Galaxy Z Fold6 Special Edition alebo Galaxy Z Fold6 SE bude jeho nový názov.

Výroba tenšieho skladateľného smartfónu je pre Samsung prioritou posledných mesiacov či dokonca rokov. V porovnaní s čínskou konkurenciou sú totiž ich modely typu fold príliš hrubé či už v rozloženom alebo zloženom stave. A práve toto je ich nevýhodou a jedným z dôvodov neúspechu na čínskom trhu, kde dominujú práve domáce značky ako je Xiaomi, OPPO či HONOR. Samsung má ale na tomto probléme pracovať a už o pár týždňov predstaviť tenší skladateľný model typu fold.

Tento smartfón sa v priebehu posledných mesiacov označoval v únikoch ako Samsung Galaxy Z Fold6 Slim či Galaxy Z Fold6 Ultra. Pôjde teda model spadajúci do série Galaxy Z Fold6 s tým, že získa prívlastok. Ten je teraz podľa najnovších informácií známeho leakera s menom Evan Blass jasný, pôjde o špeciálnu edíciu.

Samsung Galaxy Z Fold6Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold6

Samsung by teda nový model mal označiť ako Galaxy Z Fold6 Special Edition, prípadne Galaxy Z Fold6 SE. Kľúčovou zbraňou k dosiahnutiu tenšej konštrukcie by malo byť odstránenie digitizéru, ktorý je hlavnou súčiastkou na to, aby telefón mohol podporovať pero S Pen. To by teda nový model nemal podporovať. A vzhľadom na to by mal juhokórejský výrobca mať možnosť využiť titán na zadnej strane telefónu, čo sme sa dozvedeli už z predchádzajúceho úniku.

Podľa nových informácií by mal Galaxy Z Fold6 Special Edition vsadiť aj na prémiový fotoaparát. Hlavný snímač by mal mať 200 Mpx a malo by ísť o nedávno predstavený snímač ISOCELL HP9. V rozloženom stave má mať model displej s veľkosťou uhlopriečky 8″, vonkajší displej by mal mať zasa 6,5″. Najnovšie sa dozvedáme informácie aj o hrúbke smartfónu, pričom zložený model by mal mať 10,6 mm, rozložený len 4,9 mm. Takéto rozmery by pritom mali byť výrazným vylepšením v porovnaní s aktuálne dostupným Galaxy Z Fold6, ktorý má v zloženom stave hrúbku 12,1 mm.

Ak by ste si brúsili zuby na tenší skladateľný model od Samsungu, sklameme vás. Tento model bude pravdepodobne dostupný len na dvoch trhoch, ktorými bude Južná Kórea a Čína. Mimo tieto trhy by nemal byť Galaxy Z Fold6 Special Edition dostupný, mohol by byť však predprípravou na to, aby budúca generácia v podobe Galaxy Z Fold7 bola o niečo tenšia.

Zdroj: androidauthority.com (1, 2), gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.