Takáto konštrukcia uľahčuje čistenie a zdieľanie okuliarov medzi používateľmi.

Acer OJO 500 sú nové VR okuliare, ktoré sú určené pre platformu Windows Mixed Reality. Zároveň ide o VR okuliare druhej generácie od Aceru pre túto platformu.

Novinka prináša najmä zmenu dizajnu konštrukcie, ktorá je teraz odnímateľná. V praxi to znamená, že je možné jednotlivo vybrať objektív a hlavový popruh, čo uľahčuje ukladanie a čistenie okuliarov. Je to výhodné najmä pre firmy alebo do VR herní. Acer OJO 500 je k dispozícii s tvrdým alebo mäkkým hlavovým popruhom. Okuliare je tiež možné vyklopiť, takže si ich netreba dávať dole z hlavy, ak napr. potrebujete prijať telefonický hovor.

Acer OJO 500

Headset ponúka dvojicu 2,89-palcových LCD displejov s rozlíšením 2880 × 1440 pixelov, 100° zorným uhlom a 90 Hz obnovovacou frekvenciou. Aby bol zážitok čo najlepší, Acer OJO 500 obsahuje aj zabudované koliesko pre zmenu interpupilárnej vzdialenosti a aplikáciu pre smartfóny, ktorá slúži k zmeraniu tejto vzdialenosti. Vďaka tomu je možné zmeniť túto vzdialenosť tak, aby bol obraz čo najostrejší a najčistejší.

Súčasťou VR okuliarov je aj integrovaný audiosystém, ktorý smeruje zvuk zo zabudovaných reproduktorov priamo do uší používateľa. Vďaka tomu netreba používať slúchadlá, ktoré by eliminovali jeho okolie. V niektorých situáciách je takéto riešenie užitočné. A podobne ako predchádzajúca generácia, aj novinka dokáže sledovať 6 stupňov voľnosti bez nutnosti použiť externé kamery alebo senzory.

Acer OJO 500 bude v predaji v novembri za cenu od 499 eur.

Acer OJO 500

Zdroj: Acer

Prečítajte si aj:

Acer Windows Mixed Reality Headset: Vyskúšali sme VR okuliare od spoločnosti Acer. Poznáme dostupnosť a predpokladanú cenu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté