Spoločnosť Acer dnes rozšírila rady svojich populárnych zariadení 2 v 1 Switch o dva nové modely Switch 5 a Switch 3.

Obe zariadenia sú vybavené operačným systémom Windows 10, ako aj univerzálnou a vysoko mobilnou konštrukciou vhodnou na prácu, školu i zábavu.

Na dotykovom displeji oboch Switch zariadení možno pomocou aktívneho pera Acer Active Pen skicovať, tvoriť poznámky alebo vďaka Windows Ink robiť anotácie v dokumentoch či fotografiách.

Acer Switch 5 vychádza z popredných inovácií svojho predchodcu Switch Alpha 12. Môže sa tak pochváliť pasívnym chladením Acer LiquidLoop, vďaka ktorému poskytuje absolútne tichý chod, pričom mu siedma generácia procesorov Intel Core zaisťuje vynikajúci výkon. Patentovaný automaticky zaťahovací výsuvný stojan umožňuje jednoduchú úpravu uhla náklonu. Nechýba ani podpora funkcie Window Hello prostredníctvom čítačky odtlačkov prstov pre rýchly a bezpečný prístup.

Acer Switch 3 sa môže pochváliť konštrukciou 2 v 1 a výbornou vyváženosťou s veľkým 12,2″ displejom, procesorom Intel a pasívnym chladením.

Pasívne chladený Switch 5 je výkonný, tichý a spoľahlivý

Switch 5 je prvým zariadením 2 v 1 od Aceru, ktorý je osadený siedmou generáciou procesorov Intel Core i7 a i5, vďaka ktorej prináša najvyšší výkon pre seriózne úlohy, prezentácie a zábavu na cestách. Vstavaná čítačka odtlačkov prstov na zapínacím tlačidle overuje používateľa a poskytuje mu rýchly prístup k projektom. Užívatelia si môžu byť istí, že vďaka používaniu čítačky odtlačkov prstov pre prihlásenie prostredníctvom funkcie Windows Hello, zostanú ich dáta v bezpečí, rovnako ako aj ich súkromie.

Vďaka patentovanému automaticky výsuvnému stojanu od Aceru možno jednoducho jednou rukou nastaviť uhol náklonu Switch 5, čím je v každom scenári dosiahnuté väčšie pohodlia.

Switch 5 tiež využíva pasívny systém chladenia LiquidLoop od Aceru, ktorý sa stará o efektívny chod zariadenia bez šumenia ventilátora, preto je Switch 5 ideálnou voľbou do zdieľaných priestorov, ako sú otvorené kancelárie alebo miestnosti pre schôdzky. Chladiaci systém LiquidLoop navyše nevyžaduje odvetrávanie, ktoré môže ohroziť spoľahlivosť zariadení kvôli problémom s prúdením vzduchu a hromadením prachu. Toto úplne pasívne chladenie si bez problémov poradí s výkonnými procesormi Intel Core siedmej generácie, ktoré poskytujú ako vynikajúci výkon, tak aj výdrž batérie až 10,5 hodiny pre celodennú prácu.

Switch 5 sa môže pochváliť elegantným a moderným telom z eloxovaného hliníka a so žiarivým 12″ širokouhlým FHD + dotykovým displejom s technológiou IPS. Switch 5 poskytne pôsobivé rozlíšenie 2 160 × 1 440 px a grafické jadro Intel HD Graphics 620.

Používatelia si budú môcť pri trávení voľného času a sledovaní filmov na displeji vychutnať živé farby a ostré detaily, ktoré môžu vďaka 178 ° širokým pozorovacím uhlom zdieľať s ostatnými. Technológia Acer TrueHarmony a Smart Amplifier poskytujú lepší výkon audia pre jasný, robustný a hlasný zvuk skvele doplňujúci výnimočný displej.

Switch 3 prináša flexibilitu 2 v 1 aj v prípade nižšieho rozpočtu

Switch 3 sa môže pochváliť vynikajúcou praktickosťou a výkonom ideálnym pre študentov, rodiny a každého, kto hľadá skvelú celkovú úžitkovú hodnotu.

Zariadenie využíva procesory Intel Pentium a Intel Celeron, ktoré poskytujú solídny výkon pre každodennú prácu a až 8 hodinovú výdrž batérie. 12,2″ displej bol navrhnutý tak, aby poskytol presnosť a citlivosť vďaka 10b dotykovému ovládaniu. Má široké 178 ° pozorovacie uhly a rozlíšenie Full HD 1 920 × 1 200 px s technológiou IPS.

Acer Switch 3 získal jedno z najprestížnejších ocenení produktového dizajnu – Red Dot Award: Product Design 2017.

Univerzálna robustná konštrukcia 2 v 1 s pripojiteľnou klávesnicou

Acer Switch 5 aj Acer Switch 3 sú dodávané s pripojiteľnou klávesnicou, ktorá sa zasúva do tabletu pomocou magnetov a možno ju nastaviť do ergonomického uhla podľa želania užívateľa.

Klávesnica pre Switch 5 je pre väčšie pohodlie pri práci v tmavších prostrediach podsvietená. Má hrúbku iba 5,85 mm, no napriek tomu ponúka zdvih kláves 1,4 mm, aby pri písaní zaistila maximálne pohodlie a produktivitu.

Klávesnica navyše chráni obrazovku a zaisťuje jednoduché prenášanie zariadenia. Veľký Precision Touchpad prináša aj vďaka podpore Windows 10 gest pohodlnú, intuitívnu, plynulú a presnú prácu.

Univerzálny a stabilný stojan v tvare písmena U tablet podopiera a možno ho plynule nastaviť do akéhokoľvek uhla v rozmedzí až 165 °. Protišmyková konštrukcia drží tablet vzpriamene, a to aj vtedy, keď sa používatelia dotýkajú displeja, prípadne na ňom píšu.

Navyše možno Switch 5 jednoducho polohovať pomocou jednej ruky, a to vďaka automaticky zaťahovaciemu stojanu. Oba systémy spolupracujú s aktívnym perom Acer Active Pen1, ktoré umožňuje presné a detailné písanie aj kreslenie na displeji, a to rovnako prirodzene ako pri písaní na papier, čo je ideálne pre robenie poznámok, skicovanie, zachytávanie nápadov, využívanie výhod prostredia Windows Ink. Aktívne pero Acer Active Pen umožňuje prácu s dlaňou položenou na displeji a detekuje 1 024 úrovní citlivosti na tlak.

Ako Switch 5, tak aj Switch 3 má prednú a zadnú kameru ideálnu pre videokonferencie či na zachytenie spomienok. Predné webkamery oboch tabletov umožňujú nahrávanie videa v rozlíšení HD 720p.

Voliteľná dokovacia stanica USB Type-C Dock uľahčuje využitie pre serióznu prácu

Firemní používatelia môžu pre Acer Switch 5 zakúpiť dokovaciu stanicu Acer USB Type-C Dock, ktorá toto zariadenie premení vo výkonnú pracovnú stanicu. Tento kompaktný dok umožňuje vysokorýchlostný prenos videa, zvuku i dát, zaisťuje poriadok na pracovnom stole s možnosťou okamžitého pripojenia ďalšieho displeja či zariadení.

Je vybavený portami a konektivitou, ktorá splní požiadavky firemných používateľov: DisplayPort, HDMI, dva porty USB 3.1 typ C a tri porty USB typ A, rovnako ako mikrofónový vstup či audio výstup pre reproduktory.

Tenké a ľahké zariadenie 2 v 1; pripravené na pripojenie

Zariadenie 2 v 1 Switch 5 a Switch 3 sú k dispozícii s dostatočnou kapacitou úložiska a tiež operačnej pamäte. Switch 5 má 256GB alebo 512GB PCIe SSD a až 8 GB pamäte LPDDR3 SDRAM. Switch 3 má 32GB, 64GB alebo 128GB eMMC úložisko a až 4 GB pamäte LPDDR3 SDRAM4.

Obidva modely umožňujú ukladať ďalšie súbory na kartu vloženú do microSDXC slotu a zároveň sú tiež vybavené rýchlym reverzibilným portom USB 3.1 typu C pre prenos dát vysokou rýchlosťou až 5 Gb / s z pripojených periférií a prenos obrazu, a tiež pre napájanie ostatných zariadení. Oba modely majú ďalší port USB 3.1 typ A a rozhrania Bluetooth 4.0.

Acer Switch 5 je tenký a ľahký, má rozmery 292 × 12 × 201,8 mm (š × v × h) a váži 1,27 kg pri spojení tabletu s klávesnicou. Samotný tablet Switch 5 má hrúbku iba 9,6 mm a váži 0,92 kg.

Switch 3 má rozmery 295 × 16,3 × 201 mm (š × v × h) a váži 0,9 kg pri spojení tabletu s klávesnicou. Samotný tablet má hrúbku len 9,95 mm a váži 0,9 kg.

Cena a dostupnosť

Zariadenie 2 v 1 Acer Switch 5 bude v oblasti EMEA k dispozícii v júli za cenu od 1 099 €.
Zariadenie 2 v 1 Acer Switch 3 bude v oblasti EMEA k dispozícii v júli za cenu od 499 €.

Značky: