Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Axis Communications uvádza novú verziu bezplatného softvéru AXIS Optimizer 5.3 pre jednu zo svetovo najrozšírenejších VMS platforiem Milestone XProtect. Novinka umožňuje vytvárať dashboardy, ktoré vizualizujú metadáta zo zariadení Axis do prehľadných a využiteľných grafov. Inovovaný ovládací panel umožní všetky metadáta jednoducho spravovať a forenzne v nich vyhľadávať.

Nová funkcionalita AXIS Optimizer premení získané dáta na veľmi prehľadné grafy, ktoré reprezentujú štatistiky, trendy a anomálie. Dostupná je v aplikácii Smart Client a operátorom alebo správcom systémov poskytuje veľmi cenné informácie získané na základe metadát, ktoré pochádzajú napríklad z OS Axis, podporovaných analytických aplikácií alebo z natívnych udalostí a alarmov Milestone XProtect. Operátori tým dostanú vizualizovaný agregovaný prehľad zo zariadení v ich Smart Client aplikácii, čo uľahčí analýzu dát, poplachov alebo spúšťaných udalostí.

Výsledkom sú potom dáta, ktoré pomôžu zlepšiť procesy alebo jednoducho zefektívnia prevádzku objektov alebo predajní, napríklad v týchto oblastiach:

  • detekcia počtu ľudí a vozidiel v snímanej scéne za hodinu, deň, týždeň a pod.
  • sledovanie alarmov a udalostí aktivovaných počas určitého časového obdobia
  • získavanie prehľadov z rôznych zdrojov dát, napr. z OS AXIS (triedy objektov, atribúty, smer jazdy a pod.), z podporovaných analytických aplikácií a natívnych alarmov VMS

Správcovia získajú celosystémový prehľad o stave všetkých svojich zariadení v režime online a off-line, ako aj prehľad o všetkých aktívnych systémových alarmoch a udalostiach. Pomáha to vylepšiť monitorovanie stavu systému a povedomia o správaní v monitorovaných oblastiach.

Ovládací panel pre metadáta a vyhľadávanie

AXIS Optimizer vo verzii 5.3 obsahuje ovládací panel pre metadáta a vyhľadávanie. Je plne prispôsobiteľný a poskytuje kontrolu nad dátami o udalostiach, analytickými dátami a funkciami, konsolidovanými metadátami, ako aj filtrami pre forenzné vyhľadávanie pre každé zariadenie v systéme. Umožňuje zapnúť alebo vypnúť nastavenia pre všetky metadáta a forenzné vyhľadávanie. Zobrazuje tiež všetky funkcie video analýzy, ktoré momentálne každé zariadenie podporuje, napr. typ objektu (ľudia, autá) a atribúty objektu (farba, rýchlosť alebo EČV*). Okrem iného je možné aj aby pridelené administrátorské práva ovplyvňovali to, ktoré filtre forenzného vyhľadávania budú dostupné len pre určitých operátorov.

Pri forenznom vyhľadávaní pribudla rýchlosť a evidenčné číslo vozidiel

Najnovšia verzia AXIS Optimizer umožňuje jednoducho vyhľadávať priestupky ako napr. prekročenie rýchlosti vozidla v zornom poli kamery a to bez potreby nákladných analytických serverov. Používatelia môžu pri vyhľadávaní forenzných dôkazov filtrovať podľa rôznych parametrov a následne rýchlo exportovať alebo zdieľať video dôkazy. Napríklad je možné vyhľadávať maximálnu alebo minimálnu rýchlosť, rovnako ako aj evidenčné číslo vozidla v ľubovoľne zadanom časovom intervale*.

Hovory cez interkom bez ozveny

Najnovšia verzia tiež ponúka vylepšenú funkcionalitu interkomu s funkciou push-to-talk, ktorá eliminuje ozveny počas hovorov cez interkom. Operátori jednoducho podržia tlačidlo pre hovor vždy, keď komunikujú cez interkom, vo vyskakovacom okne aplikácie Milestone XProtect Smart Client.

Medzi kľúčové funkcie novej verzie patria:

  • dashboard pre vizualizáciu prehľadov získaných dát
  • prispôsobiteľné metadáta a ovládací panel pre vyhľadávanie
  • jednoduché vyhľadanie rýchlo idúcich vozidiel
  • funkcia interkomu s prevenciou ozveny push-to-talk

AXIS Optimizer, ktorý optimalizuje výkon zariadení Axis v Milestone, je k dispozícii zadarmo ako jednorazová inštalácia.

AXIS Optimizer for Milestone XProtect vo verzii 5.3 si môžete stiahnuť z adresy

https://www.axis.com/products/axis-optimizer-for-milestone-xprotectr

Značky: