely, ktoré zverejnil leaker v príspevku, sú oficiálnymi globálnymi verziami. To sme si overili aj prostredníctvom oficiálneho nástroja Xiaomi, kam sme zadali sériové číslo zobrazené na balení smartfónu. Pôvodné úniky pritom odkazovali na globálne predstavenie telefónu už 15. augusta, avšak teraz sa zdá, že by model mohol byť predstavený 23. augusta. Vyplýva to aj z najnovšieho úniku.

Zdroj: phonearena.com, X (@Sudhanshu1414)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.