Počas včerajšieho Apple Eventu bola predstavená aj nová generácia AirPods Pro.

Tieto slúchadlá tak veľmi decentne doplnili novo predstavenú sériu telefónov iPhone 14 a iPhone 14 Pro, ako aj hodinky Apple Watch, ktoré prekvapili predovšetkým novým modelom Apple Watch Ultra. Je tak celkom správne najvyššiu kvalitu a funkčnú výbavu očakávať aj od nových slúchadiel AirPods Pro 2, hoci ich dizajn sa zmenil iba minimálne. Vo vnútri slúchadiel sa však nachádza nový zvukový menič s nízkym skreslením a vlastný zosilňovač, ktorý ponúka v porovnaní s prvou generáciou bohatšie basy a lepší zvuk. Tieto zlepšenia v kvalite zvuku umožní slúchadlám AirPods Pro 2 využívať práve nový bezdrôtový čip Apple H2. 

Zmeny sa dostali aj do oblasti dotykového ovládania, ktoré konečne umožňuje meniť hlasitosť pohybom hore a dolu – podobne, ako to ponúkajú napríklad OPPO Enco X2. Novinkou je aj adaptívny transparentný režim, ktorý má minimalizovať príliš hlasné zvuky pri zachovaní všetkých výhod tohto režimu. Škoda len, že sme sa nedočkali ďalších zlepšení napríklad v podpore nových kodekov.

AirPods Pro 2Zdroj: Apple
AirPods Pro 2

Medzi najdôležitejšie vlastnosti týchto nových TWS slúchadiel s ANC patrí možnosť odfotiť si uši pomocou TrueDepth kamery na iPhone a vytvoriť si tak profil pre personalizovaný priestorový zvuk Spatial Audio, ako aj pokročilý výpočtový zvukový algoritmus, ktorý eliminuje dvakrát viac okolitého šumu ako pôvodné AirPods Pro. Práve kvalita ANC je veľmi citlivo vnímané náročnejšími používateľmi, čiže Apple v tomto smere ide na istotu a funkciu výrazne zlepšil.

Pri bezdrôtových slúchadlách je veľmi dôležitá výdrž batérie (slúchadiel aj puzdra). Aj v tejto oblasti sme sa počas Apple Eventu dozvedeli o zmenách, ktoré pre nás Apple pripravil. Samotná výdrž batérie sa zvýšila oproti pôvodnej generácii až o 33 %. To znamená, že slúchadlá dokážu na jedno nabitie hrať až 6 hodín. Pomerne zaujímavým prvkom výbavy je aj reproduktor na nabíjacom puzdre, ktorý slúži na vyhľadávanie slúchadiel, keď ich náhodou stratíte.

AirPods Pro 2Zdroj: Apple
AirPods Pro 2

Hlavné funkcie AirPods Pro 2

  • Nový zvukový menič s nízkym skreslením a vlastný zosilňovač
  • TrueDepth kamera na iPhone na vytvorenie profilu pre personalizovaný priestorový zvuk Spatial Audio
  • Pokročilý výpočtový zvuk pre ešte lepšie aktívne potláčanie šumu (dvojnásobne lepšie ANC v porovnaní s AirPods Pro)
  • Nové spôsoby ovládania prehrávania
  • Nové XS náušníky pre lepšie utesnenie
  • Dlhšia výdrž batérie: 6 hodín počúvania na jedno nabitie a ďalších 24 hodín s nabíjacím puzdrom, čo znamená, že slúchadlá a puzdro celkovo ponúkajú až 30 hodín prehrávania
  • Puzdro sa dá dobíjať cez nabíjačku Apple Watch alebo akúkoľvek bezdrôtovú nabíjačku Qi. AirPods Pro 2 podporujú aj nabíjačky MagSafe.
  • Reproduktor na puzdre uľahčuje nájdenie slúchadiel pomocou funkcie Find My a mnoho ďalšieho.
AirPods Pro 2Zdroj: Apple
AirPods Pro 2

Cena a dostupnosť

Nové slúchadlá AirPods Pro 2 bude možné predobjednať od piatka 9. septembra, pričom do predaja sa dostanú v piatok 23. septembra za cenu 249 dolárov.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.