Na výstave Fast Day v Inchebe sme navštívili stánok spoločnosti Samsung. Ten bol celý zameraný na platformu SmartThings, ktorá spája jednotlivé zariadenia.

Prvá časť stánku bola venovaná prepojeniu zariadení v kuchyni. Konkrétne sme priamo z displeja na chladničke dokázali zistiť, aké sú vo vnútri potraviny a aký je dátum ich exspirácie. To všetko bez toho, aby ste museli dvierka na chladničke otvoriť a môžete tak urobiť napr. priamo v predajni potravín. Rovnako je možné požiadať chladničku, aby vám našla recept, ktorý by sa dal realizovať zo surovín, ktoré sú aktuálne v chladničke. Na druhej strane, ak niečo chýba, dá sa poslať do smartfónov vašich blízkych Nákupný zoznam. Takto sa veľmi dobre nakupuje a je to veľmi efektívne.

Priamo z chladničky sa potom dala zapnúť rúra a spustiť varenie. V tejto časti boli umiestnené aj ďalšie zariadenia ako je pračka, sušičky, ktoré opäť dokážu byť vzájomne prepojené a dokážu vzájomne komunikovať. Pračka dokáže zvážiť hmotnosť náplne a podľa toho upraviť prací cyklus. Tento cyklus sa dokáže odovzdať sušičke.

V ďalšej časti sme boli prakticky v obývačke. Jej centrom je televízor, v tomto prípade šlo o OLED televízor. Pomocou platformy SmartThings sa sa dá priamo z televízora spustiť robotický vysávač, ovládať klimatizáciu. A v tejto časti sme si aj overili, že SmartThing dokáže integrovať aj produkty iných výrobcov. Môžu to byť rôzne meracie zariadenia pre teplotu, vlhkosť ale tiež aj rôzne domáce prístroje.

Je výborné, že na veľkosť obrazovke televízora sa dá pohodlne zobraziť plán domácnosti so zariadeniami pripojenými do SmartThings. Konkrétnu funkciu SmartThings ukazujeme v našom redakčnom videu, ktoré sme nakrútili priamo na pôde výstaviska Incheba.

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.