Smartfón s hrúbkou menej ako 6 mm bude predstavený pod značkou Infinix.

Konštrukcia telefónov je teraz jednou z hlavných otázok popredných výrobcov smartfónov. Mnohí sa totiž snažia spraviť svoje telefóny čo najtenšie, čomu je dôkaz napríklad aj pripravovaný Galaxy Z Fold6 Special Edition od Samsungu či nedávno predstavený tri-fold s označením Huawei Mate XT. Nové technológie tak umožňujú výrobcom robiť telefóny čo najtenšie bez akýchkoľvek kompromisov vo výbave, čo je prípadom modelu HONOR Magic V3, ktorý aj napriek tenkému telu ponúka 5150 mAh batériu.

Revolúciu v konštrukcii telefónov chce vykonať aj čínska spoločnosť Infinix. Tá tento rok predstavila niekoľko zaujímavých smartfónov, ktoré sa radia skôr do cenovo dostupnejšej kategórie. Modely Infinix Note 40 Pro a HOT 40 Pro sme mali možnosť vyskúšať aj u nás v redakcii pričom sme si potvrdili, že aj za málo peňazí sa dá kúpiť konkurencie schopný smartfón.

Infinix aj napriek úspešnému roku 2024 pracuje na inováciách a najnovším vylepšením telefónov má byť tenšia konštrukcia. V únikoch sa tak objavil model s telom, ktorého hrúbka nepresahuje 6 mm. Už model Hot 50 5G pritom disponoval elegantnou tenkou konštrukciou hrubou len 7,8 mm. Nový model so zatiaľ neznámym označením však pokorí aj túto hranicu a pôjde o azda najtenší telefón na trhu za posledných niekoľko rokov.

Infinix má predstaviť smartfón s hrúbkou menej ako 6 mmZdroj: gsmarena.com
Infinix má predstaviť smartfón s hrúbkou menej ako 6 mm

Konštrukcie smartfónov však nemajú byť tenšie len u spoločnosti Infinix. Nová technológia batérií je totiž dôvodom, prečo môžeme na trhu vidieť čoraz väčší pokrok v tejto oblasti. Telefóny tak môžu byť tenšie a kompaktnejšie, resp. viac praktické. Infinix má byť len prvou lastovičkou v tejto oblasti aj napriek tomu, že pôjde o skutočne tenký telefón. V rámci telefónov so štandardnou konštrukciou bez možnosti rozloženia je toto obrovský úspech.

O aký model pôjde sa pravdepodobne dozvieme už čoskoro. Otázkou však zostáva to, či Infinix skutočne nenarazí na nejaké dôvody, prečo by mal vykonať niekoľko kompromisov. S tenšou konštrukciou totiž prichádzajú otázky na umiestnenie komponentov a tiež na odolnosť takéhoto zariadenia. Musíme však uznať, že „ohybné“ telefóny sme už na trhu nejaký ten čas nevideli.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.