Doplnok je zameraný na preskočenie vnorenej reklamy vo videu.

Nejde teda o klasický blokovač reklám pre používateľov bez prémiového účtu. Zameriava sa na automatické označenie alebo preskočenie sponzorských príspevkov či inej propagácie vo vnútri videa. Doplnok si nainštalujete z tejto stránky a jeho základné nastavenia preskakujú platený sponzoring.

sponsorblock settingsZdroj: TOUCHIT

Používatelia, ktorí nechcú automatické preskočenie obsahu videa, majú možnosť zmeniť nastavenia na upozornenie v rámci časovej osi. Všetky videá, ktoré majú ďalšie prvky rozpoznané ako doplnkové mimo obsah hlavného videa, budú na časovej osi označené. Sponzorované príspevky, neplatená propagácia, exkluzívny prístup alebo iné prvky môžete farebne odlíšiť a na každom videu bude vidno, čo sa v ňom nachádza.

S doplnkom SponsorBlock sa dá vyhrať a vaše nastavenia sa dajú zálohovať na neskoršiu obnovu alebo obnovu mimo aktuálneho prehliadača. Doplnok vytvorí ikonu na hlavnom paneli prehliadača. Ťuknutím na túto ikonu zobrazíte panel, ktorý bude obsahovať sumár jednotlivých sponzorských alebo iných reklamných častí vo videu aj s časovým označením.

Z našich skúseností je najlepšie používať doplnok v režime označenia a nepoužívať automatické preskakovanie obsahu. Detekcia nie je stopercentná a v niektorých prípadoch sme prišli o časť z bežného videa. Celkovo ale prináša užitočné rozšírenie a tým, že sa dá nastaviť na upozornenie, nemá ani invazívny charakter.

sponsorblockZdroj: TOUCHIT

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.