Z najnovšieho úniku vyplýva, že tento mesiac Xiaomi predstaví ešte tri smartfóny.

Spomedzi mnohých výrobcov smartfónov, ktorí plánujú ešte tento rok predstaviť nové zariadenia, hneď tri smartfóny ukáže Xiaomi. Pôjde pritom o globálne predstavenie, v Číne sa totiž tento rok ešte plánuje odhalenie vlajkových lodí pre rok 2025, séria Xiaomi 15. Do Európy sa však chystajú tri modely, jeden z nich sa vyznačuje skladateľným displejom. A najnovší únik poukazuje na blížiace sa predstavenie, ktoré by prebehlo ešte v auguste.

Aj napriek skorším únikom, ktoré poukazovali na septembrové predstavenie série Xiaomi 14T, leaker s prezývkou Passionategeekz tvrdí, že modely budú predstavené ešte tento mesiac. Augustové predstavenie má pritom aj dátum. Novinky by sa mali ukázať už 23. augusta. Tento dátum sa pritom už blíži a ak by Xiaomi nové modely v tomto dátume skutočne ukázalo, informácie o predstavení by sa mali zverejniť už čoskoro.

Okrem série Xiaomi 14T však informuje leaker aj o ďalšom smartfóne, ktoré by sa v rámci tohto predstavenia ukázal. Ide o Xiaomi MIX Flip, ktorý bol nedávno predstavený v Číne. Tento skladateľný smartfón má prísť aj na globálny trh a očakáva sa, že bude dostupný v niekoľkých európskych krajinách. Aj tento model by mal teda do Európy prísť už 23. augusta. Čo je však na tomto tvrdení pravdy však nevieme určiť.

Xiaomi MIX Flip odhaľuje dizajn: Zabojuje o titul najkrajšia skladačka?Zdroj: Weibo/Xiaomi
Xiaomi MIX Flip odhaľuje dizajn: Zabojuje o titul najkrajšia skladačka?

Už skoršie vyjadrenia z bulharských zdrojov poukazovali na predstavenie globálnej verzie a začiatok predaja modelu Xiaomi MIX Flip v Európe. Z nich vyplývalo, že model by sa mal v Európe objaviť oficiálne už 15. augusta, konkrétne v piatich krajinách medzi ktoré patrí aj Bulharsko. Neskôr by sa mala jeho dostupnosť rozšíriť do ďalších európskych krajín. Teraz sa však zdá, že tento dátum predstavenia nebude pravdivý a Xiaomi môže predsa flipový model predstaviť neskôr.

Nesmieme však zabúdať na to, že ide len o úniky a je pravdepodobné, že zatiaľ sú to len odhady. Stále je tak v hre septembrové predstavenie série Xiaomi 14T spolu aj so skladateľným modelom MIX Flip pre Európu. Kedy teda čínsky gigant predstaví svoje modely v súčasnosti nie je známe a zrejme sa necháme prekvapiť.

Zdroj: notebookcheck.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.