200 Mpx fotoaparáty budú aj v sérii Redmi Note 14.

Modelový rad Redmi Note 14 bol odprezentovaný len pred pár dňami na čínskom trhu. V rámci čínskeho predstavenia, ktoré prebiehalo v rovnaký deň ako globálne predstavenie série Xiaomi 14T, boli ukázané tri modely, ktoré prídu v takmer identickej podobe aj na Slovensko. Už teraz ale vieme o prvých zmenách, ktoré sa budú tejto série týkať. Zmena bude najmä v prípade fotoaparátu, ktorý ponúkne kvalitnejší širokouhlý snímač. Druhá zmena vo fotoaparáte sa ale nie každému bude páčiť.

Modely Redmi Note 14 Pro a Note 14 Pro+ ponúkajú takmer identické fotoaparáty s jednou výnimkou. Verzia Pro+ totiž vo výbave prináša 50 Mpx teleobjektív pričom verzia Pro namiesto neho vsádza na 2 Mpx makro objektív. Makro snímače sú dnes už všeobecne menej využívané a v telefónoch sa vyskytujú výnimočne, skôr v lacnejších modeloch. Okrem tejto odlišnosti majú oba modely vo výbave 50 Mpx hlavný snímač (Sony IMX882 v prípade verzie Pro, Light Hunter 800 v Pro+) a 8 Mpx ultraširokouhlý snímač.

Redmi Note 14 Pro+Zdroj: kimovil.com
Redmi Note 14 Pro+

Hlavné 50 Mpx snímače by mali byť ale nahradené iným snímačom. Pôjde o Samsung ISOCELL HP3, ktorý má 200 Mpx. Oba modely, teda Redmi Note 14 Pro a Note 14 Pro+ teda ponúknu 200 Mpx snímač rovnako ako to bolo v prípade tohtoročnej série. Redmi Note 13 Pro 5G v globálnej verzii v našom teste obstál skvele a fotoaparát bol na úrovni drahších modelov. V prípade širokouhlého snímača teda pôjde pravdepodobne o vylepšenie, keďže ISOCELL HP3 by mal byť kvalitnejší.

Druhá zmena však nepoteší, keďže ani v jednom telefóne by sa nemal nachádzať teleobjektív. Ten by mal nahradiť práve makro snímač s 2 Mpx a nachádzať by sa mal aj vo verzii Pro, aj v Pro+. Optické priblíženie teda v telefónoch očakávať nemôžeme, aspoň teda nie prostredníctvom teleobjektívu. Xiaomi v prípade týchto zmien ale nemusí skončiť a globálne verzie smartfónov môžu vyzerať ešte o niečo inak ako čínske modely.

Dátum predstavenia globálnych verzií telefónov zatiaľ nie je známy. Keďže ale minulý rok Xiaomi predstavilo sériu Redmi Note 13 na globálnom trhu v januári, očakávame podobný scenár. Na bližšie informácie si zatiaľ budeme musieť počkať.

Zdroj: xiaomitime.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.