Aktivácia synchronizácie údajov bude jednoduchšia a rýchlejšia.

Prehliadač Google Chrome je najpopulárnejší na celom svete. Milióny používateľov ho využívajú na smartfónoch so systémom Android, na Windows počítačoch, ale aj na zariadeniach od Applu a ďalších platformách.

Jednou z užitočných funkcií (nielen) tohto prehliadača je synchronizácia používateľských dát naprieč zariadeniami. Táto synchronizácia dnes funguje tak, že sa na novom zariadení prihlásite do Google účtu a následne musíte ešte aktivovať synchronizáciu a prípadne zadať svoje synchronizačné heslo.

Google však teraz oznámil, že tento proces zjednoduší, pričom zmena sa týka zariadení so systémom Android a počítačov. V prípade iPhonov prebehla táto zmena už minulý rok.

Po novom bude synchronizácia dát v prehliadači Chrome fungovať tak, že po prvom spustení prehliadača sa objaví okno, ktoré vám umožní prihlásiť sa do Google účtu jedným kliknutím – ak je už vo vašom zariadení daný Google účet uložený. Pokiaľ sa prihlásite do Googlu účtu, automaticky sa aktivuje aj synchronizácia dát a nebudete musieť vykonať žiadne ďalšie kroky.

Samozrejme, aj naďalej budete mať možnosť ignorovať prihlásenie do Google účtu. Prehliadač Chrome budete v takom prípade používať bez použitia vášho účtu a bez synchronizácie dát.

Zjednodušené prihlasovanie a synchronizácia dát funguje na iPhonoch už od konca minulého roka. Čoskoro túto funkciu dostane aj Android a počítače

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit