Notebooky Acer majú na rok 2022 jasnú víziu – ekológiu, 12. gen od Intelu a výkon na 3D.

Acer Vero je séria produktov značky, ktorá je priamo zameraná na ekológiu. Notebooky, rôzne obaly, brašne a iné príslušenstvo z tejto série je priamo vyhotovené z plastov, ktoré by inak skončili na skládke, pravdepodobnejšie však v mori. Toto je priama iniciatíva, s dopadom aký si ekologicky zameraní používatelia môžu priať. Skutočná druhá šanca pre použité materiály, žiadne nepriame eko marketingové vyhlásenia.

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT
Antibakteriálna úprava skla: Toto priniesol ako sa vraví sám život

Ďalším smerovaním značky je angažovanie sa v pridávaní OLED displejov do svojich modelov. Zatiaľ v modely Swift 3 OLED. V tomto smere ide výrobca pomalším tempom a hoci sa OLED vylepšilo, stále nie sú tieto displeje samozrejmosťou. Jednak je treba počítať s vyššou cenou ale aj s údržbou za prevádzky. Je potrebné, aby sa zabezpečilo obmieňanie intenzity svetla na jednotlivé pixely a nedochádzalo k nadmernému vypaľovaniu obrazových bodov.

Generačná výmena procesorov a používanie Intel Core 12. generácie sa dá považovať za samozrejmosť. K dispozícii budú rôzne výkonnostné verzie, teda H, P aj U ako najúspornejšie modely zo série nových CPU.

Samostatnú kapitolu tvoria notebooky s technológiou SpatialLabs na zobrazovanie 3D obsahu pomocou špecializovaného displeja a snímania vašich očí dvomi kamerami. Túto technológiu sme si vyskúšali a dalo by sa povedať, že toto je ozajstné 3D. Žiadne okuliare nie je treba, v prípade notebookov ale potrebuje mať kartu NVIDIA GeForce RTX 3080. Stolné počítače vystačia s variantom karty označenom ako 3060 RTX.

Kamery nájdu vaše oči a rozpoznajú smer pohľadu. Displej potom prepne zobrazenie tak, aby ste videli trojrozmerne. Je to skutočné vystúpené 3D akoby 5 ÷ 10 cm von z displeja. Takto si môžete zahrať podporované hry, je ich viac ako 50 titulov AAA, medzi nimi napríklad God of War alebo Shadow of the Tomb Raider.

Na toto zobrazenie si treba zvyknúť. Každý pohyb očami alebo hlavou preostrí obraz a na chvíľu mierne rozostrí. Treba sa pozerať akosi neurčito do diaľky ale stojí to za to.

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT
Toto sa odfotiť nedá a vy vidíte rozostrený, roztrasený obraz. Je to ale špičkovo 3D stvárnený svet.

Zdroj: vlastné, Acer

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.