Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ADATA Technology, popredný výrobca výkonných modulov DRAM a NAND flash produktov a mobilného príslušenstva, dnes predstavila 2,5“ SATA SSD disk SU700 s rýchlosťou 6 Gb/s, ktorý signalizuje ďalšiu expanziu 3D NAND Flash technológie.

SU700 prináša špičkové 3D NAND a využíva celkom nový radič Maxiotek. Výkon vzrástol až na 560 MB/s pri čítaní a 520 MB/s pri zápise, celková kapacita dosiahla až 960 GB. Pre zlepšenie integrity dát a udržateľný výkon podporuje disk technológiu agilnej opravy chýb, WriteBoost SLC caching a virtuálnu obnovu parity.

Väčší výber v 3D NAND

ADATA pokračuje v posune svojej produkcie smerom k výhradnému využívaniu vrstveného 3D NAND. SU700 používa technológiu 3D NAND Flash, ktorá je výrazne spoľahlivejšia, efektívnejšia a celkovo rýchlejšia než predchádzajúce verzie 2D NAND. SU700 je tak skvelou voľbou vzhľadom na všetky funkcie, ktoré ponúka vďaka radiču Maxiotek a vlastným obvodom a firmwaru ADATA.

Vysoká rýchlosť aj na dlhšie trate

SU700 dosahuje rýchlosť až 560 MB/s pre čítanie a 520 MB/s pre zápis, čo len dokazuje, že je 3D NAND prinajmenšom o 10 % rýchlejší než 2D NAND. Tiež ponúka až 80K IOPS, pričom všetky výkonové metriky zostávajú stabilné aj pri vyšších záťažiach, čomu napomáha najmä radič a firmware podporujúci mód WriteBooster. Udržiavať maximálne prenosové rýchlosti umožňuje disku SU700 tiež technológia SLC caching (pSLC). Systém pre riadenie taktovacej frekvencie zase starostlivo sleduje vyťaženosť SSD disku, takže dokáže udržať rovnováhu medzi výkonom, spotrebou a dlhou životnosťou.

Spoľahlivé, bezpečné a odolné úložisko, ktoré dlho vydrží

ADATA navrhla disk tak, aby bez akýchkoľvek prekážok pre používateľa zvládal 256bitové šifrovanie AES a technológiu pre opravu chýb Agile error correction. Podporovaná je tiež virtuálna obnova parity, takže dáta sú chránené proti strate dokonca ešte viac. ADATA ponúka SU700 v kapacitách 120 GB, 240 GB, 480 GB a 960 GB. Všetky sa môžu pochváliť ukazovateľom MTBF (stredný čas medzi poruchami, mean time between failures) na úrovni 2 miliónov hodín. Ďalším dôležitým ukazovateľom kvality je TBW (terrabytes written), ktorý pri 960GB verzii dosiahol hodnoty 560 TB, čo potvrdzuje jeho dlhú životnosť. SSD disky SU700 sú navyše k dispozícii s nadštandardnou trojročnou zárukou.