Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ADATA Technology, popredný výrobca výkonných modulov DRAM a NAND flash produktov a mobilného príslušenstva, predstavila čítačku kariet s konektorom Lightning AI910 Lightning Card Reader Plus.

Obsahuje slot pre SD i microSD karty s podporou kariet až do kapacity 256 GB. AI910 má tri spôsoby využitia – zálohovanie, čítanie a zdieľanie obsahu medzi zariadeniami s operačnými systémami iOS, Android a Windows. Proprietárna aplikácia ADATA i-Memory umožňuje jednoduchú správu dát s podporou viac než 40 formátov, Ultra HD 4K videa a súborov väčších než 4 GB. Je vybavená konektorom Lightning (s certifikáciou MFi) a dodáva sa s micro USB a USB káblom pre jednoduché pripojenie rovno po vybalení. AI910 má štandardnú dvojročnú záruku.

Kompatibilita s viacerými zariadeniami než kedykoľvek predtým  

Cieľom AI910 bolo prepájanie rôznych platforiem, čomu napomáha i získaná certifikácia Apple MFi. Vďaka zahrnutiu USB káblov do základného balenia a dôkladnému otestovaniu kompatibility pracuje s operačnými systémami iOS, Android a Windows. Prenosové rýchlosti cez konektor Lightning do zariadení iOS dosahujú 30 MB/s pre čítanie a 20 MB/s pre zápis. Tri možnosti pripojenia (karta, USB, Lightning) umožňujú užívateľom čítačky AI910 pohodlné čítanie a zápis dát naprieč najpopulárnejšími operačnými systémami a zariadeniami, ako sú smartphony, tablety, notebooky a stolové počítače.

Bezplatná aplikácia ADATA i-Memory

V aplikačnom obchode Apple App Store môžete stiahnuť bezplatnú aplikáciu i-Memory, ktorá zjednoduší prácu s dátami a jej zdieľanie. Podporuje tiež čítačku AI910, pre ktorú zaistí kompatibilitu s takmer 40 formátmi súborov – dokumenty, audio, video, kontakty a obrázky, a to vrátane profesionálneho obrazového formátu RAW. AI910 dokáže pracovať s Ultra HD 4K videom, ktoré jednoducho prenesie vďaka podpore súborov väčších než 4 GB.

Dva sloty pre karty v kompaktnom tele

Spoločnosť ADATA do svojho produktu zahrnula dva sloty pre karty, AI910 tak podporuje ako SD, tak microSD karty až do veľkosti 256 GB. Používatelia tak majú väčšiu možnosť voľby, podpora dvoch slotov zvyšuje množstvo zdrojových a cieľových zariadení, medzi ktorými je možné prenášať dáta.