Oplatilo sa čakať?

Sociálne siete v celosvetovom meradle predstavujú fenomén, ktorý zmenil veľmi veľa vecí. Medzi najznámejšie patrí aj Snapchat, ktorý je tu s nami už dlhých 13 rokov. Aplikácia je k dispozícii pre používateľov systémov Android a iOS, pričom najnovšie sa plnohodnotne dostáva aj do iPadov. Je pritom pozoruhodné, že prvý iPad bol predstavený spoločnosťou Apple 27. januára 2010, čo znamená, že Snapchat veľa rokov túto platformu tak trochu ignoroval, a až teraz sprístupnil svoju aplikáciu v “plnej kvalite” aj pre tablety spoločnosti Apple.

Portál Business-Standard informuje, že podpora pre iPady konečne dorazila s čerstvo vydanou aktualizáciou pre platformy spoločnosti Apple a konečne oddeľuje iPhony a iPady. Táto novinka v aplikácii Snapchat ju umožňuje spustiť na veľkých displejoch, čo znamená, že odteraz je plne kompatibilná s tabletmi spoločnosti Apple

iPad 10. generácie (2022)Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPad 10. generácie (2022)

Snapchat bol od roku 2011 k dispozícii pre iPhony aj iPady, ale verzia pre iPhony aplikáciu iba zrkadlila na iPady. Toto rozhodnutie spoločnosti používateľom iPadov vytváralo nie príliš kvalitný používateľský zážitok, pretože po okrajoch sa zobrazovali hrubé čierne okraje kvôli vertikálnemu dizajnu aplikácie. Nová aktualizácia tento nedostatok odstraňuje, čím je možné Snapchat používať už aj na iPadoch v režime na celú obrazovku bez nevkusných čiernych okrajov.

Spoločnosť k novému vydaniu aplikácie Snapchat uviedla: „Stále je to ten istý Snapchat, ktorý poznáte a máte radi, ale tentoraz na veľkej obrazovke.“ Snapchat zároveň dodáva, že „aplikácia odteraz vyplní celú obrazovku iPadu, poskytuje väčšiu zobrazovaciu plochu pri zachytávaní snímok a umožní vidieť viac priateľov na 2. a 4. karte.“

SnapchatZdroj: 9to5mac
Snapchat

Vzhľadom na niektoré obmedzenia aplikácia Snapchat na iPadoch funguje iba v režime na výšku a nepodporuje režim na šírku. Dokonca prvé vydanie rozhrania pre iPady sa nezaobišlo bez chýb. Začiatkom tohto roka Snapchat predstavil aj viaceré funkcie založené na umelej inteligencii, upraviteľné chaty a reakcie pomocou emoji. Používatelia teraz môžu generovať avatarov Bitmoji pomocou umelej inteligencie a interagovať s „Moja AI“.

Zdroj: Business-Standard

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.