Xiaomi má sériu Xiaomi 15 opäť zdražiť oproti minuloročnej generácii smartfónov.

Spoločnosť Xiaomi sa v minulosti preslávila svojimi smartfónmi s výborným pomerom cena/výbava. Počas prvých rokov jej pôsobenia na trhu sa dokonca výkonné vlajkové lode dali kúpiť skutočne za pár stoviek eur, čo dnes samozrejme nie je možné. Aj tento výrobca teda ponúka svoje prémiové smartfóny za približne 1000 eur, teda za cenu porovnateľnú s konkurenčnými značkami. Tento rok však globálne verzie modelov zo série Xiaomi 14 prišli s atraktívnou cenou, aspoň teda v prípade základného modelu. Aj verzia Ultra sa však krátko po predstavení začala predávať lacnejšie ako za pôvodných 1499 eur.

V prípade ďalšej generácie vlajkových lodí ale môžeme očakávať nárast cien. Nielen ceny globálnych verzií však budú vyššie, keďže zdražovanie sa očakáva aj v Číne. Vyplýva to z nedávneho úniku, ktorý potvrdzuje už skoršiu informáciu o zdražovaní smartfónov série Xiaomi 15. Teraz sa tak môžeme pozrieť na konkrétne ceny, ktoré by sa s telefónmi mali spájať.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Základný Xiaomi 15 by v Číne mal stáť 4599 yuanov v prípade verzie 12 + 256 GB. Rovnaká verzia v prípade modelu Xiaomi 14 pritom stála 4299 yuanov, rozdiel 300 yuanov sa rovná približne 40 eurám. Tento rozdiel v cene pritom nemusí byť až taký veľký na naše pomery, v Číne však znamená veľa keďže cena modelu Xiaomi 14 bola v prepočte len cca 550 eur. Modely v Číne sú totiž výrazne lacnejšie.

Zdražovanie sa nevyhne pravdepodobne ani Pro verzii smartfónu, ktorá by však podľa aktuálnych informácií nemala byť dostupná na globálnom trhu. Namiesto toho sa dočkáme pravdepodobne opäť verzie s označením Ultra tak, ako to bolo aj v tohtoročnej generácii vlajkových lodí. Ak sa však úniky potvrdia, s drahšími smartfónmi sa stretneme už o pár dní v medzigenerácii telefónov.

Modely zo série Xiaomi 14T by totiž mali atakovať cenovky, aké ponúkajú aj vlajkové lode. Séria T je pritom v prípade výrobcu akousi lacnejšou alternatívou k vlajkovým lodiam, ktorá prináša nové technológie predstavené počas roka. Tento rok by sa ale mali viac priblížiť k vlajkovým lodiam a ak sa únik potvrdí, Xiaomi 14T Pro by mal stáť až 899 eur. Je to pritom vyššia suma ako tá, ktorú by ste zaplatili za model Xiaomi 14. Ten sa už teraz dá kúpiť za menej ako 750 eur.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.