Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nikon s potešením oznamuje vydanie štyroch typov Creative LUT a jedného typu Technical LUT vytvorených v spolupráci so spoločnosťou RED.

Všetky tieto farebné profily LUT sú k dispozícii bezplatne a možno ich použiť na grading videosekvencií nasnímaných v režime N-Log pomocou mirrorless fotoaparátov Nikon.1 Okrem toho ich môžete nahrať aj do externých monitorov na zobrazenie ukážky takmer finálneho vzhľadu počas snímania na mieste.

Achromic LUT sa môže pochváliť radom inovatívnych funkcií a monochromatického efektu s nízkym kontrastom pri zachovaní detailov textúr – vytvára jemný, rafinovaný vzhľad v klasickej forme. Film Bias LUT vytvára vo videosekvenciách v režime N-Log hrejivú filmovú estetiku s vyváženými farbami a prirodzenými tónmi pleti. Jemný kontrast dodáva videosekvenciám sofistikovaný nádych.

Film Bias Bleach Bypass LUT sa vyznačuje vysoko kontrastným vzhľadom so zníženou sýtosťou farieb inšpirovaným technikou „bleach bypass“ – poskytuje videosekvencie s tvrdým, vyblednutým vzhľadom. A nakoniec Film Bias Offset LUT ponúka teplé a jemné filmové odtiene použitím jedinečnej kombinácie korekcie farieb a úpravy kontrastu, ktoré pozdvihujú vzhľad filmu na profesionálnu úroveň.

Všetky kreatívne LUT boli vytvorené v úzkej spolupráci so spoločnosťou RED Digital Cinema, Inc, dcérskej spoločnosti Nikon, ktorá je známa špičkovou kvalitou profesionálnych digitálnych filmových kamier. Súprava profilov LUT zahŕňa ACHROMIC, FILM BIAS, FILM BIAS BLEACH BYPASS a FILM BIAS OFFSET. Tieto LUT prinášajú esenciu filmových farieb spoločnosti RED pre používateľov značky Nikon. Umožňujú pri práci v režime N-Log dosiahnuť vzhľad porovnateľný s videosekvenciami nasnímanými pomocou filmových kamier RED.

Centrum sťahovania môžete navštíviť tu: https://www.nikon.sk/sk_SK/products/red-n-log-luts

Spoločnosť Nikon sa neustále snaží uspokojovať potreby používateľov a rozširovať funkcie s cieľom poskytovať bohatšie obrazové zážitky. Ďalšie informácie nájdete na adrese www.nikon.sk.

Poznámka:

1 Podporované sú fotoaparáty kompatibilné so záznamom v režime N-Log.

Značky: