Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo, globálny líder v oblasti technologických inovácií, predstavil na špeciálnej berlínskej konferencii Lenovo Innovation World 2024, radu prevratných zariadení navrhnutých tak, aby nanovo definovali budúcnosť pracovných počítačov a umelej inteligencie.

  • Predstavenie úplne nového ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition
  • Rozšírenie portfólia firemných počítačov so softwarom Copilot+ PC o modely ThinkPad T14s Gen 6 AMD, ThinkBook 16 Gen 7 a Gen 7+
  • Predstavenie jedinečnej novinky v podobe inovatívneho konceptu Lenovo Auto Twist AI PC
  • Predstavenie riešenia AI PC Fast Start, ktoré firmám pomôže urýchliť prijatie AI počítačov

Medzi výnimočné novinky patrí prémiový notebook Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition poháňaný najnovšími procesormi Intel Core Ultra (Series 2), a inovatívny koncept Lenovo Auto Twist AI PC. Spoločnosť Lenovo tiež predstavila notebook ThinkPad T14s Gen 6, úplne nový ThinkBook 16 Gen 7+ poháňaný najnovšími AI procesormi AMD Ryzen a navyše tiež ThinkBook 16 Gen 7 poháňaný osemjadrovým procesorom Snapdragon® X Plus. Všetky nové zariadenia potvrdzujú odhodlanie spoločnosti Lenovo poskytovať špičkové technológie, výnimočnú užívateľskú skúsenosť a tiež vyššiu produktivitu a kreativitu pre firemných zákazníkov.

Spoločnosť Lenovo tiež predstavila riešenie AI PC Fast Start navrhnuté tak, aby firmám pomohlo rýchlo prejsť na zariadenia pripravené na umelú inteligenciu a maximalizovať návratnosť investícií vďaka poradenstvu založenému na umelej inteligencii a zjednodušenému nasadeniu. Táto služba, podporená oceňovanou podporou spoločnosti Lenovo urýchľuje prijatie AI a zaisťuje bezproblémovú implementáciu nových technológií.

Lenovo chce v ére zariadení s umelou inteligenciou stáť v popredí

Očakáva sa, že význam osobných počítačov s umelou inteligenciou porastie a že do roku 2027 bude viac ako 60 % dodaných počítačov vybavených umelou inteligenciou1. AI počítače Lenovo chcú výrazne zmeniť užívateľskú skúsenosť prostredníctvom prirodzených interakcií, personalizovaných veľkých jazykových modelov (LLM) a pokročilých počítačových architektúr. Vďaka týmto prvkom bude výpočtová technika osobnejšia, produktívnejšia a lepšie chránená.

Lenovo Aura Edition

Spoločnosť Lenovo predstavila rad zariadení Lenovo Aura Edition, navrhnutý v rámci dlhoročnej spolupráce so spoločnosťou Intel, ktorá svedčí o odhodlaní spoločnosti dodávať inovatívne technológie navrhnuté na personalizáciu a zjednodušenie interakcie užívateľov s ich zariadeniami. Predstaveniu tohto radu predchádzalo kvalitatívne a kvantitatívne testovanie užívateľskej skúsenosti, ktorého sa zúčastnilo viac ako 10-tisíc užívateľov z celého sveta. Na základe výsledkov tejto štúdie vytvorili spoločnosti Lenovo a Intel koncepty použiteľnosti, ktoré boli ďalej testované 4 tisícmi používateľov,, ktorí pomohli s nastavením priorít a vylepšením celkovej užívateľskej skúsenosti.

ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura EditionZdroj: Lenovo

Nový notebook ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition má tenšiu a ľahšiu konštrukciu ako kedykoľvek predtým, čo pre túto 14-palcovú vlajkovú loď znamená bezprecedentné zníženie hmotnosti pod 1 kg. Zároveň je nabitý inovatívnymi technológiami, ktoré sú navrhnuté tak, aby dokázali prispôsobiť a zjednodušiť interakciu používateľov s ich zariadením. Vďaka spolupráci so spoločnosťou Intel a vylepšeným funkciám umelej inteligencie prináša ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition výnimočný výkon, dlhú výdrž batérie a múdrejší pohlcujúci užívateľský zážitok.

Rad notebookov Lenovo Aura Edition, ktorá zahŕňa modely ThinkPad X1 Carbon Gen 13 a Lenovo Yoga Slim 7i, ponúkne nasledujúce inovatívne funkcie:

  • Inteligentné režimy: Intuitívne sa prispôsobia potrebám užívateľa, optimalizujú výkon a schopnosti umelej inteligencie pre činnosti ako je práca, zábava či kreatívna tvorba. Každý režim je dostupný prostredníctvom jednoduchého widgetu a je navrhnutý tak, aby poskytoval bezproblémový personalizovaný užívateľský zážitok. Inteligentné režimy zahŕňajú:
    • Režim Ochrana obsahuje bezpečnostné funkcie, ako sú Privacy Alert,  Privacy Guard, ktoré pomáhajú chrániť počítač pred nežiaducim prehliadaním a tiež automatické spustenie preferovanej VPN aplikácie po pripojení k akejkoľvek verejnej Wi-Fi sieti.
    • Režim Pozornosť pomáha obmedziť rozptyľovanie a zvýšiť sústredenie na danú úlohu. Užívateľom umožňuje nastaviť časovač pozornosti i stlmiť notifikácie.
    • Režim spolupráce vylepšuje dojem z virtuálnej schôdzky pomocou optimalizácie výkonu videa a prednastavených preferovaných nastavení, ako je rozostrenie pozadia alebo vylepšenie obrazu pri nedostatku svetla.
    • Režim wellness Režim wellness dbá o zlepšovanie zdravia používateľa pomocou upozornenia na správne držanie tela a môže pomôcť znížiť únavu očí tým, že používateľom pripomenie, aby si urobili prestávku.
    • V neposlednom rade majú používatelia rýchly prístup k nastaveniu režimu napájania priamo v aplikácii, čo im pomôže vyvážiť výkon a spotrebu energie.
notebooku Yoga Slim 7i Aura EditionZdroj: Lenovo
  • Inteligentné zdieľanie: Zaisťuje plynulé zdieľanie obrázkov medzi inteligentnými telefónmi a notebookmi s pomocou umelej inteligencie2. Užívatelia môžu jednoducho kliknúť na okraj obrazovky pri podporovanom smartfóne a vďaka schopnostiam virtuálneho senzora Elliptic Labs AI spustia notebook okno Smart Share na počítači aj smartfóne. Pre jednoduchý prenos najnovších fotografií medzi zariadeniami potom stačí vybrané snímky iba ťahaním presunúť. Výhodou je podpora platforiem iOS a Android.
  • Inteligentná starostlivosť: Ponúka jednoduchý prístup k online nástrojom podpory a chatu Lenovo, čo umožňuje riešenie problému v reálnom čase. Vylepšená predplatená podpora Premier Support Plus navyše zahŕňa prístup k vyhradenej podpore v štýle concierge, ktorá spája používateľa prostredníctvom vzdialeného zdieľania kamery, volania alebo chatu so živými pracovníkmi podpory Lenovo 24 hodín denne, 7 dní v týždni pomocou počítača či smartfónu.

Nový rad zariadení Lenovo Aura Edition nie je len o technológii; ide o zmenu spôsobu, akým používatelia pracujú so svojimi zariadeniami, aby bol každý okamih produktívnejší a príjemnejší.

ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition 2Zdroj: Lenovo

ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition

Notebook Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition nadväzuje na odkaz spoločnosti Lenovo a jej špičkové firemné notebooky. Bol vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Intel a je vybavený najnovším procesorom Intel Core Ultra (Series 2), ktorý ponúka úžasné možnosti pre prácu s umelou inteligenciou, výnimočnú energetickú účinnosť a neuveriteľný trojnásobný výkon v oblasti umelej inteligencie3 v porovnaní s predchádzajúcou generáciou ako u neurálnej procesorovej jednotky (NPU), tak u grafiky (GPU). Medzi kľúčové vlastnosti patria:

  • Vylepšená užívateľská skúsenosť: Notebook je vybavený novým procesorom Intel Core Ultra (Series 2) s grafikou Intel Arc Xe2 a integrovanou NPU s výkonom viac než 45 TOPS. Novo navrhnutý notebook tiež zahŕňa prémiovú možnosť Haptic TouchPad, ktorá v sebe zahŕňa aj klasický TrackPoint s tromi tlačidlami, a až 14-palcový 2.8K OLED Dolby Vision displej s antireflexnou povrchovou úpravou a nastaviteľnou obnovovacou frekvenciou až 120 Hz4.
  • Funkcia Copilot+: Notebook je pripravený na podporu nových funkcií Copilot+5 od spoločnosti Microsoft, akonáhle budú dostupné. Je tiež vybavený klávesom Copilot pre ľahký prístup k týmto funkciám.
  • Výdrž batérie: Batéria s kapacitou 57Wh prináša viac ako 18-hodinovú výdrž6 s neuveriteľnou energetickou účinnosťou, čo dáva profesionálom možnosť byť produktívna po celý deň.
  • Hybridné práce a mobilita: Zariadenie je neuveriteľne ľahké a váži menej ako 1 kg. Táto hodnota z neho robí vôbec najľahší ThinkPad X1 Carbon v histórii. Zahŕňa podporu Wi-Fi 7 a voliteľné pripojenie 5G sub-6GHz77. Zároveň zahŕňa I/O porty ako napríklad 2x USB-A, 2x Thunderbolt 4 a 1x HDMI.
  • Dizajn a konštrukcia: Zariadenie je vyrobené s dôrazom na užívateľský komfort a zároveň so snahou prispievať k cirkulárnej ekonomike. Z toho dôvodu notebook disponuje užívateľsky vymeniteľnou batériou (CRU). Použité materiály zahŕňajú 90% recyklovaný horčík v ráme klávesnice a 100% bezplastové obaly vyrobené z bambusu a cukrovej trstiny8. Okrem recyklovaných materiálov je notebook aj držiteľom certifikátov EPEAT Gold9 a ENERGY STAR 9.0.

Koncept notebooku Lenovo Auto Twist AI PC

Spoločnosť Lenovo tiež hrdo predstavila koncept počítača Lenovo Auto Twist AI PC, ktorý predstavuje inovatívny posun v oblasti osobných počítačov a ktorého cieľom je zlepšiť interakciu s užívateľmi prostredníctvom inteligentnej automatizácie a umelej inteligencie. Vďaka jedinečnému dizajnu10 Auto Twist s automatickým dvojstupňovým otáčaním sa tento koncept AI počítača novej generácie dokáže prispôsobiť rôznym scenárom a je tak dokonalým spoločníkom pre osobné aj profesionálne použitie.

Lenovo Auto Twist AI PCZdroj: Lenovo

Inovatívne vlastnosti:

  • Flexibilita poháňaná umelou inteligenciou: Zariadenie vždy sleduje pohyb užívateľa a zaisťuje optimálnu viditeľnosť displeja, aby bol užívateľ počas stretnutí, prezentácií a osobného používania vždy v popredí.
  • Inteligentná interakcia: Spolupracuje s hlasovými povelmi v prirodzenom jazyku a umožňuje automatické prepínanie medzi rôznymi režimami, napríklad pomocou pokynov „zavrieť notebook“, „režim notebooku“ a „režim tabletu“.
  • Vylepšené zabezpečenie: Inteligentné veko notebooku sa automaticky zavrie, keď je zariadenie bez dozoru. 
  • Wellness vylepšenie: Podporuje ergonomické používanie a pomáha znižovať záťaž.


Koncept počítača Lenovo Auto Twist AI PC novo definuje interakciu s užívateľom vďaka bezkonkurenčnému výkonu a funkciám zameraným na užívateľa a nastavuje nový štandard pre inteligentné zariadenia.

ThinkPad T14s Gen 6 AMDZdroj: Lenovo

ThinkPad T14s Gen 6 AMD

Notebook ThinkPad T14s Gen 6 AMD je starostlivo navrhnutý tak, aby spĺňal požiadavky moderných profesionálov a predstavuje zlatý štandard medzi firemnými notebookmi. Softvér AMD Ryzen AI zabudovaný v modeli ThinkPad T14s Gen 6 dáva notebooku výnimočné AI schopnosti a 3x vyšší výkon11 v porovnaní so svojim predchodcom. Jeho „Zen 5“ jadro a grafika AMD Radeon sa postarajú o výnimočnú odozvu, rýchly multitasking a rýchlu tvorbu obsahu. Technológia AMD PRO navyše zaručuje prvotriedne zabezpečenie s kvalitou na podnikovej úrovni a rýchlejšie nasadenie. Medzi kľúčové funkcie patria:

  • Vylepšená užívateľská skúsenosť: Notebook sa môže pochváliť prepracovanou tepelnou architektúrou so zadným výdychom, ktorá zaisťuje optimálne chladenie a výkon. Technológia 3M DBEF5 vylepšuje základné WUXGA panely až na 400 nitov pre lepší jas displeja a zároveň nižšiu spotrebu energie. Prijatie priemyselného štandardu umiestnenia klávesov Ctrl-Fn a inovatívny komunikačný panel Lenovo s 5Mpx kamerou ponúka viac pohlcujúce a intuitívne užívateľské zážitky.
  • Konektivita: Podporuje Wi-Fi 7 a pripojenie 5G sub-6GHz7 a zahŕňa aj výber starších portov ako sú 2x USB-A, 2x TBT4, HDMI a 3.5mm audio jack.
  • AI transformácia: Zariadenie je poháňané novou generáciou procesorov AMD Ryzen AI PRO s novou integrovanou grafikou Radeon a zabudovanou technológiou AI Engine (NPU). Notebook je pripravený na využitie umelej inteligencie Copilot+ od spoločnosti Microsoft okamžite po jej sprístupnení 5.
  • Výkon a výdrž batérie: Ponúka až 64GB LPDDR5x dvojkanálovú operačnú pamäť14, ktorá zaistí vysoký výkon. Zariadenie je konštruované pre celodennú výdrž batérie, ktorá podľa porovnávacích testov MM25 presahuje 17 hodín6.
  • Dizajn a konštrukcia: Notebook je k dispozícii v tmavo čiernom farebnom prevedení s prepracovaným interiérom, pričom veľkosť notebooku je optimalizovaná pre displej s pomerom strán 16:10 a 88 % pomer obrazovky k telu. Váži 1,3 kg a má profil tenký iba 16,9 mm.
  • Udržateľnosť: Pri výrobe bol vo vybraných komponentoch využitý PCC plast, 30% recyklované uhlíkové vlákna v hornom kryte, 90% recyklovaný horčík v ráme klávesnice a 55% recyklovaný hliník v spodnom kryte notebooku. ThinkPad T14s Gen 6 AMD je dodávaný v bezplastovom balení, ktoré využíva papier s certifikáciou FSC8, a je držiteľom certifikátov ako napríklad EPEAT Gold9, TCO a ENERGY STAR 9.0.

Notebooky ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition a ThinkPad T14 Gen 6 AMD sú navrhnuté tak, aby zvyšovali produktivitu a kreativitu firemných užívateľov. Sú tiež stelesnením záväzku spoločnosti Lenovo k inováciám, dizajnu zameranému na užívateľov a odhodlaniu udržať vedúcu pozíciu v oblasti vysoko výkonných počítačových riešení s podporou umelej inteligencie.

Lenovo predstavuje služby AI PC Fast Start pre urýchlenie a optimalizáciu nasadenia AI počítačov

Spoločnosť Lenovo s potešením predstavuje zjednodušené riešenie AI PC Fast Start, ktoré firmám pomôže rýchlo prejsť na najvýkonnejšie zariadenia v odbore pripravené na umelú inteligenciu. Služba poskytuje poradenstvo na báze umelej inteligencie na posúdenie technickej pripravenosti a identifikáciu ideálneho užívateľa AI počítačov, čo firmám pomôže maximalizovať návratnosť investícií.

Služba AI PC Fast Start je prepojená aj so službami AI PC Lifecycle ktoré zjednodušujú nasadenie a konfiguráciu zariadení pripravených na AI, zlepšujú užívateľskú skúsenosť a urýchľujú celofiremné prijatie umelej inteligencie. Vďaka podpore oceňovaných služieb podpory, správy a zabezpečenia zariadení dokáže spoločnosť Lenovo zaistiť bezproblémové nasadenie AI počítačov, takže firmy môžu zo svojich investícií do umelej inteligencie vyťažiť maximum.

Bezpečnosť a ochrana dát v ére umelej inteligencie

Riešenie Lenovo ThinkShield poskytuje komplexné zabezpečenie pre moderné podniky a zaisťuje ochranu zariadenia od výroby až po nasadenie 12. ochranou koncových bodov na báze umelej inteligencie pokrýva ThinkShield všetky hrozby od operačného systému až po cloud a ponúka rozšírené možnosti detekcie a reakcie. Riešenie tiež chráni systém BIOS a firmware pred útokmi a zaisťuje bezpečnosť hardvérových komponentov prostredníctvom funkcie Supply Chain Assurance. Vďaka partnerstvu s poprednými svetovými poskytovateľmi zabezpečenia prináša ThinkShield komplexné bezpečnostné riešenie umožňujúce firmám vytvoriť bezpečné a produktívne hybridné pracovné prostredie.

Spoločnosť Lenovo taktiež rozšírila svoje bezpečnostné riešenia pomocou integrácie špičkovej platformy Singularity Platform od spoločnosti SentinelOne a technológie umelej inteligencie do svojho portfólia riešení kybernetickej bezpečnosti ThinkShield. Kombinácia výkonných AI počítačov ThinkPad s robustnými možnosťami zabezpečenia, ktoré sú navyše podporené spoluprácou spoločností Lenovo a SentinelOne, ďalej umožňuje organizáciám využívať silu umelej inteligencie prostredníctvom bezpečných výpočtových platforiem.

ThinkBook 16 Gen 7+

ThinkBook 16 Gen 7+Zdroj: Lenovo

Lenovo’s ThinkBook 16 Gen 7+ je prémiový AI notebook navrhnutý na zvýšenie produktivity a viac možností kreatívneho vyjadrenia. Je vybavený pokročilým procesorom AMD Ryzen AI 9 365 s výkonom až 50 TOPS, ktorý poskytuje výkon novej generácie umelej inteligencie a výnimočnú rýchlosť pre multitasking a tvorbu. ThinkBook 16 Gen 7+ dostane bezplatnú aktualizáciu programu Copilot+, hneď ako bude k dispozícii5. V kombinácii s grafikou AMD Radeon 880M prináša tento notebook obraz vo vysokom rozlíšení, ktorý používateľa dokonale pohltí.

  • Pokročilý výkon umelej inteligencie: Notebook poháňa procesor AMD Ryzen AI 9 365 s 10 jadrami a 20 vláknami a kapacitou 50 TOPS NPU v kombinácii s grafikou AMD Radeon pre výnimočnú rýchlosť pri multitaskingu a tvorbe obsahu.
  • Ohromujúci dizajn: Elegantný kovový dizajn, veľký touchpad ForcePad a rozsiahly 16-palcový 3.2K displej vytvára dojem vizuálne zaujímavého a vysoko funkčného zariadenia.
  • Všestrannosť a prispôsobenie: Celý rad I/O portov pre ideálne zariadený pracovný priestor, dedikované klávesy pre AI funkcie Lenovo, možnosti spolupráce medzi PC a telefónom a hmatové značky na klávesnici pre lepšiu prístupnosť.
  • Spoľahlivé zabezpečenie: Hardwarová ochrana, zabezpečenie integrované pod operačným systémom a technológia Microsoft Pluton typu chip-to-cloud pre bezpečnú identitu a kryptografické služby.
  • Vylepšená produktivita: Užívatelia môžu využívať svoje obľúbené nástroje s podporou umelej inteligencie na generovanie obsahu, automatizáciu pracovných postupov, efektívne spracovanie zložitých úloh a optimalizáciu každodennej práce pomocou pokročilých služieb strojového učenia.
  • Prenosnosť a konektivita: Ľahká a odolná konštrukcia, veľká 85Wh batéria pre dlhé používanie s viac ako 17 hodinami prehrávania videa v rozlíšení 1080p6 a pripojenie Wi-Fi 7 pre rýchly a spoľahlivý prístup k internetu.
  • Výnimočná používateľská skúsenosť: Vylepšená klávesnica, veľká 16-palcová obrazovka s 91% pomerom obrazovky k telu a reproduktormi s technológiou Dolby Atmos pre vyššiu produktivitu a zábavu.

Notebook Lenovo ThinkBook 16 Gen 7+ vo svojom tele spája špičkovú technológiu umelej inteligencie s premysleným dizajnom, takže je ideálnou voľbou pre moderných profesionálov, ktorí chcú maximalizovať svoju efektivitu a produktivitu.

ThinkBook 16 Gen 7 s osemjadrovým procesorom Snapdragon X Plus

ThinkBook 16 Gen 7Zdroj: Lenovo

V neposlednom rade spoločnosť Lenovo predstavila najmodernejší AI notebook ThinkBook 16 Gen 7 so softvérom Copilot+, ktorý je navrhnutý tak, aby revolučným spôsobom zvýšil produktivitu a kreatívny prejav moderných profesionálov. Toto inovatívne zariadenie, ktoré kombinuje pokročilé funkcie umelej inteligencie s elegantným dizajnom a mimoriadnym výkonom, je navrhnuté tak, aby spĺňalo rýchlo sa meniace požiadavky dnešných profesionálov, ktorí sú často na cestách.

  • Personalizovaný AI počítač: Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 je poháňaný osemjadrovým procesorom Snapdragon X Plus so špecializovaným NPU s výkonom 45 TOPS pre zrýchlenie AI úloh a asistencie umelej inteligencie priamo v zariadení. Vďaka funkciám ako je Meeting Assistant pomáha tento notebook zaistiť lepšiu spoluprácu. V konečnom dôsledku to znamená vyššiu produktivitu, hlbšie kreatívne vyjadrenie a neuveriteľnú energetickú účinnosť.
  • Vylepšený výkon: Osemjadrový procesor Snapdragon X Plus poskytuje notebooku ThinkBook 16 Gen 7 výnimočný výkon a efektivitu. Zároveň pomáha zvýšiť produktivitu vďaka lokálnemu AI spracovaniu zadaných úloh a podporuje podnikové aplikácie s pôsobivou rýchlosťou a energetickou účinnosťou. Notebook sa môže pochváliť niekoľkodňovou výdržou batérie6 špecializovanými hardvérovými jadrami pre úlohy umelej inteligencie a spracovania obrazového signálu z fotoaparátu.
  • Elegantný dizajn: So svojim elegantným moderným dizajnom a profilom tenkým 16 mm, väčším TouchPadom, 16-palcovým displejom s 91,3% pomerom obrazovky k telu a vylepšenými superlineárnymi reproduktormi s technológiou Lenovo Pro Sound a Dolby Atmos Audio v sebe tento notebook spája krásu a múdre riešenia .
  • Produktivita kdekoľvek a kedykoľvek: ThinkBook 16 Gen 7 ponúka výnimočný výkon, jednoduchú prenositeľnosť, dlho výdrž 84Wh batérie a stálu konektivitu pri zachovaní zabezpečenia na podnikovej úrovni. Vďaka tomu je ideálnym partnerom pre profesionálov na cestách.
  • Zabezpečenie pripravené pre podniky: Spoločnosť Lenovo poskytuje robustné zabezpečenie vďaka hardvérovo podporovaným funkciám, integrovanému zabezpečeniu pod operačným systémom a technológii Microsoft Pluton typu chip-to-cloud pre bezpečnú identitu a kryptografické služby.

Notebook Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 prináša špičkový výkon, elegantný dizajn a pokročilé funkcie umelej inteligencie, takže je ideálnou voľbou pre moderných profesionálov, ktorí hľadajú vyššiu produktivitu a bezpečnosť.

Spoločnosť Lenovo je aj naďalej lídrom v oblasti osobných počítačov vďaka svojmu neochvejnému záväzku k inováciám, produktivite založenej na umelej inteligencii a dizajnu zameranému na užívateľov. Zariadenia predstavené na akcii Lenovo Innovation World 2024 vytvárajú novú definíciu podnikovej výpočtovej techniky a dávajú profesionálom správne nástroje, ktoré potrebujú pre úspech v neustále sa vyvíjajúcom digitálnom prostredí s umelou inteligenciou.

Naše najnovšie inovácie v oblasti počítačov s umelou inteligenciou predstavujú významný skok dopredu a to predovšetkým vďaka tomu, že sme vytvorili viac personalizované, produktívne a chránené technológie pre našich zákazníkov,“ povedal Tom Butler, výkonný riaditeľ pre oblasť WW Commercial Portfolio and Product Management v sekcii Lenovo Intelligent Devices Group. „Vďaka kombinácii špičkovej AI technológie s udržateľnejším dizajnom a funkciami zameranými na užívateľov sa snažíme nielen zaujať vedúce postavenie na trhu, ale aj novo definovať možnosti v ére umelej inteligencie. Naše záväzky k inováciám a spolupráci, ktoré sú dobre vidieť v portfóliu produktov Lenovo Aura Edition a ThinkBook, umožňujú firmám v ich odvetviach plne využiť silu umelej inteligencie na podporu produktivity, kreativity a zmysluplnej transformácie.

Pre produktové fotografie a viac informácií navštívte press kit Lenovo Innovation World na webe StoryHub.

Cena a dostupnosť13

  • Notebook Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition bude dostupný na začiatku roka 2025. Cena bude stanovená neskôr.
  • Notebook Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 AMD bude k dispozícii na začiatku roka 2025. Cena bude stanovená neskôr.
  • Notebook Lenovo ThinkBook 16 Gen 7+ bude k dispozícii na začiatku roka 2025. Cena bude stavená neskôr.
  • Notebook Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 bude k dispozícii od konca septembra 2024 s cenou začínajúcou od 950 eur.

Produktové špecifikácie

ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition
  
FunkcieDetaily
Displej14-palcový 16:10 2.8K OLED AGARAS displej, 100% DCI-P3, 400 nitov, HDR True Black 500, Dolby Vision, Eyesafe, 120Hz; 89.2% STB pomer
ProcesorProcesor Intel Core Ultra 7 (Series 2)
PamäťAž 32GB LPDDR5x 8533 MT/s, dvojkanálová14
GrafikaIntel Arc Xe2
Operačný systémWindows 11 Pro
KameraFHD + IR kamera s fyzickým krytom webkamery
ÚložiskoAž 2TB PCIe Gen5 SSD14
Batéria57Wh CRU (jednotka vymeniteľná zákazníkom)
AC adaptér65W GaN USB Type-C Slim
AudioDolby Atmos; Dolby Voice, 2x reproduktor; 2x mikrofón
Input/Output porty 2x Thunderbolt 4; 2x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps); 1x HDMI 2.1; 1x Audio (Combo jack pre slúchadlá a mikrofón)
WirelessWi-Fi 7, Bluetooth 5.4
SoftwareLenovo Aura Edition Smart Experiences; Lenovo Commercial Vantage; Intel Unison; Intel Connectivity Performance Suite  
Rozmery
(Š x H x V)
312.8 x 214.75 x 8.08-14.37 mm
VáhaZačína na 980g
MIL-STD-810H15Áno
KlávesnicaFunkcia uľahčenia prístupu (rebrované klávesy); Podsvietená klávesnica s tlačidlom TrackPoint so skleneným 3-tlačítkovým TrackPadom alebo voliteľným haptickým TouchPadom
FarbaEclipse Black
ZabezpečenieLenovo ThinkShield; Firmware Shield Power-on alebo dotyková čítačka odtlačkov prstov typu MoC na klávesnici; IR kamera s rozpoznávaním tváre Windows Hello; dTPM 2.0 čip; Kryt webkamery; slot pre zámok Kensington Nano
MateriálŠasi: Horný kryt: Uhlíkové vlákno Rám klávesnice: 90% recyklovaný horčík Spodný kryt: 90% recyklovaný horčík
Zodpovedný dizajnKryt reproduktorov: 90% PCC recyklovaný plast
Rám batérie: 90% PCC recyklovaný plast
Klávesy: 85% PCC recyklovaný plast (podsvietená klávesnica)
AC Adaptér: 90% PCC recyklovaný plast
Balenie: 100% bezplastové obaly vyrobené z bambusu a cukrovej trstiny
ThinkPad T14s Gen 6 AMD
  
FunkcieDetaily
Displej14-palcový 16:10 WUXGA IPS Low Power antireflexný displej, 100% sRGB, 400 nitov 14-palcový 16:10 WUXGA IPS dotykový antireflexný displej, 45% NTSC, 400 nitov, 3M DBEF5, Eyesafe; 88% STB pomer
ProcesorProcesory AMD Ryzen AI PRO novej generácie
PamäťAž 64GB LPDDR5x 7500 Mhz, dvojkanálová14
GrafikaIntegrovaná grafika AMD Radeon 
Operačný systémWindows 11 Pro
Kamera5 Mpx + IR kamera s fyzickým krytom webkamery
ÚložiskoAž 1TB PCIe Gen4 SSD14
Batéria58Wh
AC adaptér65W USB Type-C Slim, 65W GaN USB-C
AudioDolby Atmos; Dolby Voice, 2x reproduktor; 2x mikrofón
Input/Output porty2x USB-A 5Gbps; 2x USB C® 40Gbps (TBT4 cert); Audio; HDMI 2.1; SIM
WirelessWi-Fi 7, 5G sub6, Bluetooth 5.3
SoftwareLenovo Commercial Vantage, McAfee LiveSafe (skúšobná verzia); Microsoft Office 365 (skúšobná verzia), Lenovo View, TrackPoint Quick Menu
Rozmer
(Š x H x V)
313.6 x 219.4 x 16.9 mm
HmotnosťZačína na 1.3kg
MIL-STD-810H15Ano
KlávesnicaFunkcia uľahčenia prístupu (rebrované klávesy); Podsvietená klávesnica s tlačidlom TrackPoint so skleneným 3-tlačítkovým TrackPadom
FarbaEclipse Black
ZabezpečenieLenovo ThinkShield, Microsoft Plutón alebo Firmware TPM 2.0, Ultrasonic HPD, Čítačka odtlačkov prstov na tlačidle pre zapnutie, IR kamera s krytom webkamery, slot pre zámok Kensington Nano, AMD PRO technologies
MateriálŠasi: Horný kryt: 30% recyklovaný plast vystužený uhlíkovými vláknami Rám klávesnice: 90% recyklovaný horčík Spodný kryt: 55% recyklovaný hliník
Zodpovedný dizajnKryt reproduktorov: 90% PCC recyklovaný plast
Rám batérie: 90% PCC recyklovaný plast
Klávesy: 85% PCC recyklovaný plast (podsvietená klávesnica)
AC Adaptér: 65W Slim 90% PCC recyklovaný plast
Balenie: Bez plastov, využívajúce papier s certifikáciou FSC
ThinkBook 16 Gen 7
  
FunkcieDetaily
Displej16-palcový 16:10 WQXGA 2.5K IPS displej, 100% sRGB, 350 nitov, AG; 16-palcový 16:10 WUXGA IPS displej, 60Hz, 45% NTSC, 300 nitov, AG; 91.3% STB pomer
ProcesorOsemjadrový Snapdragon X Plus
NPUQualcomm® Hexagon™ NPU (max. 45 TOPS)
PamäťAž 32GB LPDDR5x 8448 MT/s, dvojkanálová14
GrafikaIntegrovaná grafika Qualcomm Adreno
Operačný systémAž Windows 11 Pro
KameraFHD RGB kamera s fyzickým krytom webkamery
ÚložiskoAž 1TB PCIe Gen4 x 4 SSD14
Batéria84Wh
AC adaptér65W USB Type-C 3pin
AudioDolby Atmos; 2x super lineárný reproduktor; 2x mikrofón
Input/Output porty2x USB-C 10Gbps (plne funkčný); 2x USB-A 5Gbps (1x s podporou AOU); 1x HDMI 2.1 TMDS; 1x Audio (Combo jack pre slúchadlá a mikrofón); 1x SD karta 4-in-1
WirelessWi-Fi 7
SoftwareLenovo Smart Meeting; Lenovo Vantage; McAfee LiveSafe (skúšobná verzia); Microsoft Office 365 (skúšobná verzia)
Rozmer
(Š x H x V)
356.4 x 248.4 x 16.7 mm
HmotnosťZačína na 1.82 kg
MIL-STD-810H15Áno
KlávesnicaFunkcia uľahčenia prístupu (rebrované klávesy); Podsvietená klávesnica s číselnými klávesmi
FarbaLuna Grey
ZabezpečenieMicrosoft Pluton; Čítačka odtlačku prstov na tlačidle pre zapnutie; Firmware TPM 2.0; Kryt webkamery; Kensington Nano SecuritySlot
Zodpovedný dizajnKryt reproduktorov: 30% PCC recyklovaný plast
Rám batérie: 30% PCC recyklovaný plast
Klávesy: 50% PCC recyklovaný plast
AC Adaptér: (100W Type-C & 65WType-C 3pin) 90% PCC recyklovaný plast
Balenie: Kartónová krabica s certifikáciou FSC >95% recyklovaný PIC obal 100% papierový list na ochranu obrazovky 90% Ocean Bound plast využitý na výrobu obalu pre notebook
ThinkBook 16 Gen 7+
  
FunkcieDetaily
Displej16-palcový 3.2K 165Hz DCI-P3 IPS, TÜV hardvér Low Blue Light, EyeSafe, 400 nitov, hardvérová kalibrácia farieb, Dolby Vision
ProcesorProcesor AMD Ryzen AI 9 365
PamäťAž 32GB LPDDR5x 7500Mhz, dvojkanálová14
GrafikaIntegrovaná grafika AMD Radeon 880M
Operačný systémAž Windows 11 Pro
KameraFHD RGB + IR kamera s fyzickým krytom webkamery, TOF
ÚložiskoDuálny 2280 M.2 SSD slot, PCIe 4×4, až 2x2TB14
Batéria85 Wh
AC adaptérUSB Type-C 100W (s podporou funkcie RapidCharge)
AudioStereo reproduktory s Dolby Atmos, duálný mikrofón
Input/Output porty1x USB4 s certifikáciou Thunderbolt 4, 1x plne funkčný USB-C® 3.2 Gen 2 (10Gb/s), 2x USB-A 3.1 (jeden s podporou AOU), 1x skrytý USB-A 2.0, 1x HDMI 2.1 TMDS, 1x RJ45, 1x Audio, 4-in-1 čítačka SD kariet (SD/SDHC/SDXC/MMC)
WirelessWi-Fi 7
LAN1000M LAN
SoftwareLenovo Smart Meeting, Lenovo Vantage*, McAfee LiveSafe (skúšobná verzia)*, Microsoft Office 365 (skúšobná verzia)
Rozmer
(Š x H x V)
357 x 248 x 16.9 mm (merané v prednej polohe T2)
HmotnosťZačína na 1.9 kg
MIL-STD-810H15Áno
KlávesnicaPodsvietená klávesnica odolná proti poliatiu s numerickou klávesnicou, zdvih kláves 1,5 mm, funkcia uľahčenia prístupu (rebrované klávesy)
Touchpad135 x 80 mm Precision Haptic ForcePad
FarbyLuna Grey
ZabezpečenieMicrosoft Pluton, Čítačka odtlačku prstov na tlačidle pre zapnutie, IR kamera, Kryt webkamery, Kensington Nano SecuritySlot
Zodpovedný dizajnKryt pántu: 30% PCC recyklovaný plast
Batéria: 30% PCC recyklovaný plast
Klávesy: 50% PCC recyklovaný plast
Balenie: 97% recyklovaný plast
AC adaptér: 100W 3Pin 90% PCC recyklovaný plast
Celkový pomer PCC: 10.92 % hmotnosti

Značky: