Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové strategické partnerstvá pomáhajú spoločnosti Acronis rozšíriť prístup k verejnému cloudu s cieľom zjednodušiť zálohovanie a obnovu dát po havárii.

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, ohlásil nové strategické partnerstvo s Google Cloud zamerané na ďalšie vylepšenie zálohovacích riešení Acronis prostredníctvom integrácie s platformou Google Cloud Platform.

Partnerstvo významne zvýši počet cloudových regiónov, kam partneri a zákazníci Acronis môžu ukladať svoje dáta. Zároveň prinesie užívateľom vyššiu rýchlosť uploadovania do cloudu a možnosť lokalizovať svoje dáta do úložisk umiestnených vo viacerých krajinách.

Google Cloud Platform bude integrovaná do budúcich verzií riešení Acronis pre zálohovanie, obnovu dát po havárii, zdieľanie a prístup k súborom. Inovácia umožní partnerom Acronis rozšíriť svoju ponuku o služby jednoduchej a rýchlej ochrany dát miliónom zákazníkov, ktorí už platformu Google Cloud využívajú. Jednoduchý prístup do Google Cloud Platform tiež pomôže užívateľom skrátiť čas obnovy (RTO) a dosiahnuť požadované SLA ciele, hlavne v situáciách obnovy po havárii.

„Integrácia Google Cloud so zálohovacími produktmi Acronis je jednou z hlavných požiadaviek našich užívateľov,“ povedal John Zanni, prezident spoločnosti Acronis. „Je mnoho podnikov, ktoré investovali do infraštruktúry verejného cloudu a my im uľahčíme jeho využívanie s riešeniami Acronis.“

Súčasťou integrácie bude rozšírenie podpory pre úložisko Google Cloud, ponuka nasadenia modelu Google Cloud pre management server Acronis Backup a možnosť využiť Google Cloud Platform pre disaster recovery. To poskytne nové príležitosti a väčšiu flexibilitu partnerom Acronis, ktorí budú môcť podporiť svojich zákazníkov v dosiahnutí potrebnej úrovne ochrany dát s využitím platformy Google Cloud.

Riešenia ochrany dát Acronis už ponúkajú natívnu integráciu s radom poskytovateľov verejných cloudov, populárnych hostingových platforiem a nástrojov pre vzdialený monitoring a správu. Produkty Acronis sú navrhnuté pre prácu v cloude a ochranu všetkých dát vo všetkých prostrediach vrátane cloudových úložísk, datacentier, on-premise lokalít, vzdialených pracovísk a v mobilných zariadeniach.

Aktuálne partnerstvo s Google Cloud je logickým krokom v úsilí spoločnosti Acronis poskytovať partnerom a zákazníkom nielen najkomplexnejšiu ochranu dát, ale aj najpružnejšiu možnú voľbu správy dát.

„Registrujeme rastúci počet zákazníkov, ktorí využívajú naše úložiská na ochranu dát, pretože ponúkajú vyššiu flexibilitu, výkon a efektivitu,“ uviedol Adam Massey, riaditeľ divízie strategických technologických partnerstiev v Google Cloud. „Spoluprácou s firmou Acronis, uznávaným lídrom vo svojom odvetví, chceme ešte viac uľahčiť našim zákazníkom možnosť ochrany ich dát.“