V niektorých prípadoch sa zobrazujú tmavé obrazovky, YouTube však reklamu nezobrazí.

Blokovanie reklám v YouTube bolo dlhú dobu možné jednoducho aj bez toho, aby ste si túto službu predplatili v prémiovej verzii. Oficiálnym spôsobom ako sa vyhnúť reklamám v tejto platforme je len pri zakúpenom predplatnom Premium, no mnohí túto nutnosť obchádzali blokátormi reklám. Adblokery však už dlhšiu dobu nefungujú v tomto zmysle ako kedysi, keďže známa platforma, ktorá spadá pod Google, zakročila.

Používatelia, ktorí chcú blokovať reklamy vo videách pomocou adblokerov sa stretnú s rôznymi scenármi. V takmer žiadnom prípade však už tieto služby nefungujú hladko, čo si overili aj viacerí používatelia, ktorým sa zobrazujú čierne obrazovky. Tie sa zobrazujú namiesto reklám, ktoré tak nakoniec skutočne nevidia. Pri sledovaní videí na YouTube sa však predsa zdržia.

Čierna obrazovka na YouTube môže trvať niekoľko sekúnd

V prípade, že nemáte zakúpené predplatné Premium, sa zvyčajne stretnete s reklamami pred sledovaním videa. Viacerí používatelia blokátorov reklám sa však namiesto reklamy stretli s čiernou obrazovkou, ktorá môže trvať od šesť do približne 20 sekúnd. Táto dĺžka teda zodpovedá štandardnej reklame pred videom. Zdá sa teda, že YouTube našiel spôsob ako predsa zdržať používateľov pred videom a ukázať im, že blokátory reklám nie sú tým správnym riešením.

youtube logo na smartfoneZdroj: freestocks.org

Dôsledkov používania adblokerov pri sledovaní YouTube videí je však viacero. Túto tému dlhodobo sledujeme a skúšame, ako blokátory reklám pracujú s platformou YouTube aj v našom prípade. V poslednej dobe sme sa tak stretli najmä s dvomi reakciami platformy, ktorá takto zareagovala na tú istú službu blokovania reklám. YouTube nám tak zobrazil reklamu na približne 2 až 3 sekundy, no následne ju preskočil. V druhom účte však tieto reklamy úplne preskočilo a nezobrazilo ani náznak ich načítavania.

Zdá sa teda, že aktuálne je spôsob reakcie na blokátory reklám odlišný v závislosti účtu, ktorým sa do služby prihlasujete. Zdá sa však, že YouTube pracuje na ich úplnom obmedzení v poslednej dobe v oveľa väčšej miere a je možné, že čoskoro bude vedieť adblokery zablokovať úplne.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.