Umožňuje oveľa rýchlejší prístup k uloženým kartám.

Ponuka rýchlych nastavení v Android smartfónoch sa za uplynulé roky zjednotila. Ani medzi značkami sa príliš nelíši. V používateľských nadstavbách však stále existujú malé odlišnosti, ktoré rozhodujú o ich úspechu u používateľov. Jedno z najprepracovanejších používateľských rozhraní má Samsung, ktorý svoje One UI prispôsobil až do takej miery, že vyhovuje veľkému počtu používateľov.

Za takýto detail je možné považovať aj dlaždicu rýchlych nastavení, ktorá integruje rýchly prístup k nastaveniu základných funkcií pripojenia, správy batérie a nastavenia zobrazenia alebo možnosti zdieľania. Koncom augusta bolo oznámené, že smartfóny Samsung Galaxy dostanú novú dlaždicu rýchlych nastavení, ktorou je skratka Peňaženky Google.

Pri pohľade na rozsah zmien ktoré Samsung pri nadstavbe One UI každoročne vykonáva, je pomerne zaujímavé, že táto dlaždica Peňaženky Google v rýchlych nastaveniach doteraz nebola k dispozícii. Samsung dokonca meškal aj v porovnaní s menšími výrobcami Android zariadení, pričom nová skratka poskytuje prístup k Peňaženke Google jedným dotykom priamo z ponuky z rýchlych nastavení. Skratka “Peňaženka“ zobrazuje ikonu s možnosťou rýchleho kliknutia na otvorenie celej aplikácie.

Peňaženka od Googlu má v Galaxy smartfónov nové miestoZdroj: TOUCHIT
Peňaženka od Googlu má v Galaxy smartfónov nové miesto

Táto zmena je praktická aj kvôli nedávnym zmenám pri overovaní platieb cez Google Pay, alebo aj vtedy, ak chcete pri platení použiť inú kartu, než tú, ktorú máte predvolenú. Nová skratka pre Peňaženku je k dispozícii v stabilnej verzii (24.39) služieb Google Play. Ak sa vám skratka Peňaženky Google nezobrazuje v ponuke skratiek, tak aktualizujte služby Google Play. Zároveň odporúčame aktualizovať aj aplikáciu Peňaženka Google (24.38).

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.