Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 36. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Bluetooth 6.0 oficiálne: Revolúcia v bezdrôtovej komunikácii

Bluetooth je jednou z najpoužívanejších technológií, ktorá umožňuje bezdrôtovú komunikáciu medzi zariadeniami. Najnovšia verzia, Bluetooth 6.0, prináša niekoľko vylepšení, ktoré zlepšujú pripojenie, presnosť a bezpečnosť. Táto verzia je založená na energeticky úspornej technológii Bluetooth Low Energy (LE) a prináša nové funkcie pre moderné inteligentné zariadenia a prostredia s viacerými pripojenými zariadeniami.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Toto sú prvé Xiaomi zariadenia, ktoré získajú aktualizáciu na HyperOS 2.0

Len nedávno sme sa dozvedeli dátum, počas ktorého by mal byť predstavený systém Xiaomi HyperOS 2.0 ako úprava Androidu pre Xiaomi, Redmi a POCO zariadenia. Tento dátum sa pomaly blíži, nakoľko z databázy vyplýva, že 10. októbra príde aktualizácia do modelu Redmi K60 Ultra. Už počas analyzovania tejto správy nám však nesedelo to, že prvým aktualizovaným zariadením by bol model značky Redmi a nie Xiaomi. Teraz sa však dozvedáme podrobnosti, ktoré naznačujú celý rad zariadení kompatibilných s blízkou aktualizáciou.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Amazfit T-Rex 3 oficiálne: Odolné smart hodinky za skvelú cenu

Amazfit oznámil nový prírastok do série T-Rex. Ide o odolné smart hodinky, ktoré už v prípade predchádzajúcich generácií zaujali atraktívnou kombináciou odolnosť/dizajn/funkcie/cena. T-Rex boli v tomto smere vždy zaujímavou alternatívou aj pre hodinky Garmin Fénix, ak niekto chcel odolné hodinky za nižšiu cenu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Pegasus dokáže sledovať telefóny aj na Slovensku

Kauza s odpočúvaním cez izraelský softvér Pegasus firmy NSO Group, je známa už niekoľko rokov. Najkritickejším bodom je fakt, že len veľmi ťažko sa dá proti tomuto softvéru brániť. Podľa informácií, s ktorými prišiel Denník N, je možné, že softvér je dostupný už aj na Slovensku. Bežný používateľ sa k nemu nemá šancu dostať, no využívajú ho vlády v mnohých štátoch Európskej únie.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Sony ZV-10 Mark II: možno lepší, ako si Sony samo želalo

Spoločnosť Sony predstavila najnovší APS-C fotoaparát z radu ZV a naozaj prináša veľmi zaujímavé funkcie. Je celkom možné, že pôjde o najpredávanejšiu bezzrkadlovku do konca tohto roka.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. IFA oslavuje 100 rokov: Zažite berlínsku výstavu s nami, toto sú jej najväčšie novinky

Pozrite sa s nami na výročný stý ročník výstavy IFA 2024, ktorá tento rok ponúka množstvo produktov s umelou inteligenciou.

Viac o tejto téme si vypočujte v našom podcaste:

Prečítajte si aj: