Doplnené 7. septembra: Doplnili sme redakčné video z tlačovej konferencie.

O2 vyhlasuje: „Rušíme viazanosť u každého operátora“. Zrušil aj roamingové poplatky v EÚ pre najvyššie paušály.

Telekomunikačný operátor O2 dnes vylepšil niektoré O2 Paušály o väčšie dátové balíky a novú výhodu EÚ bez poplatkov. Takisto spustil reklamnú kampaň na iniciatívu, v rámci ktorej zaplatí zmluvnú pokutu pri prechode od iného operátora za vás. Po novom aj pri webovej objednávke cez o2.sk.

Pokiaľ vás teda niektorý z paušálov O2 zaujme, nemusíte čakať do konca vašej viazanosti. K operátorovi O2 môžete prejsť okamžite, peniaze za zaplatenie pokuty vám pošle do 7 pracovných dní na váš bankový účet. Podmienkou je, aby ste do O2 poslali faktúru so zmluvnou pokutou a to do 3 mesiacov od žiadosti o prenos čísla.

V rámci prenosu čísla netreba vykonať žiadne extra kroky. Treba dodržať štandardný proces – telefónne číslo musí byť napísané na vás a je vhodné mať aktualizované osobné údaje. Prenos trvá 4 až 6 dní a môžete oň požiadať na predajni alebo cez web. O2 za vás zaplatí pokutu v oboch prípadoch, podrobné informácie o ponuke nájdete na webe operátora.

Špekulanti neuspejú

O2 za vás zaplatí minimálne 30 eur a maximálne 150 eur za pokutu. Peniaze vám pošle v plnej sume na účet. Aby však operátor zabránil zneužitiu tejto ponuky, zaplatenú faktúru vám bude „strhávať“ vo forme mesačných dobropisov vo výške 5 eur. Vaša faktúra za paušál nebude navýšená o túto sumu, ale ak by ste sa rozhodli odísť z O2 napr. po dvoch mesiacoch, musíte operátorovi vrátiť časť z peňazí, ktoré vám poslal.

V praxi to znamená, že ak za vás zaplatí pokutu 150 eur, mali by ste paušály od O2 využívať 30 mesiacov, aby ste mohli odísť od tohto operátora bez nutnosti doplatku. Ak by ste sa rozhodli odísť po dvoch rokoch, zaplatíte 150 – 5 × 24, teda 30 eur. Samozrejme, ak je pokuta napr. vo výške 60 eur, tak sa na nulu dostanete už po roku (5 × 12).

O2 za vás zaplatí pokutu, ale na špekulantov si dáva pozor

O2 za vás zaplatí pokutu, ale na špekulantov si dáva pozor

Viac dát aj euroroaming

Operátor takisto vylepšil svoje existujúce paušály. Zmeny sa týkajú Zlatého, Platinového a Diamantového paušálu. V prípade Zlatého paušálu s mesačným poplatkom 30 eur navýšil operátor dátový balíček z 1 GB na 2 GB.

Platinový paušál ponúka po novom 5 GB dát, ktoré môžete bez ďalších poplatkov využívať aj v krajinách Európskej únie. Tento benefit získal aj Diamantový paušál, ktorý stále obsahuje 15 GB dát. Platinový a Diamantový paušál majú bez roamingových poplatkov nielen dáta, ale aj neobmedzené odchádzajúce a prichádzajúce volania a SMS správy.

Euroroaming je aktívny od dnešného dňa, väčšie dátové balíky v prípade Zlatého a Platinového paušálu budú aktivované od ďalšieho fakturačného cyklu a to pre všetkých zákazníkov.

O2_bez_viazanosti_bonusy

O2_bez_viazanosti

Zoznam paušálov O2, všimnite si novinky v prípade Zlatého, Platinového a Diamantového paušálu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit