Všetko ide podľa plánu spoločnosti Samsung.

Samsung usilovne pracuje na používateľskom rozhraní One UI 7 založenom na Androide 15. Hoci sa uvedenie beta verzie One UI 7 viackrát odložilo, spoločnosť v týchto dňoch sprístupňuje dôležitú a pomerne veľkú aktualizáciu One UI 6.1.1 pre prvé zariadenia. Táto aktualizácie je dôležitá aj z pohľadu funkčnosti verzie One UI 7. Verzia rozhrania One UI 6.1.1 je už k dispozícii v Južnej Kórei od 5. septembra, v Európe od 9. septembra. Aktualizácie pre ďalšie zariadenia a regióny prídu v nasledujúcich týždňoch. 

Pri tejto aktualizácii sa však oproti pôvodne komunikovanej informácii objavili malé rozdiely, ktoré môžu vyvolať niekoľko otázok. Na nezrovnalosti okolo aktualizácie One UI 6.1.1 upozornil aj náš čitateľ, ktorý na svoj smartfón Galaxy S24 Ultra nainštaloval aktualizáciu, ktorá má označenie One UI 6.1, ale obsahovala všetky AI funkcie, ktoré sú súčasťou ohlásenej One UI 6.1.1. Aktualizácia do jeho zariadenia prišla 9. septembra, teda v čase, keď malo byť One UI 6.1.1 oficiálne aj na Slovensku.

Samsung Galaxy S24 Ultra dostáva aktualizáciu One UI 6.1 s Galaxy AIZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24 Ultra dostáva aktualizáciu One UI 6.1 s Galaxy AI

Inštalačný balíček má 3073,96 MB a obsahuje bezpečnostnú aktualizáciu z 1. augusta 2024. Súčasťou changelogu je obrovské množstvo zmien, ktoré sa zameriavajú na pokročilé AI funkcie pre Galaxy smartfóny. Tie sa týkajú Galaxy AI, fotografií, zdravia, produktivity a ďalších oblastí. Dostupnosť aktualizácie pre Galaxy S24 Ultra sme overili aj u nás v redakcii. Môžeme potvrdiť, že aj naša S24 Ultra obdržala One UI 6.1 s augustovou bezpečnostnou záplatou a Androidom 14.

One UI 6.1 pre Galaxy S24 ako medzikrok?

Tentokrát nie. Stáva sa, že niekedy sú aktualizácie softvéru zavádzané postupne a niektoré funkcie sú zahrnuté skôr, než sa očakávalo. Mohlo by sa teda zdať, že Samsung sa rozhodol zahrnúť niektoré funkcie z One UI 6.1.1 už do One UI 6.1, aby urýchlil ich dostupnosť pre používateľov v našom regióne. Hoci verzia One UI 6.1.1 bola už sprístupnená pre skladateľné zariadenia, tak okrem Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 aktualizácia bude dostupná aj pre sériu Galaxy S23 a S23 FE, ibaže s malým rozdielom. 

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra

Zhrnutie

Ak všetko zhrnieme, tak telefóny série Galaxy S24 v Európe už skutočne dostávajú aktualizáciu One UI 6.1.(1). V jej prípade je však potrebné upresniť jeden detail. Samsung informoval, že aktualizovaná verzia softvéru sa používateľom smartfónov Galaxy S24, S23 a S23 FE zobrazí ako One UI 6.1. Pre skladateľné smartfóny sérií Galaxy Z Fold5, Z Flip5 a tabletov Tab S9 ako One UI 6.1.1. Ide teda o tú istú aktualizáciu, iba inak označenú pre klasické a inak pre skladateľné smartfóny a tablety.

V tejto súvislosti už španielsky web Andro4All informoval, že v súčasnosti existujú niektoré verzie série Galaxy S24, ktoré už začali dostávať aktualizáciu so septembrovou bezpečnostnou záplatou, ktorá by mohla byť onedlho k dispozícii aj na Slovensku.

Zdroj: Vlastné, Samsung, Andro4All

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.