Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) a Lenovo Chromebook Duet EDU G2 s neuronovou procesorovou jednotkou (NPU) s umelou inteligenciou prinášajú kreativitu, všestranný výkon a až 12-hodinovú výdrž batérie1.

Spoločnosť Lenovo zvyšuje produktivitu a pôžitok na cestách s Chromebook Duet (11“, 9) a Chromebook Duet EDU G2, dvoma 10,95-palcovými hybridnými tabletmi s odnímateľnou klávesnicou s 2K displejom, pri ktorých dizajn a výkon hrajú rovnako dôležitú úlohu.

Chromebook Duet (11“, 9), zasadený do celokovového šasi s ochranným sklom Corning® Gorilla® Glass pre maximálnu odolnosť a doplnený mäkkou ochrannou fóliou, je prenosný spoločník, ktorý vás baví, prispôsobuje sa a nabáda k tvorbe. Chromebook Duet EDU G2, ktorý je študentami i učiteľmi využívaný na vzdelávanie, posúva odolnosť na vyššiu úroveň vďaka silnému puzdru a odnímateľnej klávesnici.

„Moderná spoločnosť je neustále v pohybe, čo je výzva pre tradičné predstavy o produktivite a voľnom čase založenom na zotrvaní na jednom mieste a zároveň nutnosti mať prenosný a výkonný notebook,“ povedal Benny Zhang, výkonný riaditeľ a generálny manažér chromebookov zo segmentu Intelligent Devices Group v spoločnosti Lenovo, ktorý tiež dodal: „Lenovo Chromebook Duet a Lenovo Chromebook Duet EDU G2 poháňané procesorom MediaTek Kompanio 838 s NPU s podporou umelej inteligencie sú všestrannými spoločníkmi pre prácu, zábavu, učenie a tiež všetko medzi tým.“

Zjednodušená flexibilita a odolnosť

Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) je navrhnutý pre užívateľov, ktorí sú stále v pohybe, a preto je vybavený dômyselným stojanom, ktorý sa prispôsobuje potrebám užívateľa a ľahko prechádza medzi režimom notebooku a režimom na výšku pre ľahké čítanie, skicovanie, prezeranie alebo rýchle plnenie úloh.

Lenovo USI Pen 2, diskrétne ukryté v stojane, dokonale dopĺňa tablet a umožňuje používateľom skicovať, robiť si poznámky či podpisovať dokumenty ako so skutočným perom. S perom Lenovo USI Pen 2 môžu používatelia tiež zachytávať, organizovať a vyjadrovať svoje nápady v aplikácii Goodnotes.

Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) s hmotnosťou pod 1,2 kg a hrúbkou 7,6 mm váži menej, pričom je tenší ako väčšina kníh. Okrem toho má mimoriadne jasný 2K displej s rozlíšením 400 nitov pre ľahké čítanie a zábavu alebo streamovanie aj vonku a tiež disponuje celodenným výkonom s výdržou batérie až 12 hodín1. Okrem toho je pripravený na celý rad dobrodružstiev vďaka šasi s certifikáciou MIL-STD 810H2, ktoré zvládne okrem iného odolať nárazom i kontaktu s vodou.

Pre užívateľov, ktorí túžia po väčšej ochrane a funkčnosti, sú k dispozícii fóliová klávesnica a kryt stojana s hmotnosťou nižšou ako 0,65 kg, resp. 0,35 kg.

Zvýšenie produktivity a kreativity

Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) s procesorom MediaTek Kompanio 838, pamäťou až 8 GB6 a NPU s podporou umelej inteligencie sa teší grafickému spracovaniu AI priamo v zariadení, vylepšenému odmietaniu nechceného dotyku dlaní a ostrosti fotoaparátu. Tým sa posúva špecifikácia používateľa pre interaktívne multimediálne zážitky na ešte vyššiu úroveň.

Pre prezentáciu 2K displeja je Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) vybavený 8 Mpx zadným fotoaparátom vylepšeným špičkovou technológiou spracovania obrazu MediaTek, ktorý jasne zachytí a zvýrazní všetky skvelé okamihy skôr, ako zmizne. Súčasne disponuje aj 5 Mpx predným fotoaparátom s fyzickou spúšťou na zabezpečenie súkromia. Vybavený je tiež dvoma portami USB-C® s možnosťou pripojenia k displeju 4K. Čistý zvuk poskytuje prostredníctvom dvoch reproduktorov a SmartAMP s technológiou Wave Audio.

Lenovo chromebooks 2024Zdroj: Lenovo
Lenovo chromebooks 2024

Vylepšená výuka a zabezpečenie

Lenovo Chromebook Duet EDU G2 poskytuje nielen produktivitu, kreativitu a mobilitu ako Lenovo Chromebook Duet (11“, 9), ale pridáva aj ďalší benefit, ktorým je odolnosť. Notebook je navrhnutý tak, aby ho bez problémov mohli využívať študenti aj pedagógovia v akomkoľvek vzdelávacom prostredí. Chránený je puzdrom TPU s klávesnicou, má zosilnené porty a odolá náhodnému poliatiu až 360 ml3 tekutiny. Produkty vyrobené z TPU alebo termoplastického polyuretánu majú nízku hmotnosť, sú tenké, ale zároveň dostatočne pevné, aby odolali náhodným pádom.

Pre pedagógov je Lenovo Chromebook Duet EDU G2 dodávaný s aktualizáciou Chrome Education Upgrade, ktorá umožňuje školám a správcom IT spravovať stovky chromebookov v priebehu niekoľkých sekúnd, nasadzovať nové zariadenia, prispôsobovať funkcie a konfigurovať bezpečné nastavenia z jedinej cloudovej konzoly.

Ceny a dostupnosť4

Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) a Lenovo Chromebook Duet EDU G2 majú certifikáciu ENERGY STAR® a registráciu EPEAT® Gold5, dodávajú sa s trojmesačným predplatným Gemini Advanced6 a budú na Slovensku dostupné v novembri.

Trojmesačná skúšobná verzia služby Google One AI Premium (vrátane služby Gemini) je k dispozícii aj v SR.

Špecifikácia produktu

 Chromebook Duet (11”, 9)Chromebook Duet EDU G2
Rozmery tabletu166,84 × 255,30 × 7.59 mm 6,57 × 10,05 × 0,30 in
HmotnosťTablet: 510 g (1,12 lbs) Fóliová klávesnica: 288 g (0,64 lbs) Kryt stojanu: 148 g (0,33lbs)Tablet: 510 g (1,12 lbs) Tablet + Puzdro + KB: 1,093 g (2,41 lbs)
Displej10,95″ WUXGA (1920 × 1200) 16 : 10, 400 nitov, Corning® Gorilla Glass 3, TÜV Low Blue Light
ProcesorMediaTek Kompanio 838
Pamäť7LPDDR4X: 4 GB / 8 GB
Úložisko7eMMC: 64 GB / 128 GB
Operačný systémChromeOS
Batéria1Až 12 hodín
FotoaparátPredný: 5 Mpx s fyzickou spúšťou Zadný: 8 MP
Porty2× USB-C® 3.2 Gen18 1× Audio/Microphone Combo Jack
Audio2× 1 W SmartAMP vylepšený technológiou Waves Audio
PripojenieWi-Fi 6 (802.11ax) Bluetooth® 5.3
Farba9Luna Grey

Značky: