Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ADATA Technology, popredný výrobca výkonných DRAM modulov a NAND Flash produktov, predstavila 2.5” SSD disk SATA SU630, ktorý potvrdzuje expanziu firmy ADATA do oblasti 3D QLC NAND flash diskov. Vďaka novým generáciám technológie QLC (Quad-Level Cell) 3D NAND Flash ponúka SU630 špičkový výkon a perfektnú spoľahlivosť za dobrú cenu. Stáva sa tak cenovo dostupnou alternatívou pre klasické pevné disky.

Dostupnosť a ceny na Slovensku

SU630 bude na Slovensku dostupný v decembri za odporúčané koncové ceny:
240GB – 38 eur
480GB – 68 eur
960GB – 132 eur

Výkon a spoľahlivosť za rozumnú cenu

SU630 ponúka excelentný výkon bez toho, aby záujemcov odradil vyššou cenou, aká je pri iných SSD diskoch zvykom. Klasické pevné disky sa teraz budú musieť veľmi snažiť, keď prišli o svoju cenovú výhodu. SU630 bude k dispozícii v kapacite 240 GB, 480 GB a 960 GB. Vysoký výkon a špičkovou spoľahlivosť zaistí technológia 3D QLC NAND Flash a trojvrstvové TLC. Ďalšie zvýšenie výkonu má na svedomí SLC Caching, takže SU630 dokáže pohodlne prenášať súbory vďaka rýchlostiam až 520 MB/s pre čítanie a 450 MB/s pre zápis.[i] Dáta budú na disku dobre chránené najmä vďaka odolnosti proti nárazom až do 1 500 G/0.5 ms. V blížiacej sa zime sa môže hodiť aj schopnosť odolať rýchlym teplotným zmenám v rozsahu 0°C ~ 70°C. Oproti klasickým pevným diskom je SSD samozrejme výrazne energeticky úspornejšie.

Oprava chýb pomocou LDPC, aplikácie SSD Toolbox a Migration Utility

Vďaka podpore opravného kódu LDPC (Low-Density Parity-Check) vie SU630 detegovať a opraviť chyby v dátach, čo predĺži životnosť disku. Okrem toho získa každý majiteľ SU630 možnosť stiahnuť si bezplatné aplikácie ADATA SSD Toolbox a Migration Utility. SSD Toolbox vie pre SU630 zistiť aktuálny stav, opotrebenie a odhadovanú životnosť. Migration Utility pomôže hlavne tým, ktorí chcú prejsť z pevného disku na SSD. Jednoducho prenesie dáta z jedného disku na druhý, a to vrátane operačného systému.

[i] Skutočný výkon sa môže líšiť v závislosti od kapacity SSD disku, hardwarového a softwarového vybavenia počítača a ďalších faktorov.

Značky: