Modelom Pro sa darí lepšie.

Smartfóny iPhone 16 (Plus) a iPhone 16 Pro (Max) sú v predaji od 20. septembra 2024. Po prvých troch týždňoch na trhu je vhodný čas na zhodnotenie doterajších predajov a práve tieto informácie poskytol známy analytik Ming-Chi Kuo na sociálnej sieti X.com.

Kuo tvrdí, že predaje a dopyt po modeloch iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max sú podľa očakávaní a ich výroba pokračuje bez väčších zmien. Dodávky telefónov sú na úrovni minuloročných modelov iPhone 15 Pro (Max), avšak dodávky sú tento rok rýchlejšie. Znamená to, že obchody čakajú na nové kusy kratšie ako pred rokom.

Základný iPhone 16 a model iPhone 16 Plus však nepútajú toľko pozornosti, ako by Apple chcel. Záujem o tieto telefóny je v porovnaní so sériou iPhone 15 nedostatočný a Apple na základe toho mierne znížil objednávku niektorých komponentov. Z určitého hľadiska to môže byť prekvapujúce, nakoľko tohtoročný iPhone 16 (Plus) ponúka atraktívnejší pomer cena/výbava ako pred rokom.

Kuo aj napriek nedostatočnému záujmu o základné modely predpokladá, že všetky smartfóny série iPhone 16 dosiahnu v štvrtok kvartáli 2024 predaje na úrovni 88 až 89 miliónov kusov. Minuloročná séria dosiahla pred rokom vo štvrtom kvartáli predaje na úrovni 90-91 miliónov.

Zdroj: Ming-Chi Kuo

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit