Asistent AI Gemini s podporou hlasového zadávania je dostupný pre všetkých.

Potom, čo bola táto funkcia dostupná len pre nových majiteľov telefónov Pixel, je podpora rozšírenia s názvom Live začlenená do aplikácie pre všetkých. Potrebujete na to aplikáciu Gemini, ktorú si môžete stiahnuť z obchodu Google Play. Prvotné spustenie bude vyžadovať súhlas s podmienkami používania a zároveň sa zobrazí upozornenie, aby ste nezadávali citlivé údaje.

Podobne ako iné konverzácie a to nielen v rámci tohto asistenta, ale aj konkurenčných riešení môžu a pravdepodobne budú monitorované na ďalšie rozširovanie služieb. Nie je to nič výnimočné a ide o štandardnú procedúru v rámci asistentov AI. Výhodou je, že odteraz nebudete musieť zadávať požiadavky cez klávesnicu a tak sa Gemini bude viac podobať asistentovi od Googlu, ktorého si týmto novým asistentom môžete nahradiť.

gemini live smartphone appZdroj: TOUCHIT

Cez hlasové zadávanie sa môžete dopytovať na textové informácie podobne ako v minulosti a takisto zadávať požiadavky na nakreslenie obrázkov. Pre mnohých bude nevýhodou obmedzenie komunikácie zatiaľ iba na anglický jazyk.

AI rozšírenie zatiaľ nefunguje v režime plnohodnotnej konverzácie a na každú otázku bude potrebné stlačiť tlačidlo mikrofónu alebo zadať povel prostredníctvom príslušenstva, napríklad ťuknutím na slúchadlá. Hlasovú komunikáciu podporuje aj asistent ChatGPT v platenej verzii. Konkurenčný model Claude takúto funkciu zatiaľ nepodporuje ani v predplatiteľskom režime.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.