Naznačuje to známy leaker.

OnePlus 13 bude patriť medzi najvýkonnejšie smartfóny súčasnosti, čo naznačujú aj výsledky z porovnávacej platformy Geekbench. Vo výbave tohto zariadenia sa bude nachádzať čipová sada Snapdragon 8 Gen 4, ktorá bude predstavená 21. októbra 2024. Spoločnosť OnePlus v súvislosti s predstavením novej vlajkovej čipovej sady od Qualcommu naznačila, že model OnePlus 13 ju dostane medzi prvými. Údajne sa tak stane už koncom októbra. 

Doteraz sa pracovalo s dvomi možnými dizajnmi OnePlus 13, pričom sami sme sa priklonili k prvému zverejnenému, pretože je veľmi podobný aktuálnym modelom série Nord. Ak by sa však nakoniec potvrdil nový dizajn, ktorý zverejnil leaker DigitalChatStation, tak pôjde o dizajnovú zmenu, ktorá OnePlus 13 skôr priblíži k smartfónom spoločností Oppo, Xiaomi alebo Motorola.

OnePlus 13 na prvom obrázku: Zásadná zmena dizajnuZdroj: OnePlusClub
OnePlus 13 na prvom obrázku

OnePlus 13 bude mať údajne nový dizajn zadnej steny a vylepšené fotoaparáty. Bude obsahovať teleobjektív s 3× optickým zoomom a väčším senzorom, pričom celkový modul fotoaparátu bude kompaktnejší. Hoci sa očakáva, že OnePlus 13 bude uvedený už koncom októbra na čínsky trh, tak uvedenie na ten globálny by malo prebehnúť až v januári 2025.

OnePlus 13 v ochrannom puzdreZdroj: DigitalChatStation
Najnovší obrázok OnePlus 13 v ochrannom puzdre

Predpokladá sa, že v zariadení sa bude nachádzať batéria s kapacitou 6000 mAh a podporou 100 W rýchleho káblového nabíjania. Zadná strana by sa mala zhostiť troch 50 Mpx fotoaparátov, pričom selfie kamera bude mať taktiež 50 Mpx. Zatiaľ čo hlavný fotoaparát bude využívať LYT-808 senzor s podporou OIS, tak dvojica LYT-600 senzorov bude použitá v ultraširokouhlom a periskopickom fotoaparáte. Na základe nového obrázka sa zdá, že zostava fotoaparátov bude zaoblená a bude siahať až k okrajom zariadenia.

Hovorí sa, že vlajkový smartfón OnePlus 13 by mal mať odolnosť na úrovni IP69, čo by znamenalo, že bude mať najvyššiu úroveň ochrany proti vode a prachu, akú môže zariadenie tohto typu dosiahnuť. Nebude chýbať podpora 5G, Wi-Fi, NFC a IR Blaster.

Zdroj: DigitalChatStation

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.