Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo tiež oznámila, že rozšírila svoje partnerstvo s Formula 1®.

Spoločnosť Lenovo, globálny líder v oblasti technologických inovácií, predstavila na konferencii Lenovo Innovation World 2024 svoje najnovšie počítače s umelou inteligenciou vrátane notebookov ThinkPadTM, ThinkBookTM, YogaTM a IdeaPadTM, ktoré sú navrhnuté tak, aby zmenili užívateľskú skúsenosť ako pre firemných, tak pre bežných zákazníkov.  

Éra počítačov s umelou inteligenciou

So svojim rastúcim významom spôsobia počítače s umelou inteligenciou revolúciu vo výpočtovej technike. Predpokladá sa, že 60 % dodaných počítačov do roku 2027 bude prispôsobených pre umelú inteligenciu. Počítače s umelou inteligenciou od spoločnosti Lenovo stoja na čele tejto transformácie a využívajú prirodzené interakcie, personalizované veľké jazykové modely a pokročilé počítačové architektúry. Vďaka týmto inováciám je výpočtová technika osobnejšia tým, že prispôsobuje zážitky jednotlivým používateľom, produktívnejšia tým, že zvyšuje efektivitu pracovných postupov, a chránenejšia tým, že integruje robustné bezpečnostné funkcie do systémov riadených umelou inteligenciou.

„V spoločnosti Lenovo sme odhodlaní posúvať hranice inovácií a prinášať technológiu poháňanú umelou inteligenciou pre každého. Naše najnovšie počítače s umelou inteligenciou, vrátane prelomovej série Aura Edition, predstavujú významný skok vpred pri poskytovaní vysoko personalizovaných, produktívnych a chránených počítačových zážitkov.“, povedal Luca Rossi, prezident Lenovo Intelligent Devices Group. „Prostredníctvom úzkej spolupráce s lídrami v tomto odvetví nanovo definujeme, čo je možné s AI, čím zaisťujeme, že naši zákazníci môžu využiť plný potenciál týchto transformačných technológií na podporu produktivity, kreativity a rastu v ére AI.“

Podpora firemných užívateľov v ére umelej inteligencie

V rámci komerčného segmentu pre firemných užívateľov predstavila spoločnosť Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition, špičkový firemný notebook vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Intel. Toto zariadenie je vybavené technológiou Intel Core Ultra a ponúka bezkonkurenčné možnosti umelej inteligencie a dizajn zameraný na užívateľov. Rad notebookov Lenovo Aura Edition prináša inovatívne funkcie, ako sú Inteligentné režimy, ktoré intuitívne prispôsobujú výkon a schopnosti umelej inteligencie podľa činností užívateľa, alebo Inteligentné zdieľanie umožňujúce plynulé zdieľanie obrázkov medzi zariadeniami s pomocou umelej inteligencie. Funkcia Inteligentná starostlivosť poskytuje nepretržitú podporu v reálnom čase a zaisťuje užívateľom potrebnú pomoc. Vďaka pokročilým schopnostiam umelej inteligencie mení notebook ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition definíciu produktivity, zabezpečenia a možností interakcie s užívateľom, to všetko v ľahkom prémiovom zariadení.

Spolu s týmto notebookom predstavila spoločnosť Lenovo modely ThinkPad T14 Gen 6 AMD a ThinkBook 16 Gen 7+ poháňané AI procesory AMD Ryzen, ktoré sú ideálne pre multitasking, kreatívny prejav a majú mimoriadnu energetickú účinnosť. Spoločnosť Lenovo navyše odhalila ThinkBook 16 Gen 7 poháňaný osemjadrovým procesorom Snapdragon X Plus, ktorý prináša výnimočný výkon umelej inteligencie do prostrední malých a stredných podnikov.

Spoločnosť Lenovo tiež predstavila riešenie AI PC Fast Start, navrhnuté tak, aby firmám pomohlo do prevádzky rýchlo začleniť zariadenia pripravené na umelú inteligenciu a maximalizovať návratnosť investícií vďaka poradenstvu založenému na umelej inteligencii a zjednodušenému nasadeniu. Táto služba, podporená oceňovanou podporou spoločnosti Lenovo urýchľuje prijatie AI a zaisťuje bezproblémovú implementáciu nových technológií.

Spoločnosť Lenovo predviedla koncept zariadenia Lenovo Auto Twist AI PC, ktorý premieňa interakciu s užívateľmi prostredníctvom inteligentnej automatizácie a umelej inteligencie. Toto zariadenie je charakteristické jedinečným dizajnom Auto Twist a vo svojom tele spája flexibilitu postavenú na umelej inteligencii, múdru interakciu s užívateľom a vylepšené zabezpečenie, čím vytvára bezproblémový a ergonomický užívateľský zážitok.

AI technológie pre bežných užívateľov

Spoločnosť Lenovo tiež predstavila niekoľko rôznych notebookov pre bežných užívateľov. Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition (15”, 9), vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Intel, predstavuje vrchol špičkového designu a inovatívnych technológií. Tento notebook disponuje širokou škálou funkcií Lenovo Aura Edition prispôsobených pre zvýšenie užívateľského komfortu vrátane Inteligentných režimov, Inteligentného zdieľania a Inteligentnej starostlivosti. S procesorom Intel Core Ultra, výkonnou integrovanou grafikou a voliteľným dotykovým 2.8K OLED displejom poskytujúcim ohromujúci obraz je tento notebook navrhnutý pre náročné úlohy.

Yoga Slim 7i Aura Edition 2Zdroj: Lenovo

Notebook Lenovo Yoga Pro 7 (14”, 9) poháňaný procesorom AMD Ryzen AI 9 s výkonom neurálnej procesorovej jednotky (NPU) 50 TOPS je ideálnym spoločníkom pre tvorcov obsahu a profesionálov, ktorí vyžadujú výkonný multitasking a kreatívne funkcie. Je tiež vybavený funkciami Lenovo X Power na zvýšenie výkonu a efektivity. Notebook Yoga Pro 7 disponuje 14,5-palcovým PureSight Pro OLED displejom s ohromujúcou farebnou presnosťou a ostrosťou, čo poskytuje pohlcujúci vizuálny zážitok pri kreatívnej práci.

Modely Lenovo IdeaPad Slim 5x (14”, 9) a IdeaPad 5x 2-in-1 (14”, 9) ďalej rozširujú ponuku spoločnosti Lenovo v oblasti zariadení s umelou inteligenciou pre bežných užívateľov. Vo svojich telách spájajú elegantný dizajn s vysokým výkonom. Tieto zariadenia, poháňané osemjadrovými procesormi Snapdragon X Plus, ponúkajú zvýšenú produktivitu založenú na umelej inteligencii a univerzálnej veľkosti displeja, vďaka čomu sú vhodné pre širokú škálu užívateľských potrieb.

Spoločnosť Lenovo ďalej rozšírila portfólio zariadení IdeaPad s 15-palcovým a 13-palcovým modelom IdeaPad Slim 5. Oba sú poháňané procesormi radu AMD Ryzen 7000. Tieto notebooky ponúkajú solídny výkon pre multitasking a náročné aplikácie a sú vybavené kvalitnými displejmi na kreatívnu prácu a sledovanie médií. Oba modely sa môžu pochváliť elegantným, mimoriadne tenkým a ľahkým dizajnom a sú ideálne pre profesionálov aj študentov.

Spoločnosť Lenovo tiež predviedla softvérový balíček Lenovo Creator Zone poháňaný umelou inteligenciou a modelom Stable Diffusion, ktorý tvorcom umožňuje používať prirodzený jazyk a referenčné obrázky na vytváranie a úpravu vizuálneho obsahu a zefektívniť tak tvorivý proces. Balíček je v súčasnosti k dispozícii pre model Lenovo Yoga Pro 9i, ďalšie zariadenia Lenovo Yoga budú nasledovať.

Globálny dizajn pre maloobchod

Prezentácia produktov spoločnosti Lenovo ilustrovala jej inovatívny nový globálny jazyk maloobchodného dizajnu, strategickú iniciatívu navrhnutú na transformáciu zákazníckej skúsenosti vo všetkých fyzických maloobchodných formátoch. Tento nový dizajnový jazyk, predstavený na stoloch v predvádzacej oblasti na Lenovo Innovation World, zdôrazňuje súdržnú a pohlcujúcu prítomnosť značky, čím zabezpečuje jednotnosť a konzistenciu v globálnych maloobchodných prevádzkach spoločnosti Lenovo.

Lenovo Innovation World 2024 ilustrationZdroj: Lenovo

Nová iniciatíva je postavená na piatich základných princípoch, ktoré odrážajú ľahko rozpoznateľnú vizuálnu identitu spoločnosti Lenovo za pomoci prémiového vzhľadu a s využitím prírodných a udržateľnejších materiálov. Tie sú stelesnením hrejivého minimalizmu a podčiarkujú ekosystém inovatívnych produktov spoločnosti Lenovo. Pomocou pútavého prostredia, interaktívnych kontaktných bodov a personalizovaných služieb sa spoločnosť Lenovo snaží vytvoriť inšpirujúci a nezabudnuteľný zážitok pre každého zákazníka, ktorý príde do kontaktu so spoločnosťou Lenovo v maloobchodných predajniach.

Spoločnosť Lenovo sa stala globálnym partnerom Formuly 1®

lenovo formula 1Zdroj: Lenovo

Spoločnosť Lenovo sa od roku 2025 stane globálnym partnerom Formula 1, zatiaľ čo Motorola bude globálnym partnerom pre smartfóny. Vďaka tomuto viacročnému predĺženiu bude spoločnosť Lenovo naďalej poskytovať špičkové technológie vrátane riešení High-Performance Computing, serverov a edge zariadení na podporu prevádzky F1 na trati aj na diaľku. Spoločnosť Lenovo bude tiež titulárnym sponzorom dvoch pretekov v sezóne a spolu so spoločnosťou Motorola posilní svoju značku pri trati. Partnerstvo zdôrazňuje záväzok spoločnosti Lenovo k inováciám a udržateľnosti, pričom iniciatívy, ako napríklad služba Lenovo Asset Recovery Service, prispievajú k cieľom udržateľnosti F1. Spoločne budú spoločnosti Lenovo a F1 skúmať technológie novej generácie, ako sú počítače s umelou inteligenciou, smartfóny Motorola s umelou inteligenciou a riešenia AR/VR, čím sa ďalej zvýši globálny dosah športu a zapojenie fanúšikov.

Lenovo Innovation World 2024

Viac informácií nájdete na domovskej stránke Lenovo Innovation World alebo preskúmajte jednotlivé tlačové správy k produktom:

Značky: