Lenovo predstavilo najnovšie prírastky do svojho portfólia zariadení Lenovo Yoga a Lenovo IdeaPad. Nové zariadenia sú navrhnuté tak, aby aj vďaka sile umelej inteligencie zvyšovali produktivitu a kreativitu používateľov.

Podpora Copilot+ PC
Podpora Copilot+ PC

Novo predstavené modely zahŕňajú prírastky do portfólia počítačov Lenovo s umelou inteligenciou so softvérom Copilot+. Medzi notebooky predstavené na berlínskej konferencii patria:

  • Úplne nový notebook Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition (15“, 9), vybavený technológiou Intel Evo Edition a softvérom Copilot+, poháňaný procesormi Intel Core Ultra (Series 2)
  • Notebook Lenovo Yoga Pro 7 (14”, 9) so softvérom Copilot+, Lenovo IdeaPad Slim 5 (15“, 10) a Lenovo IdeaPad Slim 5 (13“, 10) poháňané procesormi AMD Ryzen.
  • Lenovo IdeaPad Slim 5x (14”, 9) a Lenovo IdeaPad 5x 2-in-1 (14“, 9) poháňané osemjadrovými procesormi Snapdragon X Plus.
  • Softvérový balík Lenovo Creator Zone, ktorý umožňuje používať prirodzený jazyk na generovanie nápadov a obrázkov pomocou umelej inteligencie.

Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition (15“, 9) navrhnutý v spolupráci so spoločnosťou Intel

Nový rad zariadení Lenovo Aura Edition je výsledkom spolupráce so spoločnosťou Intel, ktorá ponúka špičkový výkon, dizajn a inovatívne technológie. Rovnako ako notebook Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition je i Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition (15″, 9) výsledkom prvotriednej konštrukcie a inovatívnej technológie:

  • Inteligentné režimy: Notebooky radu Lenovo Aura Edition poskytujú väčšiu kontrolu nad nastaveniami a prispôsobením počítača pomocou inteligentných režimov, ktoré sa priebežne prispôsobujú potrebám používateľa. Či už ide o prácu, odpočinok, zábavu, tvorbu alebo iné činnosti. Inteligentné režimy tiež dynamicky upravujú výkon a nastavenia systému tak, aby poskytovali optimálne podmienky pre akúkoľvek činnosť.
  • Režim Pozornosť: Počas chvíľ, keď je pre vás produktivita kľúčová, umožňuje režim Pozornosť cielene blokovať rozptyľujúce webové stránky, takže sa môžu sústrediť na danú úlohu
  • Funkcia Wellness: Obsahuje funkcie pre pohodu očí a spolu s upozorneniami na držanie tela pomáha bojovať proti únave, pričom vám pripomína, aby stesi urobili prestávku.
  • Nástroje na spoluprácu: Súbor nastavení navrhnutých na zlepšenie zážitku z videohovorov vrátane vylepšenia obrazu pri slabom osvetlení, virtuálneho moderátora a rozmazania pozadia.
  • Režim ochrany: Zameriava sa na zvýšenie bezpečnosti pomocou funkcií Privacy Alert, Privacy Guard či automatické spúšťanie VPN pre zabezpečenie práce s citlivými informáciami. V neposlednom rade je pri práci s počítačom mimo elektrickej zásuvky najdôležitejšia výdrž batérie. Používatelia majú rýchly prístup k nastaveniam režimu nabíjania, ktoré im pomôže vyvážiť výkon a spotrebu energie a predĺžiť čas medzi jednotlivými nabíjaniami.
  • Inteligentné zdieľanie: Zabezpečuje bezproblémové zdieľanie obrázkov medzi smartfónmi a notebookmi pomocou umelej inteligencie. Teraz môžete jednoducho ťuknúť na okraj obrazovky podporovaného smartfónu, čím vyzvete notebook na automatické spusteniu funkcie Smart Share na oboch zariadeniach. Pre prenos najnovších fotografií medzi zariadeniami potom stačí jednoducho vybrané snímky pretiahnuť pomocou prsta. Výhodou je podpora platforiem iOS a Android.
  • Smart Care: Inteligentná starostlivosť: Ponúka podporu a riešenie problémov v reálnom čase so skúsenými technikmi spoločnosti Lenovo, ktorí sú k dispozícii prostredníctvom počítača i telefónu. Využiť môžete živý chat alebo telefonickú podporu a požiadať o pomoc v rámci predplatného služby Lenovo Premium Care Service2, ktorá ponúka aj podporu v štýle concierge.

Okrem funkcií Lenovo Aura Edition notebook Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition (15“, 9) vyhovuje certifikácii Intel Evo Edition a je poháňaný procesormi Intel Core Ultra (Series 2) s osemjadrovým hybridným procesorom a výkonnou grafikou pre plynulý a efektívny výkon pri náročných úlohách. Jednotka NPU (Neural Processing Unit) s výkonom viac ako 45 TOPS urýchľuje aplikácie založené na umelej inteligencii, takže je vhodná pre ľudí, ktorí potrebujú vysoký výpočtový výkon s podporou umelej inteligencie. Až 32 GB RAM umožňuje bezproblémový multitasking, zatiaľ čo až 1 TB úložisko SSD ponúka dostatok priestoru pre väčšie súbory a rýchly prístup k dátam. Dostatok energie na prácu bez pripojenia k elektrickej sieti poskytuje 70 Wh batéria.

Vďaka pripojeniu Wi-Fi 7 a Bluetooth 5.4 máte istotu rýchleho a stabilného bezdrôtového pripojenia. Široký výber portov vrátane Thunderbolt 4 poskytuje všestranné možnosti pripojenia periférnych zariadení, rýchleho prenosu dát a rozšírenia možností notebooku. Vďaka týmto vlastnostiam je Yoga Slim 7i Aura Edition vhodnou voľbou pre tých, ktorí pri svojich kreatívnych aktivitách vyžadujú vysoký výkon, kvalitný obraz a spoľahlivé pripojenie.

Notebook je zároveň certifikovaný ako uhlíkovo neutrálny a rovnako ako všetky notebooky Lenovo Yoga sa dodáva s bezplatným dvojmesačným členstvom v službe Adobe Creative Cloud.

Lenovo Yoga Pro 7 (14“, 9): multitasking poháňaný AI a procesormi AMD

Lenovo Yoga Pro 7 (14“ 9) je výkonný notebook navrhnutý tak, aby s pomocou umelej inteligencie zvládol všetky náročné úlohy svižne a energeticky úsporne. Je poháňaný procesorom AMD Ryzen AI 9 365 doplneným o 50 TOPS NPU. Tento notebook so softvérom Copilot+ urýchľuje kreatívnu prácu a je základným nástrojom pre tvorcov obsahu i profesionálov, ktorí vyžadujú vysoký výkon.

  • X Power zrýchlenie softvéru: Riešenie Lenovo X Power, najnovšie vylepšené pomocou umelej inteligencie, výrazne zrýchľuje načítanie, vykresľovanie a export zo softvérových aplikácií. Táto funkcia umožňuje tvorcom vidieť svoju prácu v reálnom čase, čo výrazne skracuje čas čakania a zvyšuje produktivitu.
  • X Power vylepšenie hardvéru: Riešenie, ktoré udržiava systém chladný aj pri vysokom zaťažení, čím zabezpečuje stabilný výkon pri náročných úlohách. Môžete sa spoľahnúť, že notebook bude efektívne pracovať aj pri dlhej práci bez prehrievania.
  • Balíček vybavení Yoga Premium Suite: Pohodlná klávesnica Yoga s povrchovou úpravou Soft Touch poskytuje 1,5 mm zdvihu kláves a 0,3 mm zakrivenie každej klávesy. Notebook je tiež vybavený dvojitým výškovým a dvojitým basovým systémom reproduktorov, štyrmi mikrofónmi s funkciou potlačenia šumu a technológiou Voice ID a infračervenou FHD kamerou pre bezchybné videohovory.
  • 14,5-palcový displej PureSight Pro OLED: Ponúka rozlíšenie 2,8K, obnovovaciu frekvenciu 120 Hz, špičkový jas až 600 nitov, 100 % Adobe RGB, DCI-P3 a sRGB s automatickým nastavením farieb a presnosťou farieb X-Rite Delta E<1. Tento vysokokvalitný displej poskytuje ohromujúci obraz, takže je ideálny pre grafikov, editorov videa i všetkých, ktorí potrebujú presné a živé zobrazenie farieb.

Notebook Lenovo Yoga Pro 7 (14“, 9) je tiež vybavený celým radom portov vrátane USB 4.0, USB 3.2, HDMI™ 2.1 a audio combo jack. Vďaka podpore Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3 môžete využívať rýchle a stabilné bezdrôtové pripojenie, ktoré zvyšuje produktivitu aj prenosnosť. Vďaka týmto funkciám, profilu tenkému len 15,6 mm a hmotnosti 1,59 kg je Lenovo Yoga Pro 7 (14“, 9) všestranným a výkonným nástrojom pre profesionálov a kreatívcov, ktorí potrebujú spoľahlivé a efektívne zariadenie pre svoje náročné pracovné postupy.

Lenovo Creator Zone: efektívna kreativita

Lenovo Creator Zone, prvýkrát predstavená na veľtrhu CES 2024, je predinštalovaná aplikácia, ktorá využíva spracovanie prirodzeného jazyka na vytváranie a úpravu obrázkov. Aplikáciu poháňa Stable Diffusion 3.0 od spoločnosti Stability AI. To umožňuje aplikácii Lenovo Creator Zone rýchlo vytvoriť obrázky zo vstupov zadaných používateľom vrátane textových popisov, náčrtov a referenčných obrázkov. Tento nástroj je navrhnutý tak, aby výrazne zlepšil a urýchlil proces tvorby obrázkov.

  • Premena textu na obrázok: Môžete jednoducho zadať textový popis požadovaného obrázka a Lenovo Creator Zone vygeneruje štyri obrázky na základe zadaných údajov. Táto funkcia umožňuje rýchlo vizualizovať koncepty, nápady a bez námahy premeniť písané slovo na vizuálny obsah.
  • Premena náčrtu na obrázok: Po nakreslení jednoduchého náčrtu priamo do aplikácie Lenovo Creator Zone a napísaní krátkeho popisu aplikácia Lenovo Creator Zone vygeneruje štyri obrázky, ktoré ilustrujú tento kombinovaný popis, čo vám umožňuje rýchlo a jednoducho vytvárať a vylepšovať hrubé nápady a premieňať ich na dokonalé vizuálne prezentácie.
  • Konverzia obrázkov na obrázky: Používatelia môžu aplikácii poskytnúť aj referenčný obrázok spolu so sprievodným textovým popisom a Lenovo Creator Zone na základe tohto kombinovaného vstupu vygeneruje štyri obrázky. Táto funkcia je užitočná pri vytváraní variácií existujúcich obrázkov a umožňuje skúmať rôzne štýly a témy. Je obzvlášť užitočná pri projektoch, ktoré si vyžadujú viacero možností dizajnu alebo vylepšenia existujúcich prác.
  • Pokročilé úpravy obrázkov: Lenovo Creator Zone obsahuje bohatú sadu nástrojov na úpravu obrázkov, ktoré umožňujú používateľom bezproblémovo upravovať vygenerované obrázky vrátane zmien pozadia, spájania obrázkov, úprav farieb a ďalších. Tieto nástroje predstavujú komplexné riešenia, ktoré umožňujú používateľom doladiť obrázky a zabezpečiť, aby spĺňali špecifické požiadavky alebo umelecké štandardy.

Lenovo IdeaPad 5x 2 v 1 (14“, 9): inteligentnejšia voľba pre všestrannosť

S konvertibilným notebookom Lenovo IdeaPad 5x 2-in-1 (14“, 9) má produktivita mnoho podôb. Zariadenie je vybavené softvérom Copilot+ a poháňa ho osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon X Plus, čo z neho robí vynikajúci notebook s umelou inteligenciou pre každodennú prácu. Procesor je vybavený vlastným 45 TOPS NPU, ktorý vylepšuje úlohy riadené umelou inteligenciou a zabezpečuje efektívny výkon bez ohľadu na situáciu. Vďaka dvojkanálovej 16GB LPDDR5X operačnej pamäti a až 1 TB TLC 2242 SSD úložisku môžete využívať plynulý multitasking i dostatočný priestor pre svoje súbory.

Dotykový 14-palcový 16:10 WUXGA 400-nitový OLED displej s pomerom strán má 100-percentné pokrytie DCI-P3 a poskytuje ostrý obraz v režime stolného počítača aj tabletu, takže je ideálny pre kreatívnych profesionálov a multimediálnych nadšencov. Vďaka hmotnosti 1,49 kg a tenkému 17,5 mm profilu je notebook zároveň ľahko prenosný.

Kamera FHD RGB smerujúca k vám zabezpečuje čisté videohovory, zatiaľ čo fyzický kryt webovej kamery sa postará o pokoj na duši. Zabudovaná čítačka odtlačkov prstov umožňuje okamžité prihlásenie pomocou funkcie Smart Login.

Pre všetky konvertibilné zariadenia je kľúčovým parametrom odolnosť. Z tohto dôvodu bol notebook Lenovo IdeaPad 5x 2-in-1 (14“, 9) testovaný podľa špecifikácií MIL-STD-810H a je vybavený vrchným kovovým vekom. Notebook je vybavený dvoma plne funkčnými portami USB typu C (DP1.4, PD3.0, 10 Gb/s, prenos dát), dvoma portami USB typu A, portom HDMI 2.1, čítačkou kariet microSD a audio combo jackom, ako aj podporou Wi-Fi 7 a Bluetooth 5.3, vďaka čomu sa používatelia môžu ľahko pripojiť k viacerým zariadeniam.

Lenovo IdeaPad Slim 5x (14“, 9): výkonný a prenosný notebook

Lenovo IdeaPad Slim 5x (14“, 9) je vhodnou voľbou, v prípadoch, keď sú prenosnosť, výkon a odolnosť hlavnými prioritami. Vďaka kombinácii nového osemjadrového procesoru Snapdragon X Plus, až 32 GB LPDDR5X3 dvojkanálovej pamäte RAM a až 1 TB úložiska TLC 2242 SSD poskytuje IdeaPad Slim 5x (14”, 9) mimoriadne vysoký výkon založený na umelej inteligencii a ponúka vylepšenú produktivitu pri náročných úlohách. Voliteľný 14-palcový 16:10 WUXGA OLED displej prináša extrémne presné farby a pôsobivý farebný kontrast pre dizajnérov i nadšencov médií.

Celokovové šasi notebooku bolo testované podľa normy MIL-STD-810H, čo potvrdzuje extrémnu odolnosť tohto tenkého zariadenia s profilom len 16,9 mm a hmotnosťou len 1,48 kg vrátane 57 Wh batérie. Notebook je nielen odolný, ale dokáže spoľahlivo vykonávať všetku prácu aj pri dlhom sedení mimo dosahu elektrickej siete..

Lenovo IdeaPad Slim5
Lenovo IdeaPad Slim5

Ďalšou praktickou súčasťou výbavy je kamera FHD RGB s fyzickým krytom webovej kamery pre mimoriadne jasné videohovory i väčší pocit súkromia, keď kamera nie je potrebná. Dva porty USB typu C (DP 1.4, PD 3.0, prenos dát), dva porty USB Type-A, port HDMI 2.1, čítačka kariet microSD a audio combo jack poskytujú všestranné možnosti pre pripojenie ďalších periférných zariadení. Vďaka pripojeniu Wi-Fi 7 a Bluetooth 5.3 si užívatelia môžu vychutnať rýchle a stabilné bezdrôtové pripojenie. Podsvietená klávesnica zvyšuje použiteľnosť v prostredí so slabým osvetlením.

S novým Lenovo IdeaPad Slim 5x (14“, 9) sa rodina IdeaPad rozrástla o výkonný a prenosný počítač so softvérom Copilot+. Vďaka tomu Lenovo ponúka ideálne riešenie pre používateľov, ktorí hľadajú výkon aj kompaktnosť pre svoju prácu.

Nájdite ideálne zariadenie z rodiny IdeaPad Slim 5

Notebooky Lenovo IdeaPad Slim 5 sú teraz po novom k dispozícii okrem 14-palcového a 16-palcového k dispozícii aj v 15-palcovom a 13-palcovom prevedení. Vďaka procesorom AMD Ryzen 7000 ponúkajú tieto notebooky výnimočný výkon pre multitasking i náročné aplikácie. S až 32 GB LPDDR5X RAM v prípade 15-palcového modelu a až 16 GB operačnej pamäte pri 13-palcovom variante či 1TB M.2 SSD úložisku si môžete užívať plynulú prácu s počítačom a dostatok priestoru pre všetky svoje súbory a aplikácie. Oba modely sú vybavené špeciálnou klávesou Copilot key pre ľahký prístup k aplikácii Copilot.

Výrazným prvkom produktového radu IdeaPad Slim 5 je mimoriadne tenký a ľahký celokovový dizajn, ktorý využíva patentovaný „hodvábny“ hliníkový povrch Lenovo. Využitie tohto materiálu sa premieta do dvoch elegantných a prenosných zariadení, ktoré sú zároveň dostatočne odolné. S váhou iba 1,15 kg v prípade 13-palcového modelu vrátane 54 Wh batérie a 1,49 kg pri 15-palcovom modeli vrátane 70 Wh batérie sa tieto notebooky ľahko prenášajú.

Obe zariadenia ponúkajú vysoko kvalitné displeje: až 15-palcový 2,5K 165Hz OLED displej so 100% DCI-P3 pokrytím a 13,3-palcový WUXGA IPS displej so 100% sRGB farebným pokrytím. Tieto displeje ponúkajú živé farby a ostré detaily, čo je vhodná kombinácia na kreatívnu prácu aj sledovanie médií. Rad notebookov Lenovo IdeaPad Slim 5 taktiež disponuje FHD IR kamerami s krytkou webkamery, rozsiahlymi možnosťami pripojenia vrátane USB Type-C, USB Type-A, HDMI, čítačky microSD kariet a audio jacku s podporou Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.3.

Rad IdeaPad Slim 5 series ponúka rovnováhu medzi vysokým výkonom, kompaktnosťou a odolnosťou za dostupnú cenu, takže je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivé a všestranné notebooky pre prácu aj zábavu.

Softvér a služby

Ďalšie vylepšenia používateľského zážitku a možností hardvéru notebookov Lenovo Yoga a Lenovo IdeaPad prinášajú výkonné softvérové ​​riešenia ako je Lenovo Vantage a Lenovo Smart Performance pre optimalizáciu zariadení, sledovanie výkonu, kontrolu stavu počítača, lepšie zabezpečenie, a dokonca aj riešenie a prevenciu problémov. V prípade, že sa vyskytne problém s počítačom, máte vďaka pokročilej službe Premium Care Plus k dispozícii prioritný prístup k odborným technikom, rýchlej oprave, ochrane proti náhodnému poškodeniu a softvérovej asistencii s riešením problémov.

Cena a dostupnosť

  • Notebook Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition (15”, 9) bude dostupný od októbra 2024 s cenou začínajúcou od 1399 eur.
  • Notebook Lenovo Yoga Pro 7 (14”, 9) bude dostupný od októbra 2024 s cenou začínajúcou od 1599 eur.
  • Notebook Lenovo IdeaPad 5x 2-in-1 (14”, 9) bude dostupný od októbra 2024 s cenou začínajúcou od 919 eur.
  • Notebook Lenovo IdeaPad Slim 5x (14”, 9) bude dostupný od novembra 2024 s cenou začínajúcou od 879 eur.
  • Notebook Lenovo IdeaPad Slim 5 (15”, 10) bude dostupný od decembra 2024 s cenou začínajúcou od 639 eur.
  • Notebook Lenovo IdeaPad Slim 5 (13”, 10) bude dostupný od decembra 2024 s cenou začínajúcou na 679 eur.
  • Lenovo Creator Zone bude dostupný od októbra 2024 pre modely Lenovo Yoga Pro 9i. Podpora ďalších modelov z radu Lenovo Yoga bude nasledovať

Zdroje: vlastné, Lenovo

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.