Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 34. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. WhatsApp získa funkciu, ktorú dobre poznáme z Messengeru

Sociálna sieť WhatsApp patrí do skupiny spoločnosti Meta. Ide o známu komunikačnú platformu, v rámci ktorej sa používatelia prepájajú pomocou telefónneho čísla. Toto je pritom jeden z hlavných rozdielov medzi WhatsAppom a Messengerom, ktorý vyžaduje vytvorený používateľský profil na Facebooku. V priebehu rokov sa medzi týmito platformami množstvo rozdielov zredukovalo najmä z dôvodu, že WhatsApp prináša funkcie známe už z Messengeru.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Ako ušetriť na AliExpresse

AliExpress ponúka množstvo produktov, ktoré môžete získať za výrazne nižšiu cenu ako na Slovensku. Ich kvalita je síce v niektorých prípadoch diskutabilná, avšak zväčša to vyvažuje práve atraktívna cena.

Veľa Slovákov však nevie o tom, že cenu produktov na AliExpresse si môže vhodnými metódami znížiť a ušetriť tak ešte viac. Existuje niekoľko spôsobov, ako na to. V tomto článku zosumarizujem metódy, ktoré využívam dlhodobo a myslím si, že by ste o nich mali vedieť aj vy.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Google Pixel 9 Pro XL: Všetko dobré, fotoaparáty najlepšie (RECENZIA)

Google Pixel 9 Pro XL je najnovším prírastkom do rodiny Pixel zariadení. Sľubuje zlepšenia v oblasti výkonu, fotoaparátov a umelou inteligenciou poháňaných funkcií. Tento model, vybavený 6,8-palcovým OLED displejom a novým čipom Tensor G4, prináša medzigeneračne nielen väčší displej a veľkú batériu, ale aj množstvo inovácií, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších používateľov. Zároveň ide o priameho nástupcu modelu Pixel 8 Pro, ktorý tento rok dostal v podobe Pixel 9 Pro XL viac ako iba dôstojného nástupcu. Najlepšou správou pri sérii Pixel 9 je, že Google smartfóny sú konečne oficiálne dostupné aj na Slovensku

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Windows 11 zavádza novinku na formátovanie diskov

Ide o novinku, ktorú Microsoft zavádza od verzie Windows 11 Insider Preview Build 27686 (Canary Channel). Doteraz ste na to museli použiť špeciálny nástroj. Maximálna veľkosť na vytvorenie partície je 32 GB. Ide o súborový systém, ktorý je už roky nahradený NTFS. Ten sa ujal najmä od Windows XP a pred tým vo verziách Windows NT alebo 2000. Používatelia však stále uprednostňovali FAT32, keďže neraz ani inú možnosť nemali.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Úplne nový Hyundai SANTA FE mal slovenskú premiéru a dorazil aj do predajní

Oficiálna slovenská premiéra očakávanej novinky prebehla pred očami zástupcov médií a zákazníkov značky, z ktorých viacerí si mohli auto exkluzívne vyskúšať aj na testovacej jazde. Aktuálne je nové SANTA FE pre záujemcov k dispozícii u všetkých autorizovaných predajcov Hyundai na Slovensku.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Nové iPhony by mali byť predstavené 10. septembra. Apple oznámi aj smart hodinky a slúchadlá

Predstavenie nových iPhonov sa nezadržateľne blíži. A zatiaľ čo mnohí konkurenti Applu sa tento rok poponáhľali a svoje novinky predstavili skôr ako obvykle, kalifornský gigant sa drží svojho tradičného termínu. Nové iPhony by teda mali byť opäť predstavené približne v polovici septembra, pričom v posledných týždňoch najviac rezonoval dátum 10. september.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: