Instagram opäť prináša funkciu na prispôsobenie profilov.

Sociálna sieť Instagram bola spustená v októbri 2010 a už pri prvotnom spustení si získala veľkú používateľskú základňu. V tom čase pritom disponovala len základnými funkciami, ktoré neboli ani zďaleka také rozšírené ako sú dnes. Platforma tak bola určená na zdieľanie fotografií s popismi, chýbali jej ale aj základné možnosti ako je posielanie správ, pridávanie príspevkov do príbehu alebo vytváranie celého výberu snímok. Dnes už tieto možnosti pritom považujeme za základ a identitu sociálnej siete.

Aj keď už Instagram len málokedy získava veľké novinky v podobe zásadných funkcií, nevyhýbajú sa jej. Teraz tak niektorí používatelia Instagramu získavajú novú možnosť úpravy profilu, do ktorého si môžu pridať aj profilovú pieseň. Tou si môžu viac prezentovať vlastnú identitu, na čo práve Instagram slúži.

Možnosť pridania profilovej piesne sa zatiaľ objavuje len vo vybraných profiloch používateľov, nie každý ju má teda k dispozícii. Ak však máte možnosť pridať si túto pieseň do profilu, na výber máte zo všetkých piesní, ktoré Instagram umožňuje pridať do príspevkov či príbehov. Oživiť tak môžete aj váš profil zaujímavou piesňou, ktorá sa vám práve páči alebo vás vystihuje. Túto pieseň môžete kedykoľvek zmeniť.

Dĺžka zvukovej stopy pritom môže byť maximálne 30 sekúnd a vy si môžete vybrať úsek, ktorý sa v profile bude zobrazovať. Celú pieseň teda do profilu nepridáte, no zvoliť si môžete úsek piesne rovnako ako napríklad pri tvorbe príbehov. Pridanie piesne do profilu prebieha v sekcii úpravy profilu, kde si viete upraviť napríklad aj popis či nastaviť si odkazy, ktoré sa vo vašom profile zobrazia. Ak teda patríte medzi šťastlivcov, ktorí si môžu hudbu do profilu pridať, nájdete ju skoro na konci sekcie úpravy profilu.

Zdroj: androidcentral.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.