Xiaomi odhalilo, koľko voľného interného úložiska budete potrebovať pre aktualizáciu.

Aktualizácie v smartfónoch sú dôležité a nemali by sme ich odďaľovať. Prichádzajú s nimi často nové bezpečnostné funkcie a protokoly, ktoré telefóny chránia pred rôznymi bezpečnostnými hrozbami a zraniteľnosťami. Veľké aktualizácie navyše so sebou prinášajú aj nové funkcie optimalizácie zariadenia či stability a občas aj s novinkami, ktoré zefektívnia vašu prácu so zariadením. Takouto aktualizáciou bude aj Xiaomi HyperOS 2.0, ktorý začne prichádzať do zariadení už čoskoro.

Xiaomi v priebehu minulého roka vymenilo nadstavbu MIUI práve za HyperOS. Aktualizácia systému a zmena nadstavby už bola žiadaná, keďže telefóny vyčistila od prebytočného softvéru a zároveň ich spravila o niečo svižnejšími. Teraz bude do zariadení prichádzať aj druhá generácia systému, v Európe by mali byť prvé modely aktualizované približne v decembri.

Xiaomi 14T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14T Pro

Pred aktualizáciou by ste mali vaše smartfóny na túto zmenu dostatočne pripraviť. Samozrejmosťou je to, že by ste mali vaše zariadenie pred aktualizáciou zálohovať a uistiť sa tak, že aj pri chybe aktualizácie budú vaše súbory zachované. Rovnako dôležité ale je aj vyčleniť si časť interného úložiska na aktualizáciu, aby ste si ju mohli stiahnuť a pripraviť na vykonanie procesu.

V rámci nového úniku sme zistili, koľko interného úložiska treba mať minimálne voľného, ak budete chcieť Xiaomi HyperOS 2.0 inštalovať. Celkovo ide o 7,3 GB, čo na veľkú aktualizáciu neznie príliš veľa. V každom prípade ale ide o väčšiu hodnotu ako pri prvej generácii tohto systému, ktorá si vyžadovala približne len 4 GB, v niektorých modeloch menej. Nejde pritom o univerzálnu veľkosť aktualizácie pre všetky modely. Odporúča sa ale, aby ste mali túto veľkosť rezervovanú aj v prípade, že bude aktualizácia hlásiť menšiu veľkosť.

Pri aktualizáciách Xiaomi, resp. Redmi a POCO smartfónov sa odporúča neinštalovať aktualizácie hneď po tom, ako ich v zariadení zaregistrujete. Medzi príchodom aktualizácie a jej inštaláciou by tak malo byť aspoň 24 až 48 hodín, aby ste mali istotu, že aktualizácia nie je chybná. Ak by totiž nejaká chyba v tejto aktualizácii bola, Xiaomi by ju stiahlo a vy by ste nemali možnosť ju nainštalovať v problémovej verzii. Odporúča sa teda počkať, najmä v prípade takejto väčšej aktualizácie, ako je Xiaomi HyperOS 2.0.

Zdroj: xiaomiadictos.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.