HMD Moon Knight má byť prémiovým smartfónom značky.

Značka HMD sa v poslednej dobe snaží zaujať najmä smartfónmi, ktoré pripomínajú legendy z dielne Nokia. Práve HMD je totiž nástupcom tejto značky, ktorá v minulosti získala väčšinový podiel na trhu s telefónmi. Niektoré z nových modelov sú pritom nástupcami ako tlačidlových telefónov, tak aj dotykovej Nokie Lumie a zároveň je v ponuke aj nedávno predstavený Barbie Phone. Výrobca sa v posledných mesiacoch zaradil na trh s viacerými modelmi a najbližšie má prispieť aj do triedy prémiových modelov.

V príprave je totiž smartfón s označením Moon Knight. Ten by mal byť akousi prvou lastovičkou v kategórii vlajkových lodí, ktoré výrobca na trh prinesie. Nepôjde však o štandardnú vlajkovú loď, výkonom bude v porovnaní s konkurenciou stále mierne zaostávať. Bude to najmä pre voľbu čipsetu, ktorý bude slúžiť na prémiový výkon, no zároveň udrží cenu zariadenia nižšie.

HMD SkylineZdroj: gsmarena.com
HMD Skyline

Displej smartfónu by mal byť typu P-OLED s FHD+ rozlíšením a podporou 144 Hz obnovovacej frekvencie. Veľkosť displeja zatiaľ zostáva nejasná. O výkon sa má postarať Snapdragon 8s Gen 3 ako odľahčený čipset v porovnaní s vrcholnou verziou, ktorý je ale stále dostatočne výkonný na to, aby sa vedel porovnávať napríklad s minuloročnými vlajkovými loďami. Úniky zatiaľ nepotvrdzujú ani informácie o pamäťovej konfigurácii telefónu a budeme si musieť na ne ešte chvíľu počkať.

Smartfón s označením HMD Moon Knight by mohol byť modulárny, dal by sa teda jednoducho upravovať a existovalo by k nemu aj špeciálne príslušenstvo. Vo výbave by nemali chýbať ani duálne reproduktory a konštrukcia by mala pozostávať aj z hliníkového rámika. Fotoaparát by mal pozostávať zo štyroch snímačov, dizajn zadnej strany smartfónu by mohol opäť pripomínať Nokiu Lumiu.

Dátum predstavenia tohto smartfónu zatiaľ nie je známe. Na bližšie informácie si teda budeme musieť ešte počkať. V každom prípade sa ale HMD bude musieť posnažiť, aby Moon Knight zapadol medzi telefóny prémiovej triedy konkurencie.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.