Xiaomi aktualizovalo zoznam nepodporovaných smartfónov, pripravuje sa na predstavenie nových.

Čínsky výrobca Xiaomi patrí medzi tých, ktorí transparentne informujú o aktualizáciách vlastných modelov. Týka sa to aj sesterských značiek Redmi či POCO, ktoré rovnako bežia na operačnom systéme Xiaomi HyperOS, resp. MIUI. Informácie o nepodporovaných smartfónoch tak nájdete priamo na stránke spoločnosti, ktorá modely oddeľuje aj podľa toho, či spadajú pod značku Xiaomi, Redmi alebo POCO. Tento zoznam bol teraz aktualizovaný, na globálnom trhu nás ale príliš nezasiahne.

Zmena zoznamu nepodporovaných smartfónov, ktorý teraz zahŕňa ďalšie modely, sa spája aj s blížiacim sa predstavením nových telefónov z radu Xiaomi 15. Už z minulosti totiž vychádza, že pri predstavení nových modelov niektoré prídu o aktualizačnú podporu, čo sa stalo aj teraz. Zaujímavé ale je, že tento zoznam bol v posledných dňoch aktualizovaný hneď dvakrát.

Prvá aktualizácia, ktorá zahrnula aj niektoré stále obľúbené modely, prebehla 25. októbra. Ako informuje portál Gizmochina, na zozname sa objavil aj model Redmi Note 11 Pro či tablet Xiaomi Pad 5 v globálnej verzii. Keď sa ale na zoznam pozrieme teraz, tieto zariadenia na ňom nenájdeme. Dôvodom je aktualizácia k 28. októbru, ktorá tento zoznam mierne upratala. Zdá sa byť kratší, je pritom len lepšie rozvrhnutý. Redmi Note 11 Pro ani globálnu verziu tabletu Xiaomi Pad 5 ale nezahŕňa.

Namiesto toho sa ako novinky na zozname objavili modely Xiaomi CIVI v čínskej verzii, Redmi K40, Redmi Note 10 JE (Japan Edition), POCO C31 a POCO X3 GT v indickej verzii. Ani jeden z týchto modelov nie je na zozname uvedený pod ich globálnou verziou, preto sa pre náš trh zatiaľ nič nemení. Nižšie sa ale môžete pozrieť na vynovený zoznam smartfónov Xiaomi, Redmi aj POCO, ktoré už nie sú podporované.

Zmeny, ktoré sa v zozname objavili pred pár dňami a obsahovali aj modely lokalizované pre globálny trh, sú už teda odstránené. Je však pravdepodobné, že Xiaomi sa pripravuje na ukončenie podpory aj týchto zariadení, teda modelov z radu Redmi Note 11 a tiež tabletov z radu Xiaomi Pad 5 aj na globálnom trhu. Zverejnenie zoznamu s týmito telefónmi mohlo byť chybou a malo prebehnúť o niečo neskôr.

Zdroj: Xiaomi, gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.