Po nedávnom predstavení skladateľných modelov Samsungu sa už teraz rozpráva aj o modeli Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra.

Už pred predstavením dvojice smartfónov so skladateľným displejom od spoločnosti Samsung sa rozprávalo o tom, že telefóny budú tri. Poukazovali na to rôzne úniky, špekulácie, no aj certifikácie. Samsung má údajne však stále pracovať na ďalšom telefóne z tohto segmentu, ktorý bude spadať do zariadení typu fold. Podľa všetkého bude tenší a Samsung verí, že s ním uspeje aj na čínskom trhu.

V Číne totiž v segmente skladateľných smartfónov dominujú najmä domácne značky. Do rebríčkov najpredávanejších „skladačiek“ tak zapadá Huawei, HONOR či Xiaomi, no juhokórejskému Samsungu sa tam tak nedarí. Práve tento fakt má byť pre výrobcu motiváciou na vyrobenie ďalšieho modelu, ktorý bude predstavený neskôr.

Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra / Slim existuje

V skorších únikoch sa tretí tohtoročný model označoval ako Ultra či Slim. Tento model by mal odzrkadľovať vylepšenia v oblasti konštrukcie, nakoľko by bol oveľa tenší ako nedávno predstavený Galaxy Z Fold6. Samsung totiž v oblasti konštrukcie robí čo môže, no konkurenčné čínske značky vyrábajú aj tenšie modely s menšou medzerou medzi časťami v zloženom stave.

Samsung Galaxy Z Fold6Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold6

V súčasnosti má Samsung testovať firmvér telefónu. Znamenalo by to teda, že práce na ňom nie sú zastavené, práve naopak. Po tom, čo juhokórejský gigant predstavil dva zaujímavé modely so skladateľným displejom, sa môže plnohodnotne sústrediť na prípravu toho ďalšieho. Podľa aktuálnych informácií by sa mal Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra / Slim predstaviť neskôr v priebehu tohto roka, prípadne začiatkom toho budúceho.

Zatiaľ nie je známe, či sa tretí model z tejto série skladateľných smartfónov od Samsungu dostane aj na trhy mimo Áziu. Výrobca má totiž pripravovať len obmedzený počet kusov tohto zariadenia, nakoľko pôjde o experiment v oblasti tenších skladateľných telefónov. Navyše z dôvodu tenšej konštrukcie zrejme bude postrádať podporu pre pero S pen.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.