Spoločnosť tentokrát predstaví až tri smartfóny.

V týchto dňoch sa čoraz viac hovorí o smartfónoch série vivo X200, ktoré budú vybavené čipovou sadou Dimensity 9400 od MediaTeku. Spoločnosť vivo 14. októbra 2024 usporiada v Pekingu konferenciu, na ktorej odhalí svoje nové vlajkové lode na rok 2025. Iba nedávno bola taktiež zverejnená ukážka z fotoaparátu s teleobjektívom, ale aj to, že súčasťou série bude kompaktná verzia s názvom vivo X200 Pro mini. Keďže súčasťou série budú celkovo ti modely, tak tento mini model doplnia ešte modely s označením X200 a X200 Pro.

Vivo X200Zdroj: PlayFuldroid/OM
Vivo X200

Hoci do uvedenia na (čínsky) trh zostávajú necelé dva týždne, všetky tri telefóny je možné predobjednať na stránke JD.com. Ako to však býva zvykom, stránka zobrazila aj ich oficiálne obrázky. Tie potvrdili doterajšie fámy o medzigeneračnej zmene dizajnu celej série. To znamená, že všetky tri modely budú mať ploché rámy, čím sa odlíšia od série X100. Táto zmena však môže byť na prvý pohľad bezvýznamná, keďže vivo zachová výrazný (a charakteristický) kruhový ostrovček s fotoaparátmi. Podobne ako v predchádzajúcej sérii, tak aj nová generácia smartfónov série X200 bude vo svojej výbave mať tri fotoaparáty, ktoré dopĺňa laserové zaostrovanie.

Vivo X200 ProZdroj: PlayFuldroid/OM
Vivo X200 Pro

Pokým verzie X200 a X200 Pro budú mať lesklé zadné steny v štyroch farbách: čierna, biela, modrá a strieborná, tak model X200 Pro Mini bude farebne výraznejší. Matný povrch tohto zariadenia bude ružový, zelený, biely alebo čierny. Dobrou správou je, že vivo aj pokračuje v spolupráci so spoločnosťou Zeiss, čo potvrdzuje logo tejto spoločnosti v strede ostrovčeka s fotoaparátmi.

Vivo X200 Pro miniZdroj: PlayFuldroid/OM
Vivo X200 Pro mini

Ku zmenám v dizajne sa vyjadril aj riaditeľ spoločnosti. Ten tvrdí, že displej bude zakrivený, a to aj po tom, čo si séria X200 osvojí ploché rámy. Jia Jingdong, manažér spoločnosti vivo tvrdí, že panel má v skutočnosti “mikro” zakrivenie. Čo to presne znamená nie je zatiaľ známe. Viac o tomto dizajne sa pravdepodobne dozvieme až v čase predstavenia, ktoré bude 14. októbra 2024. Očakávame, že modely série vivo X200 budú po vzore svojich predchodcov v predaji aj na Slovensku

Za zmienku stojí aj neskutočne vysoký výkon modelu vivo X200 Pro, ktorý bol zaznamenaný na platforme AnTuTu a aktuálne modely nechal ďaleko za sebou.

Porovnanie vivo X100 vs. X200Zdroj: vivo
Porovnanie vivo X100 vs. X200

Zdroj: Playfuldroid

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.