Konštrukcia pripravovaného smartfónu Infinix je skutočne obdivuhodná.

Už podľa predchádzajúcich únikov sa špekalo o tom, že Infinix má v príprave smartfón s neskutočne tenkou konštrukciou. Konkrétne malo ísť o model s hrúbkou menej ako 6 mm, čo by bolo neskutočné. Takéto malé rozmery by pritom nemali ovplyvniť výbavu telefónu a komponenty by mali byť riadne uložené. Teraz sa o tomto smartfóne dozvedáme viac. Vieme, o aký model ide a aj to, aká bude skutočná hrúbka zariadenia. Menej ako 6 mm to síce nebude, no telefón bude skutočne tenký.

Spomínaný smartfón by mal spadať do série Infinix HOT 50, pričom pôjde o najlepšie vybavený telefón série. Ten ponesie označenie Infinix HOT 50 Pro+. Hrúbka telefónu by mala byť len 6,8 mm, čo síce je viac ako bolo pôvodne oznámené, no stále ide o jeden z najtenších telefónov na trhu. S podobnými rozmermi pritom pred niekoľkými rokmi prišiel model Xiaomi 11 Lite 5G NE, ktorý mal taktiež hrúbku len 6,8 mm.

Infinix HOT 50 Pro+Zdroj: passionategeekz.com
Infinix HOT 50 Pro+

Pôjde o 4G verziu telefónu, ktorú bude poháňať čipset MediaTek Helio G100. Okrem neho by mal výbavu doplniť aj 120 Hz AMOLED displej so snímačom odtlačkov prstov pod displejom. Pamäťová konfugurácia telefónu by mala obsahovať 8 GB RAM a 256 GB interného úložiska.

Telefón zatiaľ nie je predstavený, preto nedokážeme povedať o výbave viac. Ako však už bolo spomínané v skorších únikoch, konštrukcia telefónu by nemala obmedziť parametre ako napríklad kapacitu batérie. Tá by mala mať kapacitu 5000 mAh a chýbať by nemala ani podpora 33 W nabíjania.

Predstavenie série Infinix HOT 50 by malo najskôr prebehnúť na ázijskom trhu. Po ňom by sa mali telefóny predstaviť aj na iných trhoch, medzi ktorými nebude chýbať ani Európa. Séria Infinix HOT je pritom známa svojou nižšou cenou, v rámci ktorej získate viac, ako by ste čakali. Nové modely by mali byť predstavené do konca tohto roka.

Zdroj: passionategeekz.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.