Čipset MediaTek Dimensity 9400 by mal byť predstavený začiatkom októbra.

Nie je žiadnym tajomstvom, že prvé vlajkové lode pre rok 2025 budú predstavené už v októbri. Týkať sa to bude najmä čínskych výrobcov, ktorí sa budú ponáhľať s predstavením smartfónov, aby mohli ťažiť z nových výkonných čipsetov. V blízkej dobe tak čakáme predstavenie čipsetu Snapdragon 8 Gen 4 od Qualcommu, ktorý sa predstaví počas konferencie Snapdragon Summit. Tá bude prebiehať od 24. do 26. októbra a už po tejto konferencii by sa mali predstaviť prvé telefóny s týmto čipsetom. Prvenstvo by mala mať séria Xiaomi 15, ktorá bude odhalená taktiež ešte v októbri.

Azda najväčším rivalom Snapdragonu 8 Gen 4 bude MediaTek Dimensity 9400. Tento čipset bude podobne výkonný a rovnako sa objaví v generácii nových vlajkových lodí pre rok 2025. Teraz však poznáme aj dátum predstavenia tohto čipsetu a môžeme povedať, že to bude skôr v porovnaní s čipsetom od Qualcommu. Vlajkové lode teda prídu na trh ešte skôr.

Mediatek Dimensity MWC 2022Zdroj: TOUCHIT
MediaTek na výstave MWC 2022 v Barcelone

Dôležitým dátumom bude 9. október 2024. Tento dátum má patriť predstaveniu čipsetu MediaTek Dimensity 9400, ktorý bude základom vlajkových lodí napríklad spoločnosti vivo. Na tento fakt upozorňuje aj známy leaker s prezývkou Digital Chat Station. Informáciu zverejnil v príspevku na sociálnej sieti Weibo. Ak je tento únik pravdivý, MediaTek začne už čoskoro s propagovaním čipsetu, resp. jeho predstavenia.

MediaTek Dimensity 9400 bude čipset, ktorý sa bude nachádzať vo výkonných telefónoch určených aj na hranie hier či multitasking. V benchmarkoch má získať podobné hodnotenie ako práve Snapdragon 8 Gen 4 a prvé informácie o tomto čipsete sa objavili aj v skorších únikoch. O nich sme vás samozrejme informovali aj v našich predchádzajúcich článkoch. Parametre tohto čipsetu sú zatiaľ v štádiu únikov, predpokladáme však, že MediaTek v blízkej dobe začne zdieľať informácie aj oficiálne.

Premiéra tohto čipsetu v smartfóne by mala prebehnúť práve v zariadení spoločnosti vivo. Nachádzať by sa tak mal aj v sérii vivo X200, ktorá má byť predstavená už 14. októbra.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.