Aj tento model prinesie kvalitné fotoaparáty.

Séria Xiaomi 15 by mala byť na globálny trh uvedená iba s dvoma modelmi. Okrem základného modelu bude aj tentokrát celosvetovo uvedený model Ultra, čo sa iba pár mesiacov dozadu zdalo ako málo pravdepodobné. Pokým séria Xiaomi 15 bude v Číne predstavená už túto jeseň, tak model Xiaomi 15 Ultra by sa mohol na globálnom trhu objaviť až na prelome februára a marca 2025. Dobrou správou je, že v čase uvedenia na globálny trh budeme poznať jeho dizajn, čiže v tom čase budú aj zákazníci mimo Číny vedieť, čo ich čaká. Je však možné, že Xiaomi 15 Ultra bude v Číne predstavený ešte pred 29. januárom 2025, kedy sa v Číne oslavuje lunárny Nový rok. Pripomeňme si, že Globálne predstavenie modelu Xiaomi 14 Ultra prebehlo koncom februára 2024. 

Model Xiaomi 15 Ultra sa už stihol objaviť vo viacerých únikoch, čo nie je vzhľadom na špeciálne postavenie tohto smartfónu žiadnym prekvapením. Pokým niektoré úniky skutočne naznačujú, že tento smartfón môže byť uvedený o niečo skôr ako jeho predchodca, tak sa čoraz častejšie spomína aj významný upgrade periskopického fotoaparátu, ktorého rozlíšenie sa zvýši až na 200 Mpx.

Nová správa z portálu SmartPrix tvrdí, že nový fotoaparát umožní 10-násobné priblíženie, ktoré je výsledkom kooperácie optického priblíženia a priblíženia na úrovni senzora. Priblíženie na úrovni senzora je zároveň považované za moderné riešenie v oblasti digitálnej fotografie a videa. Táto technológia umožňuje získať detailnejšie zábery bez nutnosti použitia mechanických častí. 

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

V čase uvedenia tejto technológie v podaní Xiaomi by mohla byť označovaná aj ako bezstratová, ale v aktuálnej situácii ide skôr o špekuláciu. Za zmienku stojí aj fakt, že 200 Mpx fotoaparát s periskopickým teleobjektívom bol predstavený už v máji tohto roka ako súčasť modelu vivo X100 Ultra. Teraz sa však zdá, že aj Xiaomi chce nasledovať toto riešenie a vybaviť ním aj svoj Ultra smartfón roka 2025. 

Xiaomi 15 Ultra by mala poháňať čipová sada Snapdragon 8 Gen 4 od Qualcommu. Je však dôležité spomenúť aj hlavný fotoaparát, ktorý bude vybavený vylepšenou verziou senzora Sony LYT-900, čo by malo v porovnaní so Xiaomi 14 Ultra zabezpečiť lepší výkon pri slabom osvetlení.

Zdroj: SmartPrix

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.