Galaxy Z Fold Special Edition by mohol byť predstavený ešte tento rok.

Samsung patrí medzi hlavných popularizátorov skladateľných zariadení. Vo svojej ponuke má modely spadajúce do sérií Galaxy Z Fold a Z Flip. Po júlovom uvedení modelov Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 sa čoraz častejšie hovorí aj o špeciálnej verzii série Galaxy z Fold, ktorá by mohla niesť označenie Galaxy Z Fold Special Edition. Tento model je pritom tenšou verziou Galaxy Z Fold6 a je známy aj ako Galaxy Z Fold6 Slim alebo Galaxy Z Fold6 Ultra.

Hlavné vlastnosti Galaxy Z Fold Special Edition zahŕňajú jeho špeciálny dizajn s plochým rámom a mierne zaoblenými rohmi pre dosiahnutie optimálneho držania. Zadná strana pripomína brúsený kov, avšak predpokladá sa, že ide o sklo so špeciálnou povrchovou úpravou. Na zadnej strane smartfónu by sa mali nachádzať aj tri fotoaparáty, pričom hlavný má rozlíšenie 200 Mpx. Zostava fotoaparátov má však mierne odlišný dizajn a väčšiu hrúbku ako na Galaxy Z Fold6.

Samsung Galaxy Z Fold6Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold6

Rozdiely oproti Galaxy Z Fold6

Hlavný displej Galaxy Z Fold Special Edition má veľkosť 8 palcov a vonkajší displej 6,5 palca. Oba displeje sú väčšie ako na aktuálnom modeli Galaxy Z Fold6. So skladateľnými smartfónmi sa vo väčšine prípadov spájajú aj senzory odtlačkov prstov, ktoré sú umiestnené v tlačidlách napájnia. Inak tomu nebude ani v prípade Galaxy Z Fold SE. Nad týmto tlačidlom budú umiestnené ešte tlačidlá na ovládanie hlasitosti.

Hlavným lákadlom najtenšieho skladateľného smartfónu od Samsungu je samozrejme jeho hrúbka. Telefón by mal mať v zatvorenom stave hrúbku 10,6 mm, avšak v rozloženom iba 4,9 mm. V tomto bode je však potrebné zdôrazniť, že Samsung síce hrúbku Galaxy Z Fold6 zníži o pár milimetrov, avšak na aktuálne najtenší model Honor Magic V3 s hrúbkou 9,2 mm to nebude stačiť ani zďaleka. Dokonca hrúbka pripravovaného OnePlus Open 2 by sa mala pohybovať niekde medzi 9 až 10 mm. Pripomeňme si, že Galaxy Z Fold6 má hrúbku v zatvorenom stave 12,1 mm.

Samsung Galaxy Z Fold Special EditionZdroj: AndroidHeadlines
Samsung Galaxy Z Fold Special Edition

Dostupnosť

Galaxy Z Fold Special Edition bude pravdepodobne dostupný len v Číne a Južnej Kórei. Dátum uvedenia na trh zatiaľ nie je známy, ale očakáva sa, že bude predstavený ešte tento rok. Ak by sa nakoniec potvrdilo, že Samsung svoj najtenší skladateľný smartfón uvedie iba na spomínané trhy, tak fanúšikovia skladateľných Galaxy smartfónov nemusia byť vôbec sklamaní. Tento model s najväčšou pravdepodobnosťou položí základy pre pripravovaný Galaxy Z Fold7, aby jeho konštrukcia bola čo najtenšia.

Zdroj: AndroidHeadlines

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.