Apple predstavil novú generáciu obľúbených slúchadiel.

AirPods 4 sú novou generáciou obľúbených slúchadiel od Applu, ktoré využívajú tzv. kôstkový dizajn. Znamená to, že nemajú silikónový nadstavec, ktorý sa vkladá priamo do zvukovodu. Pre niektorých používateľov je takýto dizajn pohodlnejší.

AirPods 4 zaujmú najmä tým, že prichádzajú na trh v dvoch verziách. Základná verzia stojí 149 eur a ponúka prakticky identické funkcie ako AirPods 3. Úplnou novinkou sú AirPods 4 s aktívnym potlačením hluku (tak znie ich oficiálny názov), ktoré v porovnaní so základným modelom prinášajú aj funkciu aktívneho odhlučnenia ANC, adaptívny režim, transparentný režim a režim konverzácie. Za tieto funkcie si priplatíte 50 eur, ich cena je 199 eur.

AirPods 4Zdroj: Apple
AirPods 4

Apple H2, Bluetooth 5.3 a výdrž až 30 hodín

Bez ohľadu na to, ktoré AirPods 4 si vyberiete, nová generácia využíva čip Apple H2 (nájdete ho aj v slúchadlách AirPods Pro 2) a komunikuje cez Bluetooth 5.3. Slúchadlá ponúkajú výdrž až 30 hodín v kombinácii s nabíjacím puzdrom, resp. až 5 hodín mimo puzdra.

Slúchadlá aj nabíjacie puzdro majú odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP54. Základný model umožňuje nabíjanie puzdra cez USB-C, v prípade AirPods 4 s ANC môžete využiť aj bezdrôtové nabíjanie. Puzdro tejto verzie obsahuje aj zabudovaný reproduktor pre jednoduchšie vyhľadanie slúchadiel cez aplikáciu Find My.

Apple uvádza, že nové AirPods 4 prinášajú obrovské zlepšenie kvality zvuku. Využívajú úplne novú akustickú architektúru, menič s nízkym skreslením a zosilňovač s vysokým dynamickým rozsahom. Tieto zlepšenia platia pre obe verzie.

AirPods 4Zdroj: Apple
AirPods 4

Aktívne odhlučnenie a ďalšie nové funkcie

AirPods 4 s ANC majú navyše už spomenuté aktívne odhlučnenie. Prínos tejto funkcie v prípade slúchadiel s kôstkovým dizajnom bol v minulosti diskutabilný, keďže ich dizajn prirodzene prepúšťa okolitý zvuk. Neočakávam, že to AirPods 4 výraznejšie zmenia, ale možnože Apple prekvapí.

Z nových funkcií spomeniem aj Voice Isolation pre čistejší zvuk počas telefonovania a Personalized Volume pre automatické prispôsobenie hlasitosti na základe hluku okolia. Tieto funkcie budú dostupné s príchodom systému iOS 18, ktorý bude oficiálne dostupný 16. septembra 2024.

Slúchadlá AirPods 4 a AirPods 4 s aktívnym potlačením hluku si už môžete predobjednať za 149 eur a 199 eur. Dostupné budú od 20. septembra 2024.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit