Acer predstavil v New Yorku celkom nový herný notebook Predator Helios 700, ktorý je vybavený unikátnou dopredu vysúvacou HyperDrift klávesnicou. Tá pomáha dosiahnuť maximálneho prúdenia vzduchu a váš poriadne nadupaný notebook zostane chladný a tichý. Helios 700 je poháňaný novými procesormi Intel Core i9 deviatej generácie, grafikou NVIDIA GeForce RTX  2080 a až 64 GB pamäťou DDR4 SDRAM.

Predator Helios 700 – extrémny výkon a netradičný dizajn

Unikátne navrhnutý notebook Predator Helios 700 je vybavený doslova armádou tých najlepších technológií pripravených na boj, medzi ktoré patrí nový procesor Intel Core i9 deviatej generácie so špičkovým pretaktovateľným výkonom, grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2080 alebo 2070, až 64 GB pamäte DDR4 SDRAM a sieťové riešenie Killer DoubleShot Pro s Killer Wi-Fi 6 AX 1650 a E3000. Tá poskytuje až štyrikrát vyššiu priepustnosť siete v zahltených prostrediach než predchádzajúca generácia bezdrôtových 802.11ac sietí. Všetok tento výkon sa predvádza na 17,3-palcovom Full HD IPS displeji s obnovovacou frekvenciou 144 Hz, 3 ms dobou odozvy a technológiou NVIDIA G-SYNC . Pätica reproduktorov a subwoofer zaisťujú, že zážitok z hry bude pohlcujúci a pútavý, s plným a realistickým zvukom.

HyperDrift na lepšie chladenie a ergonómiu

Jedna z najzaujímavejších funkcií notebooku Helios 700 je HyperDrift klávesnica, ktorá je súčasťou architektúry chladenia tohto notebooku. Ide o dvojicu Acerom navrhnutých ventilátorov AeroBlade 3D štvrtej generácie, päticu heatpipe, parnej komory a nechýba ani technológia Acer CoolBoost. Jednoduchým posunutím klávesnice dopredu sa medzi ňou a displejom odkryjú ďalšie dva otvory na prívod vzduchu, čo výkonným komponentom generujúcim teplo poskytne dostatočný prúd vzduchu na maximálne chladenie a možnosť pretaktovania. Sklenený panel tiež poskytuje pohľad na heatpipe notebooku.

HyperDrift klávesnica celkovo zlepšuje ergonómiu; vďaka predsunutiu klávesnica si môžu hráči udržať dobrú vzdialenosť od 17,3 „displeja bez toho, aby museli dvíhať ruky. Klávesnica tak poskytuje pohodlie stolného počítača, hoci je v skutočnosti v notebooku. Klávesnica sa tiež môže pochváliť RGB osvetlením každej klávesy zvlášť a anti-ghosting a MagForce WASD klávesmi. MagForce klávesy využívajú lineárne spínače podobné analógovým, ktoré sa aktivujú ihneď po počiatočnom stlačení, aby hráči mali väčšiu kontrolu nad presnými pohybmi v hre. Precision Touchpad je ohraničený modrým osvetlením a vybavený dvoma diskrétnymi tlačidlami pod povrchom na jednoduché klikanie.

Kláves Turbo rýchlo zaistí pretaktovanie, zatiaľ čo kláves PredatorSense poskytuje okamžitý prístup k teplotám procesoru a grafického jadra, riadeniu otáčok ventilátorov, RGB osvetleniu a ďalším funkciám. RGB podsvietenie každej klávesy zvlášť tiež zlepšuje online hranie spoločne s Predator RGB Assault-League of Legends (LoL).

Herné notebooky Predator Helios 700 budú na Slovensku k dispozícii v júli za cenu od 2 699 eur. O test nového herného notebooku sme požiadali.

Viac o nových predstaveniach Aceru v New Yorku

Minúta po minúte: Acer predstavuje nové počítače a notebooky na hranie aj pre tvorcov obsahu

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.