Nemá však dobré správy.

Samsung si počas niekoľkých uplynulých rokov vyslúžil rešpekt za včasné a pravidelné aktualizácie, ktoré iba prednedávnom doplnila až 7 ročná softvérová podpora pre vybrané zariadenia. To však nemení nič na fakte, že aktualizácia rozhrania pre mobilné zariadenia na verziu One UI 7 je aj pre giganta, akým je Samsung, pravdepodobne priveľkým sústom. 

Kórejská spoločnosť si ešte pred očakávaným predstavením One UI 7 vytýčila ďalší veľký cieľ, ktorým je aktualizácia One UI 6.1.1, ktorá nedopadla podľa predstáv, a napríklad v prípade modelu Galaxy S23 Ultra spôsobila nemalé problémy s fotoaparátmi. To taktiež môže mať významný vplyv na posunutie vydania verzie One UI 7.

Pokým oficiálne predstavenie Androidu 15 spoločnosťou Google bude 15. októbra, tak v tejto súvislosti je potrebné spomenúť aj spoločnosť vivo, ktorá svoju verziu Androidu 15 v podobe Funtouch OS 15 vydala koncom septembra, čím predbehla Google aj Samsung. Na druhej strane stojí práve spoločnosť Samsung, ktorá sa pripravuje na jednu z najväčších aktualizácií používateľského rozhrania One UI za ostatné roky.

Hoci prvé vydanie beta verzie One UI 7 sa očakávalo ešte v júli tohto roka, prvá verejná beta verzia sa niekoľkokrát odložila, až bolo spoločnosťou Samsung počas SDC 2024 oficiálne oznámené, že rozhranie One UI 7 nebude pripravené až do príchodu série Galaxy S25. To zároveň naznačuje, že práve táto séria verziu One UI 7 obdrží ako prvá. Či bude predinštalovaná, alebo ju neskôr dostane ako OTA aktualizáciu, nie je jasné.

Android 15 s One UI 7 pre Galaxy telefónyZdroj: GizChina
Android 15 s One UI 7 pre Galaxy telefóny príde až v roku 2025

Určitú mieru neistoty prináša aj správa, ktorá tvrdí, že verejná beta verzia One UI 7 bude dostupná pred koncom roka 2024, čiže je otázne, do akej miery bude finálna verzia pripravená k dátumu predstavenia série Galaxy S25. Ide pritom o veľký posun v harmonograme spoločnosti Samsung, čo nebýva zvykom.

Hoci vyššie spomenuté informácie sa môžu zdať ako “veľký problém”, tak majte na pamäti, že One UI 7 bude jednou z najväčších aktualizácií spoločnosti, ktorá bude dostupná pre veľa Galaxy zariadení na základe ich hardvérových špecifikácií a podporou AI.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.