Aj dva roky staré vlajkové lode budú patriť na zoznam telefónov, ktoré nedostanú plnú verziu Xiaomi HyperOS 2.0.

Operačný systém Xiaomi HyperOS 2.0 sa už pripravuje na predstavenie. Jeho podoba síce ešte nie je kompletne známa, no je pravdepodobné, že sa sústredí najmä na umelú inteligenciu. Ukázať by sa mal už každou chvíľou, keďže jeho predstavenie prebehne už 29. októbra o 13:00 nášho času. Xiaomi ho predstaví spolu s vlajkovými loďami zo série Xiaomi 15, ktoré budú mať túto verziu operačného systému už nainštalovanú. Jeho základom bude Android 15, no nebude to jediný operačný systém, ktorý bude v kombinácii s HyperOS 2.0 existovať.

Spolu s príchodom verzie Xiaomi HyperOS 2.0 prichádzajú aj otázky ohľadom toho, ktoré telefóny budú so systémom kompatibilné. Už teraz je jasné, že Xiaomi prinesie podporu aj pre staršie zariadenia, ktoré sa nedostali ani k prvej generácii systému. Niektoré modely teda prejdú z MIUI 14 rovno na HyperOS 2.0, pričom týkať sa to bude aj lacnejších modelov. Bude to súčasťou stratégie výrobcu, ktorý chce na HyperOS preniesť čo najviac modelov, ktoré pôvodne využívali MIUI.

Xiaomi 14T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14T Pro

Nie všetky telefóny ale pochopiteľne môžu využívať všetky funkcie systému. Plný potenciál sa tak odomkne len skutočne úzkemu kruhu zariadení s tým najvyšším výkonom. Je jasné, že za posledné dva roky si prešli telefóny výrazným pokrokom a mnohé modely predstavené počas posledného roka boli pripravené tak, aby zvládali aj zložitejšie požiadavky umelej inteligencie. Staršie modely ale na toto pripravené neboli.

Vo výsledku teda Xiaomi vypustí plný potenciál systému Xiaomi HyperOS 2.0 len pre vybrané modely predstavené v poslednom roku. Týkať sa to bude modelového radu Xiaomi 14 a Xiaomi 15. Dva roky stará séria Xiaomi 13 nezíska všetky možnosti systému Xiaomi HyperOS 2.0 práve z dôvodu hardvérových limitácií pre umelú inteligenciu.

Plný zoznam kompatibilných zariadení so Xiaomi HyperOS 2.0 zrejme získame hneď po predstavení novej verzie systému. Ktoré modely ale budú mať prístup k jej plnému potenciálu nedokážeme dopredu určiť. Je ale isté, že niektoré funkcie nebudú dostupné v sérii Xiaomi 13 a tiež v lacnejších modeloch predstavených v poslednom roku.

Zdroj: xiaomitime.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.